Uradni list

Številka 157
Uradni list RS, št. 157/2020 z dne 30. 10. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 157/2020 z dne 30. 10. 2020

Kazalo

Št. 41031-30/2020 Ob-3200/20, Stran 2325
Občina Ajdovščina, Cesta 5. maja 6/a, 5270 Ajdovščina, na podlagi Pravilnika o postopku izvedbe javnih razpisov v Občini Ajdovščina (Uradni list RS, št. 82/16), Sklepa o začetku postopka in imenovanju administrativne in strokovne komisije št. 41031-30/2020 z dne 27. 10. 2020 ter pogojev in meril, ki jih je sprejela strokovna komisija dne 28. 10. 2020, objavlja
javni razpis 
za sofinanciranje izdelave dokumentacije in drugih stroškov za gradnjo objekta, namenjenega starejšim občanom, v letu 2021 
I. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izdelave dokumentacije in drugih stroškov za gradnjo objekta, namenjenega starejšim občanom v letu 2021. Sofinancira se prijavitelj, ki ima v Ajdovščini, na območju Ribnika, namen pripraviti projektno dokumentacijo za gradnjo dodatnih kapacitet za institucionalno varstvo starejših.
Namen razpisa: Gradnja kapacitet za različne oblike varstva starejših v občini je v interesu Občine Ajdovščina. Strategija razvoja Občine Ajdovščina do leta 2030 je temeljni dolgoročni planski dokument in predstavlja osnovo za njen gospodarski, prostorski in družbeni razvoj. Razvojna vizija občine je: »Občina Ajdovščina bo leta 2030 prepoznavno, učinkovito, konkurenčno, zeleno in življenju prijazno gospodarsko, politično in kulturno središče Vipavske doline z visoko bivanjsko kvaliteto v mestu in na podeželju.« Vizija se skozi strategijo uresničuje preko petih prioritet, ki zajemajo vsa področja, ki krojijo življenje občanov. Prioriteta 3 strategije: »Družbeno odgovorna«, ki zasleduje cilj vključujoče, zdrave, aktivne, kulturne in na znanju temelječe družbe, v cilju 3 določa »Zagotavljanje ustrezne infrastrukture na področju vzgoje in izobraževanja, športa, kulture, zdravstva, starejših, mladih in drugih ranljivih skupin«. V okviru cilja 3 je predviden ukrep »Izboljšanje infrastrukturnih pogojev za izvajanje dejavnosti« s kazalnikom števila investicij. V Strateškem načrtu krepitve zdravja so starejši opredeljeni kot ranljiva skupina, ki jim je potrebno nameniti posebno skrb in zagotoviti pogoje za kakovostno bivanje.
Cilj razpisa je spodbuditi načrtovanje in posledično gradnjo objekta, namenjenega starejšim občanom v Ajdovščini, na območju Ribnika. Predviden je neodplačen prenos zemljišč na območju Ribnika, na Republiko Slovenijo, za namen izgradnje doma, kar je mogoče na podlagi 56. člena ZSPDSLS-1, ki določa pogoje za brezplačno odsvojitev nepremičnega premoženja s strani samoupravne lokalne skupnosti osebi javnega prava, v kolikor je za to izražen javni interes za graditev javnih objektov
II. Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev: sredstva za izvedbo razpisa so zagotovljena z Odlokom o spremembi Odloka o proračunu Občine Ajdovščina za leto 2021 (Uradni list RS, št. 152/20) na proračunski postavki 20029. Okvirna višina predvidenih sredstev, namenjenih za sofinanciranje izdelave dokumentacije in drugih stroškov, znaša 330.950 EUR.
III. Pogoji za izbor izvajalcev
Prijavitelji morajo izpolnjevati oba pogoja:
– je pravna oseba s sedežem v Republiki Sloveniji,
– je ustanovljen s strani Republike Slovenije kot javni socialnovarstveni zavod, ki v skladu s standardno klasifikacijo dejavnosti opravlja dejavnost nastanitvenih ustanov za oskrbo starejših in invalidnih oseb (SKD 87.300).
Pogoja se izkazujeta s kopijo ustanovitvenega akta ali drugim ustreznim dokumentom.
III. Predmet sofinanciranja in upravičeni stroški: predmet razpisa in s tem sofinanciranja je izdelava dokumentacije in drugih stroškov za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo objekta, namenjenega starejšim občanom. Upravičeni stroški za sofinanciranje so: projektna in investicijska dokumentacija, plačilo komunalnega prispevka, odškodnine za ustanovitev služnosti in drugi stroški za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo objekta, namenjenega starejšim občanom. Kot strošek izdelave projektne dokumentacije je upravičen tudi strošek nagradnega in odškodninskega sklada ter stroški dela komisije v okviru arhitekturnega natečaja ter strošek PZI za objekt in opremo ter priprava popisov za izvedbo javnega naročila za gradnjo.
IV. Merila za izbor
Večje število točk prejme prijavitelj, ki namerava izdelati projektno dokumentacijo za več bivalnih enot in dodatni program, po naslednjem točkovanju (skupaj lahko prijavitelj po vseh treh merilih doseže največ 120 točk):
Merilo A: Predvideno število splošnih 
bivalnih enot 
točke
– do vključno 3 splošne bivalne enote (vsaka 20 stanovalcev) 
0 točk
– 4 splošne bivalne enote 
(vsaka 20 stanovalcev)
40 točk
– 5 splošnih bivalnih enot 
(vsaka 20 stanovalcev)
60 točk
– 6 splošnih bivalnih enot ali več 
(vsaka 20 stanovalcev)
80 točk
Merilo B: Predvideno število bivalnih enot za stanovalce z demenco in sorodnimi stanji 
točke
– 1 bivalna enota stanovalcev za demenco in sorodna stanja 
(12 stanovalcev)
10 točk
– 2 bivalni enoti stanovalcev za demenco in sorodna stanja ali več 
(vsaka 12 stanovalcev)
20 točk
Merilo C: Predvideni dodatni prostori (dodaten program) 
točke
prostori za dnevno varstvo, prvenstveno za osebe z demenco oziroma sorodnimi stanji
20 točk
Točke se pri posameznem merilu A, B ali C dodelijo glede podatek prijavitelja iz vloge za prijavo na razpis in se seštejejo. Za sofinanciranje bo izbran en prijavitelj, in sicer tisti, ki bo dosegel najvišje število točk, pri čemer mora prijavitelj doseči najmanj 60 točk.
V primeru enakega števila točk, se za sofinanciranje izbere prijavitelj, ki izkazuje, da ima v obdobju zadnjih 10 koledarskih let 2010 do 2019, reference na področju investicij (gradnje, rekonstrukcije, obnove objektov), v višini vsaka vsaj 40.000 €. Za izkazovanje referenc prijavitelj k vlogi priloži Izjavo o referencah.
V. Obdobje izvajanja in poraba sredstev
Sofinancira se upravičene stroške, ki bodo nastali v letu 2021. V primeru, da izbrani prijavitelj ne bo uspel koristiti vseh odobrenih sredstev v letu 2021 zaradi razlogov, ki ne bodo na njegovi strani, se lahko neporabljena sredstva, ob pogoju zagotovljenih sredstev za ta namen v proračunu za leto 2022, koristijo še v letu 2022, za kar bo sklenjen aneks k pogodbi o sofinanciranju. Pravice in obveznosti prijavitelja in občine so opredeljene v pogodbi o sofinanciranju. Prijavitelj je dolžan omogočiti administrativni in finančni nadzor.
Prijavitelj se s predložitvijo vloge na javni razpis strinja z javno objavo podatkov o odobrenih in izplačanih denarnih sredstvih. Objavljeni bodo osnovni podatki o projektu, ki se sofinancira in prejemniku finančnih sredstev, skladno z zakonom, ki ureja dostop do informacij javnega značaja, in zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
Varovanje osebnih podatkov bo zagotovljeno v skladu z veljavno zakonodajo. Vsi podatki iz vlog, ki jih komisija odpre, so informacije javnega značaja, razen tistih, ki jih prijavitelji posebej označijo, in sicer poslovne skrivnosti, osebni podatki in druge izjeme iz 6. člena Zakona o dostopu do informacij javnega značaja (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo, 117/06 – ZDavP-2, 23/14, 50/14, 19/15 – odl. US, 102/15 in 7/18, v nadaljnjem besedilu: ZDIJZ), ki niso javno dostopne in tako ne smejo biti razkrite oziroma dostopne javnosti. Poslovna skrivnost se lahko nanaša na posamezen podatek ali na del vloge, ne more pa se nanašati na celotno vlogo. Prijavitelji morajo pojasniti, zakaj posamezen podatek ne sme biti dostopen javnosti kot informacija javnega značaja. Če prijavitelj ne označi in razloži takšnih podatkov v vlogi, bo občina lahko domnevala, da vloga po stališču prijavitelja ne vsebuje poslovnih skrivnosti, osebnih podatkov in drugih izjem iz 6. člena ZDIJZ.
VI. Način in rok za oddajo vlog
Prijave v zaprti kuverti z oznako »Javni razpis za sofinanciranje dokumentacije za dom – ne odpiraj« se pošlje po pošti ali odda osebno na naslov Občina Ajdovščina, Cesta 5. maja 6a, 5270 Ajdovščina. Na hrbtni strani ovojnice mora biti naveden polni naslov prijavitelja. Prijavi se priložijo obrazec in drugi dokumenti (priloge), navedeni v razpisni dokumentaciji, ki jo zainteresirani dobijo na spletni strani občine: www.ajdovscina.si, v rubriki Javna naročila, objave, razpisi, zavihek Javni razpisi.
Oddaja vloge pomeni, da se je prijavitelj seznanil z vsebino javnega razpisa in razpisne dokumentacije ter da se z njo strinja. Popolno vlogo predstavljajo obrazec za prijavo, ki mora biti podpisan in žigosan, ter zahtevane priloge.
Rok za prijavo na javni razpis je 9. 11. 2020. Šteje se, da je prijava pravočasna, če je prispela v sprejemno pisarno občine na dan roka do 15. ure, ne glede na način pošiljanja, sicer se bo štela za prepozno (prejemna teorija).
Dodatne informacije v zvezi s pripravo prijav in pojasnila k razpisni dokumentaciji so prijavitelju dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov katarina.ambrozic@ajdovscina.si, s pripisom: JR dokumentacija za dom.
VII. Odpiranje vlog in izid javnega razpisa: odpiranje vlog bo predvidoma naslednji dan po roku za prijavo na razpis. Odpiranje ne bo javno. O izidu javnega razpisa bodo izvajalci obveščeni predvidoma v 30 dneh po roku za prijavo. Prijavitelji, ki bodo oddali nepopolno vlogo, bodo pozvani k dopolnitvi, nepravočasno prispele prijave pa bodo s sklepom zavržene. Zoper sklep o (ne)izboru se lahko v 8 dneh od prejema sklepa vloži pritožba, o kateri odloča župan. Predmet pritožbe ne morejo biti postavljena merila za ocenjevanje vlog. Z izbranim prijaviteljem bo sklenjena pogodba o sofinanciranju.
Občina Ajdovščina 
 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti