Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/2021 z dne 14. 4. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/2021 z dne 14. 4. 2021

Kazalo

1187. Odlok o predkupni pravici Občine Ivančna Gorica, stran 3495.

  
Na podlagi 4. točke 189. člena Zakona o urejanju prostora ZUreP-2 (Uradni list RS, št. 61/17) in 16. člena Statuta Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 91/15 – UPB2) je Občinski svet Občine Ivančna Gorica na 20. redni seji dne 29. 3. 2021 sprejel
O D L O K 
o predkupni pravici Občine Ivančna Gorica 
1. člen 
S tem odlokom se določa območje predkupne pravice Občine Ivančna Gorica (v nadaljevanju: občina) in način uveljavljanja predkupne pravice na nepremičninah.
2. člen 
Območje predkupne pravice obsega celotno območje občine, in sicer:
– na stavbnih zemljiščih,
– na ureditvenih območjih naselij,
– na kmetijskih, gozdnih, vodnih in drugih zemljiščih za namen graditve objektov gospodarske javne infrastrukture in objektov, ki se uporabljajo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,
– na območjih za dolgoročni razvoj naselij.
3. člen 
(1) Za območja stavbnih zemčjišč se upoštevajo območja teh zemljišč, kot so določena v veljavnih občinskih prostorskih aktih.
(2) Za ureditvena območja naselij se upoštevajo območja, kot so določena v veljavnih občinskih aktih.
(3) Za objekte obstoječe in bodoče gospodarske javne infrastrukture se štejejo tisti objekti, ki so že zgrajeni ter vsi tisti, ki so predvideni za komunalno opremljanje območij, določenih z veljavnimi občinskimi prostorskimi akti.
(4) Pri določitvi zemljišč obstoječe oziroma bodoče gospodarske javne infrastrukture se upoštevajo tudi zemljišča potrebna za varovalne koridorje, določene z veljavnimi občinskimi prostorskimi akti oziroma drugimi predpisi.
(5) Območje za dolgoročni razvoj naselja je območje, rezervirano za prihodnjo širitev ureditvenega območja naselja, zemljišča znotraj njega pa ohranijo namensko rabo prostora, dokler se jim za namen širitve ne določi ustrezna namenska raba prostora in prostorski izvedbeni pogoji.
4. člen 
Občina lahko uveljavlja predkupno pravico na nepremičninah na območjih občine, določenih v 2. členu tega odloka po postopku, ki ga določa zakon.
5. člen 
O uveljavljanju oziroma ne uveljavljanju predkupne pravice na nepremičninah in o nakupu nepremičnin odloča občinska uprava.
6. člen 
Do določitve ureditvenih območij naselij in območij za dolgoročni razvoj naselij v občinskih prostorskih aktih, se druga in četrta alineja 2. člena tega odloka ne uporabljata.
7. člen 
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati Odlok o predkupni pravici Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 20/17).
8. člen 
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0003/2021-2
Ivančna Gorica, dne 29. marca 2021
 
Župan 
Občine Ivančna Gorica 
Dušan Strnad 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti