Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2022 z dne 5. 7. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2022 z dne 5. 7. 2022

Kazalo

2275. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica v letu 2022, stran 6915.

  
Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12, 18/17 in 18/19) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08, 24/12 in 31/20) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji dne 16. junija 2022 sprejel
S K L E P 
1. 
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2022:
NAGRADO FRANCETA BEVKAprejme:
– ANA MARIJA FURLAN, za njeno življenjsko delo na kulturnem področju. Središčno vlogo pri njej že vse od rane mladosti igra glasba. Znanje in ljubezen do glasbe je s poučevanjem in številnimi sodelovanji razdajala učencem, društvom, sodelavcem in publiki. Njeno glasbeno delovanje je bilo in še vedno je namenjeno skupnosti, v kateri živi in ustvarja.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– PRIMORSKI DNEVNIK, Via Montecchi 6, Trst (I), za njegovo pomembno vlogo pri rednem, objektivnem in profesionalnem obveščanju javnosti na obeh straneh meje ter za poročanje z območje novogoriške mestne občine na vseh področjih družbenega delovanja. S svojim delom vsak dan znova potrjuje svojo aktivno vlogo pri ustvarjanju sožitja, razumevanja in čezmejnega sodelovanja v skupnem goriškem prostoru.
– DRAGOMIR SVOLJŠAK je postavil temelje Arheološkega oddelka v Narodnem muzeju Slovenije in v svoji dolgoletni karieri vodil več pomembnih arheoloških raziskav, ki so prispevale k odkritju pomembnih najdišč na Goriškem, ter prispeval vrsto znanstvenih del in publikacij.
– DRUŠTVO HUMANISTOV GORIŠKE, XXX. divizije 13/a, Nova Gorica, pomembno soustvarja in oblikuje novogoriško kulturno okolje že šestnajst let. S svojim aktivnim delovanjem, iz katerega izhajajo revija Razpotja, Mesto knjige, Carinarnica in Mreža 26, je Novo Gorico utrdilo na kulturnem zemljevidu Slovenije in širše. Društvo ima tudi nepogrešljivo vlogo pri krepitvi in ohranjanju nevladnega kulturnega sektorja tako na lokalni kot na državni ravni.
BEVKOVO LISTINO prejme:
– TATJANA MIHELJ, za več kot 30-letno udejstvovanje na glasbenem področju, na katerem s svojimi čutnimi in prepoznavnimi pevskimi nastopi tako v slovenskem kot tudi čezmejnem prostoru širi glas o Novi Gorici in novogoriški ustvarjalnosti, ter za zmago na festivalu Melodije morja in sonca.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– SANDI CEJ, za dolgoletne dosežke na področju kulturno-umetniškega delovanja v mestu in širše.
– MIRJAM BRECELJ, za vodenje Škrabčeve knjižnice v samostanu na Kostanjevici ter za njen prispevek k bogatenju našega kulturnega prostora in ohranjanju kulturne dediščine za prihodnje rodove.
– ČEBELARSKO DRUŠTVO NOVA GORICA, Trg Jožeta Srebrniča 7, Solkan, za dolgoletni razvoj in promocijo čebelarstva na Goriškem, prenos znanja na mlade ter za osveščanje širše javnosti o pomembnosti čebel in čebelarstva.
– CVETKA GORJAN, za dolgoletno prostovoljno udejstvovanje in pomemben doprinos k aktivnemu in prodornemu delovanju novogoriške podružnice Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke ter zaradi konstantnega ozaveščanja in izobraževanja občanov o pomenu terapevtskih psov in skrbi za živali.
– VILI PRINČIČ, za dolgoletno uspešno delo v krogu zamejskih organizacij in širše ter za njegovo kulturno udejstvovanje v pisanju, publicistiki in zgodovinskih raziskavah.
2. 
Ta sklep velja takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-0001/2022-22
Nova Gorica, dne 16. junija 2022
Župan 
Mestne občine Nova Gorica 
dr. Klemen Miklavič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti