Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2022 z dne 28. 1. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2022 z dne 28. 1. 2022

Kazalo

Št. 024-7/2022/2 Ob-1202/22, Stran 207
Na podlagi 9., 10. in 14. člena Zakona o nagradah in priznanjih za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti (Uradni list RS, št. 93/05 in 79/17) Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavlja
javni poziv 
za predlaganje kandidatk in kandidatov za članice in člane Odbora Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki jih v Odbor imenuje Vlada Republike Slovenije
1. Zakon o nagradah in priznanjih za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti (ZNPRRD; Uradni list RS, št. 93/05 in 79/17) v 10. členu določa, da ima Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti (v nadaljevanju: Odbor) 14 članov oziroma članic (v nadaljevanju: člani) in predsednika oziroma predsednico (v nadaljevanju: predsednik). Sestavljen je tako, da je upoštevana spolna uravnoteženost članov in da so zastopana vsa področja znanstvenih ved.
Predsednik in člani Odbora so imenovani za dobo štirih let tako, da se pri prvem imenovanju za sedem članov odbora določi mandat dveh let, za ostale pa štiri leta. Predsednik in člani Odbora ne morejo biti imenovani dva zaporedna mandata.
Delo članov Odbora je častno in brezplačno.
2. ZNPRRD v 9. členu določa, da Odbor imenuje Vlada Republike Slovenije izmed uveljavljenih raziskovalcev. Kandidate za člane Odbora predlagajo Slovenska akademija znanosti in umetnosti, univerze in visokošolski zavodi, raziskovalni zavodi, gospodarske organizacije in posamezni raziskovalci.
3. Navedeni javni poziv je namenjen predlaganju osmih kandidatk in kandidatov za člane Odbora v letu 2022 za mandatno dobo štirih let. Glede na prejete vloge bo Vlada imenovala sedem novih članov in predsednika Odbora.
4. Za vsako kandidatko ali kandidata predlagatelj (pravna oseba ali posamezni raziskovalec) predloži naslednje podatke: ime in priimek; datum rojstva; raziskovalni naziv; stopnjo izobrazbe; naziv organizacije v kateri je zaposlen/-a in delo, ki ga opravlja; stalno prebivališče; telefonsko številko; GSM številko; e-poštni naslov; izjavo predlagane kandidatke ali kandidata, da pristaja na kandidaturo in kratko utemeljitev predloga.
Predlagatelj mora predložiti tudi najpomembnejše reference kandidatke ali kandidata za članico ali člana Odbora.
V imenu pravne osebe mora predlog posredovati pooblaščena oseba pravne osebe.
5. Predlog za članstvo v Odboru predlagatelj posreduje elektronsko. Vlogo z navedbo zadeve »Kandidati za članice in člane Odbora za nagrade« pošlje na e-naslov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: gp.mizs@gov.si. Dokumenti v elektronski vlogi morajo biti ustrezno podpisani in poskenirani.
6. Predlog za članstvo v Odboru za nagrade mora MIZŠ prejeti do vključno petka, 4. marca 2022. Predlogi, ki ne prispejo pravočasno in ne bodo pravilno označeni, ne bodo upoštevani.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti