Uradni list

Številka 167
Uradni list RS, št. 167/2021 z dne 22. 10. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 167/2021 z dne 22. 10. 2021

Kazalo

3271. Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije, stran 9666.

  
Na podlagi četrtega odstavka 73. člena Zakona o mednarodni zaščiti (Uradni list RS, št. 16/17 – uradno prečiščeno besedilo in 54/21) Vlada Republike Slovenije izdaja
U R E D B O 
o spremembah in dopolnitvah Uredbe o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije 
1. člen 
V Uredbi o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije (Uradni list RS, št. 24/17) se v 1. členu za besedilom »Uradni list RS, št. 16/17 – uradno prečiščeno besedilo« doda besedilo »in 54/21«.
2. člen 
V 2. členu se v drugem odstavku za besedilom »notranje zadeve« doda besedilo »(v nadaljnjem besedilu: ministrstvo)«, za besedo »migrantov« se doda besedilo »(v nadaljnjem besedilu: urad), beseda »policije« pa se nadomesti z besedo »Policije«.
Za drugim odstavkom se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Vlada Republike Slovenije ne imenuje delovne skupine iz prejšnjega odstavka, če oceni, da to zaradi manjšega števila sprejetih oseb ali drugih okoliščin ni potrebno.«.
3. člen 
V 5. členu se za besedo »ministrstvo« črta vejica in besedilo »pristojno za notranje zadeve (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo),«, za besedo »zaščito« pa se črta besedilo »v Republiki Sloveniji«.
4. člen 
6. člen se spremeni tako, da se glasi:
»6. člen 
(orientacijski program) 
(1) Pri izvedbi orientacijskega programa iz prvega odstavka 104. člena zakona sodeluje tolmač za jezik, ki ga osebe razumejo. Stroške tolmačenja krije urad.
(2) Informiranje v okviru orientacijskega programa iz prejšnjega odstavka obsega informacije o pravicah in dolžnostih oseb s priznano mednarodno zaščito ter splošne informacije o Republiki Sloveniji in načinu življenja v njej, kar zajema tudi informacije o kulturnih značilnostih in navadah v Republiki Sloveniji ter informacije o enakosti spolov in prepovedi poligamije.«.
5. člen 
V 7. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(1) Z namenom izvedbe postopkov v skladu s 4., 5. in 6. členom te uredbe lahko ministrstvo in urad napotita uradne osebe v državo, iz katere bodo osebe iz VI. poglavja zakona sprejete v Republiko Slovenijo. Z namenom preverjanja obstoja izključitvenih razlogov iz 31. člena zakona v okviru postopka iz 5. člena te uredbe je v državo, iz katere bodo sprejete osebe iz VI. poglavja zakona, lahko napoten tudi uslužbenec Policije.«.
6. člen 
V 8. členu se v prvem odstavku za besedilom »zadeve,« doda beseda »uradom«, beseda »policijo« pa se nadomesti z besedo »Policijo«.
V drugem odstavku se za besedo »ministrstvo« doda besedilo »v sodelovanju z uradom«.
7. člen 
10. člen se črta.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
8. člen 
(zaključek postopkov) 
Postopki, ki so se začeli pred uveljavitvijo te uredbe, se nadaljujejo in končajo po določbah Uredbe o načinu izvedbe preselitve oseb, ki so v Republiko Slovenijo sprejete na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije (Uradni list RS, št. 24/17).
9. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta uredba začne veljati 9. novembra 2021.
Št. 00717-71/2021
Ljubljana, dne 20. oktobra 2021
EVA 2021-1711-0052
Vlada Republike Slovenije 
Janez Janša 
predsednik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti