Uradni list

Številka 95
Uradni list RS, št. 95/2021 z dne 15. 6. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 95/2021 z dne 15. 6. 2021

Kazalo

2054. Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor (ZDVEDZ-C), stran 5969.

  
Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z 
o razglasitvi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor (ZDVEDZ-C) 
Razglašam Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor (ZDVEDZ-C), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 4. junija 2021.
Št. 003-02-3/2021-108
Ljubljana, dne 12. junija 2021
Borut Pahor 
predsednik 
Republike Slovenije 
Z A K O N 
O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DOLOČITVI VOLILNIH ENOT ZA VOLITVE POSLANCEV V DRŽAVNI ZBOR (ZDVEDZ-C) 
1. člen
V Zakonu o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo in 29/21) se v 4. členu v 1. volilni enoti Kranj (številka volilne enote: 1000) ime občine »Gorenja vas – Poljane« nadomesti z imenom občine »Gorenja vas-Poljane«, v volilnem okraju Radovljica 1 (številka volilnega okraja: 1002) pri delu občine Bohinj za besedo »naselja« in dvopičjem doda ime naselja »Bitnje« in vejica, ime naselja »Češnjica« se nadomesti z imenom naselja »Bohinjska Češnjica«, ime naselja »Ribičev Laz« pa se nadomesti z imenom naselja »Ribčev Laz«.
V volilnem okraju Kranj 3 (številka volilnega okraja: 1006) se pri delu mestne občine Kranj za besedo »naselij« in dvopičjem doda ime naselja »Babni Vrt« in vejica.
V 2. volilni enoti Postojna (številka volilne enote: 2000) se pred imenom občine »Koper« dodata besedi »mestne občine«, v volilnem okraju Koper 2 (številka volilnega okraja: 2005) pri delu mestne občine Koper za besedo »naselij« in dvopičjem doda ime naselja »Abitanti« in vejica, v volilnem okraju Nova Gorica 2 (številka volilnega okraja 2010) pa se ime občine »Šempeter – Vrtojba« nadomesti z imenom občine »Šempeter-Vrtojba«.
V 3. volilni enoti Ljubljana-Center (številka volilne enote: 3000) se ime občine »Dobrova – Polhov Gradec« nadomesti z imenom občine »Dobrova-Polhov Gradec«, ime občine »Log – Dragomer« pa se nadomesti z imenom občine »Log-Dragomer«.
V volilnem okraju Vrhnika (številka volilnega okraja: 3002) se ime občine »Log – Dragomer« nadomesti z imenom občine »Log-Dragomer«.
V volilnem okraju Ljubljana Vič-Rudnik 4 (številka volilnega okraja: 3006) se ime občine »Dobrova – Polhov Gradec« nadomesti z imenom občine »Dobrova-Polhov Gradec«.
V 4. volilni enoti Ljubljana Bežigrad (številka volilne enote: 4000) se pred imenom občine »Dobrepolje« doda ime občine »Dol pri Ljubljani« in vejica, v volilnem okraju Ivančna Gorica (številka volilnega okraja: 4004) za besedo »občin« in dvopičjem dodata besedi »del občine«.
V 5. volilni enoti Celje (številka volilne enote: 5000) se pred imenom občine »Velenje« dodata besedi »mestne občine«, v volilnem okraju Žalec 1 (številka volilnega okraja: 5004) pri občini Žalec ime naselja »Šempeter v Savinjski dolini« nadomesti z imenom naselja »Šempeter v Savinj. dolini«.
V volilnem okraju Žalec 2 (številka volilnega okraja: 5005) se pri občini Žalec za besedo »naselij« in dvopičjem doda ime naselja »Arja vas« in vejica.
V 6. volilni enoti Novo mesto (številka volilne enote: 6000) se za imenom občine »Dolenjske Toplice« in vejico doda ime občine »Ivančna Gorica« in vejica, ime občine »Mokronog – Trebelno« pa se nadomesti z imenom občine »Mokronog- Trebelno«.
V volilnem okraju Trebnje (številka volilnega okraja: 6004) se ime občine »Mokronog – Trebelno« nadomesti z imenom občine »Mokronog-Trebelno«.
V 7. volilni enoti Maribor (številka volilne enote: 7000) se ime občine »Rače Fram« nadomesti z imenom občine »Rače- Fram«, v volilnem okraju Slovenska Bistrica (številka volilnega okraja: 7002) pa se pri delu občine Slovenska Bistrica za besedo »naselij« in dvopičjem doda ime naselja »Bojtina« in vejica, ime naselja »Brezje pri Slovenski Bistrici« pa se nadomesti z imenom naselja »Brezje pri Slov. Bistrici«.
V volilnem okraju Slovenske Konjice (številka volilnega okraja: 7003) se pri delu občine Zreče za besedo »naselij« in dvopičjem doda ime naselja »Bezovje nad Zrečami« in vejica.
V volilnem okraju Maribor 1 (številka volilnega okraja: 7005) se ime občine »Hoče – Slivnica« nadomesti z imenom občine »Hoče-Slivnica«.
V volilnem okraju Maribor 3 (številka volilnega okraja: 7007) se v delu mestne občine Maribor ime naselja »Celestina« nadomesti z imenom naselja »Celestrina«.
V 8. volilni enoti Ptuj (številka volilne enote: 8000) se ime občine »Sveti Andraž v Slovenskih Goricah« nadomesti z imenom občine »Sveti Andraž v Slov. goricah«, ime občine »Sveti Jurij« se nadomesti z imenom občine »Sveti Jurij ob Ščavnici«, imeni občin »Sveta Trojica v Slovenskih Goricah« in »Sveti Jurij v Slovenskih Goricah« se nadomestita z imenoma občin »Sveta Trojica v Slovenskih goricah« in »Sveti Jurij v Slovenskih goricah«, v volilnem okraju Murska Sobota 1 (številka volilnega okraja: 8004) pa se pri delu občine Moravske Toplice za besedo »naselij« in dvopičjem doda ime naselja »Andrejci« in vejica.
V volilnem okraju Ptuj 1 (številka volilnega okraja: 8009) se ime občine »Sveti Andraž v Slovenskih goricah« nadomesti z imenom občine »Sveti Andraž v Slov. goricah«.
V 9. volilni enoti Koper (številka volilne enote: 9000) se za besedo »občin« in dvopičjem doda ime občine »Ankaran« in vejica.
KONČNA DOLOČBA 
2. člen 
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 004-01/21-2/16
Ljubljana, dne 4. junija 2021
EPA 1907-VIII
Državni zbor 
Republike Slovenije 
Tina Heferle 
podpredsednica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti