Uradni list

Številka 191
Uradni list RS, št. 191/2020 z dne 18. 12. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 191/2020 z dne 18. 12. 2020

Kazalo

Št. 022-1/2020 Ob-3476/20, Stran 2576
Po sklepu rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Igorja Papiča, z dne 14. 12. 2020, Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana, objavlja
javni poziv 
za predlaganje kandidatov za člana Upravnega odbora Univerze v Ljubljani
1. Odlok o preoblikovanju Univerze v Ljubljani (Uradni list RS, št. 28/00 in spremembe Uradni list RS, št. 33/03, 79/04, 36/06, 18/09, 83/10 in 8/19) v prvem odstavku 9.a člena določa, da predstavnika delodajalcev v Upravnem odboru Univerze v Ljubljani univerza določi prek javnega poziva v soglasju z ustanoviteljem izmed kandidatov, ki jih predlagajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtna zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ, Združenje managerjev Slovenije in Vlada Republike Slovenije.
Odlok o preoblikovanju Univerze v Ljubljani v 9. členu med drugim določa, da je Upravni odbor univerze organ upravljanja in ima devet članov, in sicer:
– tri predstavnike ustanovitelja,
– štiri predstavnike univerze, od tega tri iz vrst delavcev, ki opravljajo visokošolsko dejavnost (visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci) in enega predstavnika drugih delavcev,
– enega predstavnika študentov in
– enega predstavnika delodajalcev.
2. Univerza v Ljubljani poziva Gospodarsko zbornico Slovenije, Obrtno zbornico Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ, Združenje managerjev Slovenije in Vlado Republike Slovenije, da posredujejo predloge kandidatov.
Na podlagi posredovanih predlogov bodo elektorji za volitve upravnega odbora, ki jih določijo članice Univerze v Ljubljani, na volitvah Upravnega odbora Univerze v Ljubljani dne 29. 1. 2021 izvolili enega člana Upravnega odbora.
Rektor Univerze v Ljubljani mora v skladu z Odlokom o preoblikovanju Univerze v Ljubljani k izvoljenemu kandidatu pridobiti še soglasje Vlade Republike Slovenije.
3. Upravičeni predlagatelji so:
a. Gospodarska zbornica Slovenije,
b. Obrtna zbornica Slovenije,
c. Združenje delodajalcev Slovenije,
d. Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ,
e. Združenje managerjev Slovenije,
f. Vlada Republike Slovenije.
Iz predloga mora biti razvidno, da je kandidat predlagan kot predstavnik najmanj ene od organizacij, navedenih v prvem odstavku te točke.
4. Predloge mora posredovati pooblaščena oseba organizacije predlagatelja. Za posameznega kandidata mora predlagatelj predložiti naslednje podatke:
– ime in priimek,
– naziv organizacije, v kateri je zaposlen,
– izjavo kandidata, da pristaja na kandidaturo in
– kratko utemeljitev predloga.
Predlagatelj bo po izvedenih volitvah zaprošen za posredovanje kontaktnih podatkov izvoljenega predstavnika delodajalcev.
5. Predloge s podatki iz prejšnjih točk tega poziva posredujte do 13. 1. 2021 na naslov: Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana s pripisom: »za člana Upravnega odbora UL«.
Univerza v Ljubljani

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti