Uradni list

Številka 115
Uradni list RS, št. 115/2021 z dne 16. 7. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 115/2021 z dne 16. 7. 2021

Kazalo

Ob-2527/21, Stran 1565
Javni razpis 
za podelitev koncesije za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik 
1. Povabilo k oddaji prijave
Občina Lenart, Občina Sveta Ana in Občina Podlehnik na podlagi 48. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; v nadaljevanju: ZJZP) ter Odloka o javno-zasebnem partnerstvu pri izvedbi projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik (Uradni list RS, št. 108/21, v nadaljevanju: koncesijski akt) objavlja povabilo k oddaji prijave v postopku javnega razpisa za podelitev koncesije za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik.
Prijavitelje vljudno vabimo k oddaji prijave, ki mora biti v celoti pripravljena v skladu z razpisno dokumentacijo, ki je brezplačno dostopna na spletni strani: https://podlehnik.si/.
2. Splošne informacije o javnem razpisu
Koncedenti:
Naziv:
OBČINA LENART
OBČINA SVETA ANA
OBČINA PODLEHNIK
Naslov:
Trg osvoboditve 7
2230 Lenart v Slov. goricah
Sv. Ana v Slov. goricah 17
2233 Sv. Ana v Slov. goricah
Podlehnik 9
2286 Podlehnik
Internetni naslov:
https://www.lenart.si/
https://www.sv-ana.si/
https://podlehnik.si/
Zastopnik:
JANEZ KRAMBERGER, župan
SILVO SLAČEK, župan
SEBASTIAN TOPLAK, župan
Ime javnega razpisa: »Podelitev koncesije za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik«
Številka javnega razpisa: JZP1/2021
Podatki o koncesijskem aktu: Odlok o javno-zasebnem partnerstvu pri izvedbi projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik (Uradni list RS, št. 108/21)
Predmet koncesije: Predmet koncesije je izvajanje storitev energetskega pogodbeništva po načelu pogodbenega zagotavljanja prihrankov energije na objektih Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik.
Območje izvajanja koncesije: Območje izvajanja koncesije obsega:
OBJEKT
NASLOV
ZEMLJIŠKOKNJIŽNI PODATKI
OSNOVNA ŠOLA PODLEHNIK
Podlehnik 7/a, 2286 Podlehnik
Stavba številka 33, k.o. 457 Podlehnik, ki se nahaja
na parceli številka 287/4, k.o. 457 Podlehnik
MEDGENERACIJSKI ŠPORTNI PARK
Dežno pri Podlehniku bš, 
2286 Podlehnik
Stavba številka 13, k.o. 456 Dežno, ki se nahaja
na parceli številka 407/1, k.o. 456 Dežno
OSNOVNA ŠOLA VOLIČINA
Voličina 82, 2232 Voličina
Stavba št. 135, k.o. Spodnja Voličina, ki se nahaja
na parcelni številki 745/42 k.o. 554 – Spodnja Voličina.
Stavba št. 130, k.o. Spodnja Voličina, ki se nahaja
na parcelni številki 746/18 k.o. 554 – Spodnja Voličina.
Stavba št. 639, k.o. Spodnja Voličina, ki se nahaja
na parcelni številki 746/19 k.o. 554 – Spodnja Voličina.
OSNOVNA ŠOLA SVETA ANA
Sv. Ana v Slovenskih goricah 14, 2233 Sv. Ana v Slov. goricah
Stavba št. 29, k.o. Krivi Vrh, ki se nahaja na parcelni številki 69/12 k.o. 514 – Krivi Vrh
OSNOVNA ŠOLA LOKAVEC
Lokavec 6, 2233 Sv. Ana v Slov. goricah
Stavba št. 59, k.o. Lokavec, ki se nahaja na parcelni številki 64/16 k.o. 507 – Lokavec
OBČINSKA STAVBA OBČINE SVETA ANA
Sv. Ana v Slovenskih goricah 17, 2233 Sv. Ana v Slov. goricah
Stavba št. 120, k.o. Krivi Vrh, ki se nahaja na parcelni številki 58/4 k.o. 514 – Krivi Vrh
Za potrebe izvajanja koncesionirane dejavnosti v zgoraj navedenih objektih, se lahko posamezna dela izvajajo tudi na parcelah, ki se nahajajo v okolici parcel iz predhodnega odstavka, če so predmetne parcele v lasti koncedentov.
Do oddaje končnih ponudb lahko koncedenti nabor objektov iz prvega odstavka tega člena zmanjšajo, v kolikor se za posamezni objekt izkaže, da je njegova vključitev v projekt negospodarna, ali bi usklajevanje s pogoji soglasodajalcev oziroma upravljavcev v tolikšni meri oviralo izvedbo tega dela projekta, da bi to lahko ogrozilo uspešno izvedbo celotnega projekta.
Trajanje koncesije: Koncesijsko razmerje se sklene za največ 20 let. Razmerje javno-zasebnega partnerstva se bo pričelo izvajati po pričetku veljavnosti koncesijske pogodbe, skladno z določbami le-te.
Razdelitev na sklope: Javni razpis ni razdeljen na sklope.
Operacija je sofinancirana v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, tematskega cilja 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 4.1 »Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabo obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami in stanovanjskemu sektorju«, specifičnega cilja 4.1.1 »Povečanje učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«.
3. Zahteve glede vsebine prijave ter kraj in rok za predložitev prijav
Zahteve glede vsebine in oblike prijav ter pogoji za njihovo predložitev so podane v razpisni dokumentaciji.
Končni rok za prejem prijav je 2. 9. 2021 do 10. ure.
Prijave morajo do zgoraj navedenega roka prispeti na naslov Občina Podlehnik, Podlehnik 9, 2286 Podlehnik. Prijave morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča prispeti do zgoraj navedenega roka, sicer se bodo štele za prepozno prejete (prejemna teorija).
Javno odpiranje prijav bo potekalo na naslovu Občina Podlehnik, Podlehnik 9, 2286 Podlehnik, dne 2. 9. 2021 ob 10.05.
4. Skupna prijava in nastopanje s podizvajalci: skladno z 38. členom ZJZP se na javni razpis lahko prijavi skupina prijaviteljev (skupna prijava), pri čemer prijavo odda vodilni partner. Prijavitelj lahko v okviru prijave skladno s 74. členom ZJZP nominira poljubno število podizvajalcev. Podrobnejše določbe glede predložitve skupne prijave oziroma nominacije podizvajalcev so navedene v razpisni dokumentaciji.
5. Pogoji: pogoji, ki jih morajo vlagatelji izpolnjevati, in zahtevana dokazila o njihovem izpolnjevanju, so podana v razpisni dokumentaciji.
6. Merila
Merila za izbor najugodnejše končne ponudbe so:
– višina prihrankov,
– obseg ponujenih ukrepov,
– trajanje koncesijskega razmerja,
– višina investicije.
Merila so ob upoštevanju drugega odstavka 50. člena ZJZP navedena v padajočem zaporedju njihove pomembnosti. Druga merila ter podrobnejša vsebina meril in ponderiranje, bo opredeljeno v razpisnih dokumentacijah za fazo dialoga in ponudbeno fazo.
7. Postopek izbire izvajalca
Koncedent bo postopek izbire izvajalca izvajal ob upoštevanju določb III. dela ZJZP po postopku konkurenčnega dialoga skladno s 46. členom ZJZP.
O izidu javnega razpisa bodo prijavitelji obveščeni predvidoma do 31. 3. 2022.
Podrobnejše določbe glede postopka izbire izvajalca so podane v razpisni dokumentaciji.
8. Vprašanja: prijavitelji lahko zastavijo vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa preko elektronske pošte obcina.podlehnik@podlehnik.si, s pripisom za zadevo »Podelitev koncesije za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov Občine Lenart, Občine Sveta Ana in Občine Podlehnik«. Skrajni rok za postavitev vprašanj v zvezi z javnim razpisom je 16. 8. 2021 do 10. ure. Pojasnila, navezujoča se na zastavljena vprašanja, bodo podana v čim krajšem času, najkasneje šest dni pred rokom za prejem prijav in bodo objavljena na spletni strani koncedenta.
Občina Podlehnik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti