Uradni list

Številka 88
Uradni list RS, št. 88/2022 z dne 30. 6. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 88/2022 z dne 30. 6. 2022

Kazalo

2116. Odlok o plovbnem režimu na območju Mestne občine Celje, stran 6538.

  
Na podlagi drugega odstavka 4. člena in 13. člena Zakona o plovbi po celinskih vodah (Uradni list RS, št. 30/02, 110/02 – ZGO-1, 29/17 – ZŠpo-1 in 41/17 – PZ-G) ter 10., 19. in 115. člena Statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 106/13, 93/15 in 5/19) je Mestni svet Mestne občine Celje na 23. redni seji dne 21. 6. 2022 sprejel
O D L O K 
o plovbnem režimu na območju Mestne občine Celje 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
(predmet odloka) 
(1) S tem odlokom se na območju Mestne občine Celje (v nadaljnjem besedilu: MOC) določi plovbni režim zaradi varnosti plovbe ob izvajanju turističnih, športnih in rekreacijskih aktivnosti oziroma dejavnosti ter pospeševanja njihovega razvoja.
(2) Plovbni režim iz prejšnjega odstavka tega člena obsega:
– določitev plovbnega območja in orisni prikaz območja, kjer je dovoljena plovba za gospodarske, turistične, športne in rekreacijske namene, z upoštevanjem nevarnosti naraslih voda in drugih izjemnih razmer,
– določitev skrbnika plovbnega območja,
– določitev vrste plovil in njihovega pogona,
– določitev in označitev pristanišč ter vstopno izstopnih mest,
– določitev upravljavca pristanišč ter vstopno izstopnih mest,
– določilo glede območja kopalnih voda,
– določitev časa, v katerem je dovoljena plovba,
– prepoved plovbe zaradi specifičnosti območja, neprimernega časa ali nevarnih razmer,
– druge pogoje, ki zagotavljajo varstvo človeškega življenja in okolja.
(3) Pri določitvi plovbnega režima se v celoti upoštevajo določbe predpisov o plovbi po celinskih vodah, predpisov o varstvu okolja, ohranjanju narave in voda, sladkovodnega ribištva in urejanju prostora ter naravne danosti in drugi pogoji, ki zagotavljajo varstvo človeškega življenja in okolja.
2. člen 
(neposredna uporaba predpisov o plovbi po celinskih vodah) 
(1) Za posamezna vprašanja, ki niso posebej urejena s tem odlokom, se neposredno uporabljajo določbe zakona in ostalih predpisov, ki urejajo plovbo po celinskih vodah.
(2) Prepovedi in izjeme, ki jih določa področna zakonodaja, se uporabljajo neposredno na podlagi zakona in podzakonskih predpisov tudi za plovbo na plovbnem območju, določenem s tem odlokom.
(3) Pojmi, uporabljeni v tem odloku, imajo enak pomen kot v zakonu in ostalih predpisih, ki urejajo plovbo po celinskih vodah.
3. člen 
(slovnična oblika) 
V odloku uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moško in žensko slovnično obliko.
II. PLOVBNO OBMOČJE 
4. člen 
(določitev plovbnega območja) 
(1) Plovbno območje celinskih voda na območju MOC, kjer je dovoljena plovba za gospodarske, turistične, športne in rekreacijske namene, obsega:
– Šmartinsko jezero, za katerega orisni prikaz območja dovoljene plovbe je razviden iz geografske karte za Šmartinsko jezero, ki je kot priloga št. 1 sestavni del tega odloka in ki definira dopustne maksimalne odmike od obale jezera, kateri znašajo od 20,0 do 40,0 metrov; na geografski karti za Šmartinsko jezero so posebej poudarjena območja stroge prepovedi plovbe (drstišča);
izjemoma je dovoljen izplov supov, pedalinov in jadralnih desk v Runtolah, kot je prikazano na geografski karti za Šmartinsko jezero;
– del reke Savinje na območju MOC, za katero orisni prikaz območja dovoljene plovbe je razviden iz geografske karte za reko Savinjo, ki je kot priloga št. 2 sestavni del tega odloka.
(2) Plovba na plovbnem območju je dovoljena, če so zagotovljene ustrezne globine in širine, ki dopuščajo varno plovbo. Plovba do obale je dovoljena izključno na območju pristanišč in vstopno izstopnih mest.
5. člen 
(izjeme od omejitev glede določitve plovbnega območja) 
Omejitve glede določitve plovbnega območja iz prejšnjega člena ne veljajo za plovila za zaščito, pomoč in reševanje, za plovila policije in inšpekcijskih služb, za plovila, namenjena za vodno-gospodarske posege in za vzdrževalna dela ter za plovila, namenjena za ribiško-gojitvene namene in za potrebe naravovarstvenega upravljanja ter raziskovanja.
6. člen 
(odgovornost uporabnikov plovbnega območja) 
(1) Plovba na plovbnem območju je dovoljena z upoštevanjem nevarnosti naraslih voda in drugih izjemnih razmer, za katere se uporabniki plovbnega območja morajo seznaniti pri pristojnih službah iz tega odloka in drugih službah, ki skladno z zakonodajo skrbijo za vzdrževanje vodnih in priobalnih zemljišč.
(2) Uporabniki plovbno območje uporabljajo skladno s predpisi, ki urejajo varnost plovbe na celinskih vodah in skladno s predpisanim plovbnim režimom, na lastno odgovornost.
(3) Uporabniki morajo pri uporabi plovbnega območja ravnati odgovorno in tako, da ne ogrožajo ali poškodujejo sebe ali drugih ter da ne povzročajo materialne škode.
(4) Vsak lastnik oziroma uporabnik plovila po tem odloku mora imeti zagotovljen varen privez ali po vsaki plovbi odstraniti plovilo iz vode izven priobalnega zemljišča in iz poplavnega območja.
(5) Če lastnik ne odstrani potopljene stvari, jo lahko na njegove stroške odstrani pristojni organ lokalne skupnosti sam ali po usposobljeni organizaciji.
(6) Skrbnik mora ukrepati po prejšnjem odstavku tega člena, kadar lastnik ni znan, ali ne odstrani potopljene stvari, potopljena stvar pa predstavlja neposredno nevarnost za človeško življenje, plovbo ali okolje.
III. SKRBNIK PLOVBNEGA OBMOČJA 
7. člen 
(skrbnik plovbnega območja) 
(1) Skrbnik plovbnega območja je organ občinske uprave MOC, pristojen za okolje in prostor ter komunalo (v nadaljevanju: skrbnik), ki lahko izvajanje posameznih operativnih nalog skrbnika s pogodbo odda v izvajanje ustrezno usposobljenemu izvajalcu.
(2) Skrbnik z rednimi pregledi skrbi za varnost plovbe na plovbnem območju. V primeru ugotovitve ovire mora poskrbeti za njeno odstranitev, če je to mogoče, v nasprotnem primeru pa nemudoma obvestiti izvajalca gospodarske javne službe, ki je odgovoren za vzdrževanje vodnih in priobalnih zemljišč po zakonu, ki ureja upravljanje z vodami. Če ovira ogroža varnost plovbe, lahko omeji ali prepove plovbo.
Če oviro odstrani izvajalec gospodarske javne služb na podlagi obvestila skrbnika, krije stroške odstranitve ovire lokalna skupnost.
(3) Skrbnik obvešča uporabnike o izrednih in eventualno spremenjenih pogojih uporabe plovbnega območja, ki vplivajo na izvajanje plovbe, ter veljavnih prepovedih na plovbnem območju, na krajevno značilen način in preko sredstev elektronskega obveščanja.
IV. VRSTE PLOVIL IN NJIHOV POGON 
8. člen 
(vrste plovil in plavajoče naprave) 
(1) Na plovbnem območju Šmartinskega jezera je dovoljena plovba z naslednjimi plovili brez motornega pogona: čolni, športnimi veslaškimi čolni, kajaki, kanuji, rafti, jadrnicami, jadralnimi deskami, pedalini, kajti, supi, splavi in z morebitnimi drugimi plovili, ki zagotavljajo varstvo voda pred onesnaženjem ter ohranjanje naravnega ravnovesja v vodnih in obvodnih ekosistemih, oziroma s plovili na pogon, ki ne povzroča ogljičnega odtisa ali negativnega okoljskega vpliva (npr. elektrika).
(2) Plovila iz prejšnjega odstavka tega člena, s katerimi je dovoljena plovba na plovbnem območju Šmartinskega jezera, lahko merijo v dolžino največ 12,0 metrov, v širino največ 4,0 metre in v globino največ 1,0 meter, njihova izmerjena plovbna hitrost pa ne sme presegati 5 km/h. Plovba s plovilom, ki odstopa od mer in hitrosti, določenih v prejšnjem stavku, je dovoljena na podlagi predhodno pridobljenega soglasja skrbnika.
(3) Na plovbnem območju reke Savinje na območju MOC je dovoljena plovba z naslednjimi plovili brez motornega pogona: športnimi veslaškimi čolni, kajaki, kanuji in z morebitnimi drugimi plovili, ki zagotavljajo varstvo voda pred onesnaženjem ter ohranjanje naravnega ravnovesja v vodnih in obvodnih ekosistemih.
(4) Plovila iz prejšnjega odstavka tega člena, s katerimi je dovoljena plovba na plovbnem območju reke Savinje na območju MOC, lahko merijo v dolžino največ 5,0 metrov, v širino največ 1,5 metra in v globino največ 0,5 metra, njihova izmerjena plovbna hitrost pa ne sme presegati 5 km/h. Plovba s plovilom, ki odstopa od mer in hitrosti, določenih v prejšnjem stavku, je dovoljena na podlagi predhodno pridobljenega soglasja skrbnika.
(5) Na delih plovbnega območja, določenih v geografski karti za Šmartinsko jezero, so lahko privezane, usidrane ali položene na vodno dno plavajoče naprave. Mesto postavitve plavajoče naprave določi skrbnik.
Na plovbnem območju reke Savinje na območju MOC postavitev plavajočih naprav ni dopustna.
(6) Plovilo oziroma plavajoča naprava, ki mora biti vpisana v vpisnik čolnov oziroma v vpisnik plavajočih naprav, se sme uporabljati ob upoštevanju predpisov varstva narave in voda, pridobljenega soglasja upravljavca in vzdrževalca vodnih zemljišč, kjer se nahaja plovbno območje, ter skrbnika za izvajanje aktivnosti na vodi in ob vodi zaradi zagotavljanja ter varstva naravne danosti plovbnega območja.
9. člen 
(plovila na motorni pogon) 
(1) Uporaba plovil na motorni pogon na plovbnem območju je dovoljena izključno v skladu s pogoji, ki jih določi Vlada Republike Slovenije (v nadaljevanju: Vlada RS) z uredbo.
(2) Uporaba plovil na motorni pogon na plovbnem območju ne glede na določilo prejšnjega odstavka tega člena je dovoljena za potrebe izvajanja javnih služb po predpisih, ki urejajo upravljanje s celinskimi vodami ter vodnimi in priobalnimi zemljišči, varstva voda, izvrševanja vodnih pravic, reševanja ljudi, živali in premoženja, izvajanja nalog policije ter zaradi obrambe države.
V. PRISTANIŠČA TER VSTOPNO IZSTOPNA MESTA 
10. člen 
(pristanišča ter vstopno izstopna mesta) 
(1) Plovila in plavajoče naprave je dovoljeno splaviti, privezati ali sidrati oziroma položiti na vodno dno le v pristanišču.
(2) Vplutje in izplutje plovil, vkrcanje in izkrcanje oseb je dovoljeno le na vstopno izstopnih mestih.
(3) Predvidene lokacije pristanišč in vstopno izstopnih mest na Šmartinskem jezeru so razvidne iz geografske karte za Šmartinsko jezero.
(4) Predvideno vstopno izstopno mesto na reki Savinji na območju MOC je razvidno iz geografske karte za reko Savinjo.
(5) Za neposredno rabo vode za pristanišča in vstopno izstopna mesta je potrebno predhodno v ta namen pridobiti vodno dovoljenje in vodno soglasje skladno s predpisi, ki urejajo upravljanje s celinskimi vodami ter vodnimi in priobalnimi zemljišči.
(6) Potencialna dodatna pristanišča ter vstopno izstopna mesta, ki niso predvidena s tem odlokom, je mogoče vzpostaviti upoštevaje določila tega odloka samo na urejenih in za to določenih mestih, skladno z določbami občinskih prostorskih aktov, na podlagi predhodno pridobljenega vodnega dovoljenja in vodnega soglasja skladno s predpisi, ki urejajo upravljanje s celinskimi vodami ter vodnimi in priobalnimi zemljišči.
(7) Sestavni del pristanišča in vstopno izstopnega mesta je opozorilno-informacijska tabla, ki je postavljena ob samem pristanišču oziroma vstopno izstopnem mestu.
(8) Na opozorilno-informacijskih tablah morajo biti pregledno predstavljene vse pomembnejše informacije v zvezi s pravili plovbe, predpisani ukrepi, s katerimi se preprečuje možnost širjenja parazitov, tujerodnih vrst ali patogenih klic zaradi prehoda plovil med različnimi vodnimi telesi površinskih voda, klicne številke za klic v sili in pomoč v primeru nesreče na plovbnem območju ter morebitne prepovedi ali omejitve, vključno z omejitvami plovbe na območjih drstišč ribjih vrst.
11. člen 
(dovoljenje za uporabo privezov in vstopno izstopnih mest ter pristojbine) 
(1) Za uporabo privezov v pristanišču in za uporabo vstopno izstopnih mest na plovbnem območju je potrebno pridobiti dovoljenje skrbnika.
(2) Izda se lahko le toliko dovoljenj za uporabo priveza, kot je privezov v pristanišču. Dovoljenje za uporabo priveza v pristanišču dovoljuje tudi uporabo vstopno izstopnih mest.
(3) Dovoljenje za uporabo vstopno izstopnih mest ni potrebno za plovila, ki ne potrebujejo dovoljenja za plovbo.
(4) Višino pristojbin za uporabo priveza v pristanišču in za uporabo vstopno izstopnih mest določi skrbnik na osnovi cenika, ki ga potrjuje Mestni svet Mestne občine Celje.
(5) Uporaba priveza se izvaja z doslednim spoštovanjem pravil plovbe.
12. člen 
(privezovanje in shranjevanje plovil) 
(1) Na ali ob obali ter priobalnem zemljišču izven urejenega in označenega pristanišča ali vstopno izstopnega mesta je prepovedano privezovati (na boje, veje, drevesa in podobno) ter puščati plovila.
(2) Plovila morajo biti varno privezana na objektih za privezovanje v pristaniščih. Če ni prisotnega lastnika ali uporabnika plovila, morajo biti plovila tudi zaklenjena z ustrezno napravo na objektu za privezovanje.
VI. UPRAVLJAVEC PRISTANIŠČ IN VSTOPNO IZSTOPNIH MEST 
13. člen 
(določitev upravljavca pristanišč in vstopno izstopnih mest) 
(1) Upravljanje s pristanišči in vstopno izstopnimi mesti (v nadaljevanju: upravljavec), ki ležijo na zemljiščih v lasti MOC oziroma za katera je MOC imetnica vodne pravice in vodnega soglasja, MOC določi kot izbirno gospodarsko javno službo (v nadaljevanju: javna služba).
(2) Javna služba iz prejšnjega odstavka tega člena se skladno z določili zakona, ki ureja gospodarske javne službe, izvaja s podelitvijo koncesije skladno z Odlokom o koncesiji za opravljanje gospodarske javne službe gospodarjenja z javnimi objekti (Uradni list RS, št. 7/11 in 80/11) ali v okviru javnega podjetja.
(3) Upravljanje pristanišč in vstopno izstopnih mest, s katerimi MOC ne razpolaga, izvaja lastnik nepremičnine oziroma zanj vsakokratni posestnik oziroma imetnik vodne pravice, ki je dolžan spoštovati določila tega odloka ter področne zakonodaje.
14. člen 
(javna služba upravljanja s pristanišči in vstopno izstopnimi mesti) 
(1) Javna služba upravljanja s pristanišči in vstopno izstopnimi mesti obsega:
– vzdrževanje ter čiščenje pristanišč in vstopno izstopnih mest,
– označitev pristanišč in vstopno izstopnih mest ter meje kopalnih voda,
– zagotavljanje pogojev, ki omogočajo varno vplutje in izplutje plovil, vkrcanje in izkrcanje oseb in blaga ter varen privez plovil,
– vzdrževanje privezov za plavajoče naprave,
– odstranitev vseh odpadkov in predmetov, ki ogrožajo ali lahko ogrozijo varnost plovbe,
– druge naloge v zvezi z izvajanjem javne službe.
(2) Upravljavec mora opravljati javno službo skladno z letnim programom izvajanja javne službe, ki ga pripravi do konca junija tekočega leta za naslednje leto. Program izvajanja javne službe je osnova za pripravo proračuna MOC za naslednje leto. Program izvajanja javne službe mora vsebovati:
– obseg storitev,
– cene storitev,
– višino sredstev za opravljanje javne službe.
(3) Javna služba iz prvega odstavka 12. člena tega odloka se financira iz proračuna MOC na podlagi letnega programa izvajanja javne službe, ki ga sprejme upravljavec po predhodnem soglasju Mestnega sveta MOC.
(4) Upravljavec v sodelovanju s skrbnikom določi pogoje in način koriščenja storitev javne službe iz tega člena.
(5) Upravljavec lahko določi posebno lokacijo in pogoje za mehanično, toplotno ali kemično čiščenje plovila, ki ga mora po prehodu plovila iz drugega vodnega telesa površinske vode pred splavitvijo zagotoviti lastnik oziroma uporabnik plovila. Na drugih lokacijah je to izrecno prepovedano.
VII. OBMOČJE KOPALNIH VODA 
15. člen 
(območje kopalnih voda) 
Kopalne vode ter vrste in način izvajanja nalog upravljanja kakovosti kopalnih voda določi Vlada RS.
VIII. ČAS, V KATEREM JE DOVOLJENA PLOVBA 
16. člen 
(določitev časa) 
(1) Plovba na plovbnem območju je dovoljena v časovnem obdobju od 1. marca do 31. oktobra od zore do mraka.
(2) Izjemoma je dovoljena plovba izven v prvem odstavku tega člena predpisanega časa, in sicer za:
– plovila, s katerimi se izvaja prijavljena javna prireditev, na podlagi dovoljenja pristojnega organa v skladu s predpisi, ki urejajo javne prireditve,
– plovila ribiških organizacij, s katerimi izvajajo gojitev in varstvo rib ter v času izvajanja nadzora športnega ribolova,
– plovila, s katerimi se opravlja naloge zaščite, pomoči, reševanja na vodi in iz nje ter vzdrževanja jezera, vodotoka in priobalnih zemljišč,
– kajake in kanuje na reki Savinji v območju kajakaškega poligona.
17. člen 
(začasna prepoved plovbe) 
(1) Skrbnik lahko na lastno pobudo ali na predlog upravljavca, vzdrževalca vodotoka in jezera ali ribiške organizacije glede na trenutne vremenske in druge razmere, zaradi specifičnosti območja, neprimernega časa, nevarnih razmer, vzdrževanja priobalnega zemljišča, vodotoka in jezera, izvedbe tekmovanja ali prireditev ter iz drugih utemeljenih razlogov in v primerih, ko bi izvajanje plovbe potencialno ogrožalo varnost ljudi in narave, začasno prepove plovbo na celotnem ali delu plovbnega območja za vsa ali določena plovila ali določi drugačen začasen plovbni režim.
(2) Začetek in konec začasne prepovedi plovbe se objavi na spletnih straneh MOC, lahko pa tudi v sredstvih javnega obveščanja.
(3) Plovba se prostorsko in časovno omeji, pogoji plovbe pa ustrezno prilagodijo izsledkom monitoringa v primeru ugotovljenega pomembnega vpliva plovbe na stanje voda, ki ga z monitoringom ugotovijo pristojne službe.
IX. DRUGI POGOJI 
18. člen 
(pogoji za zagotavljanje varstva človeškega življenja in okolja) 
(1) Posamezniki izvajajo dejavnosti na plovbnem območju na lastno odgovornost.
(2) Pravne in fizične osebe, ki opravljajo javne prevoze oziroma dejavnost oddajanja plovil ali drugih storitev na plovbnem območju, morajo imeti ustrezno zavarovano odgovornost in udeležence.
(3) Oddajanje plovil v samostojno uporabo osebam, mlajšim od 15 let, ni dovoljena.
(4) Plovila so lahko zaščitena samo s sredstvi na bazi organskih topil.
(5) S plovili je prepovedano prevažanje ter uporaba tehničnih sredstev in snovi, ki bi v primeru razlitja ali potopitve plovila povzročile onesnaženje vode in priobalnega zemljišča.
(6) Z vseh plovil je prepovedano izlivati, odlagati ali odmetavati snovi ali predmete, ki zaradi svoje oblike, fizikalnih, kemijskih ali bioloških lastnosti, količine ali drugih lastnosti lahko ogrožajo življenje in zdravje ljudi, vodnih in obvodnih organizmov, ovirajo pretok voda, ogrožajo vodne objekte in naprave ali povzročajo škodo.
(7) Plovila morajo biti pred plovbo zaradi preprečitve širjenja parazitov, tujerodnih vrst ali patogenih klic med različnimi vodnimi telesi površinskih voda, ustrezno očiščena.
X. NADZOR 
19. člen 
(izvajanje nadzora) 
Nadzor nad izvajanjem določb tega odloka ter ukrepe opravlja Medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Celje, Občine Braslovče, Občine Laško, Občine Polzela, Občine Štore, Občine Tabor, Občine Vransko in Občine Žalec.
XI. KAZENSKE DOLOČBE 
20. člen 
(1) Z globo 3.000,00 EUR se kaznuje za prekršek pravna oseba:
– če ravna v nasprotju s 4. členom tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim in tretjim odstavkom 6. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju z 8. členom tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 9. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim in drugim odstavkom 10. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 11. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 12. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 16. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 17. člena tega odloka.
(2) Z globo 500,00 EUR se kaznuje za prekršek iz prvega odstavka tega člena odgovorna oseba pravne osebe.
(3) Z globo 500,00 EUR se kaznuje za prekršek iz prvega odstavka tega člena samostojni podjetnik posameznik in posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost.
21. člen 
Z globo 500,00 EUR se kaznuje za prekršek posameznik:
– če ravna v nasprotju s 4. členom tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim in tretjim odstavkom 6. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju z 8. členom tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 9. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim in drugim odstavkom 10. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 11. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 12. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 16. člena tega odloka;
– če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 17. člena tega odloka.
XII. PREHODNE IN KONČNA DOLOČBA 
22. člen 
Z uveljavitvijo tega odloka preneha veljati Odredba o plovnem režimu na območju Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 32/99 z dne 6. 5. 1999).
23. člen 
(1) Določbe tega odloka, ki se nanašajo na pristanišča in vstopno izstopna mesta, se začnejo za posamezno pristanišče oziroma vstopno izstopno mesto uporabljati z dnem, ko je za posamezno pristanišče oziroma vstopno izstopno mesto pridobljeno ustrezno vodno dovoljenje in vodno soglasje skladno s predpisi, ki urejajo upravljanje s celinskimi vodami ter vodnimi in priobalnimi zemljišči.
(2) Določbe tega odloka, ki se nanašajo na plovbo na motorni pogon, se začnejo uporabljati z dnem uveljavitve uredbe, s katero Vlada RS določi uporabo plovil na motorni pogon.
24. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0301-1/2021
Celje, dne 21. junija 2022
Župan 
Mestne občine Celje 
Bojan Šrot 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti