Uradni list

Številka 123
Uradni list RS, št. 123/2020 z dne 18. 9. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 123/2020 z dne 18. 9. 2020

Kazalo

Ob-2864/20, Stran 2005
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje (na podlagi dokumenta protokol prodaje poslovno nepotrebnega premoženja, potrjen s strani NS PV aprila 2015), kot organizator prodaje objavlja
javno zbiranje ponudb1
za prodajo odpadnih kovin 
1Javno zbiranje ponudbe po tej objavi se šteje kot vabilo k dajanju ponudb v smislu tretjega odstavka 22. člena Obligacijskega zakonika (Uradni list RS, št. 97/07 – uradno prečiščeno besedilo).
I. Ime in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb: to naročilo izvaja Premogovnik Velenje, d.o.o. (v nadaljevanju: naročnik), v svojem imenu in za svoj račun in za račun naročnika, HTZ Velenje, I.P., d.o.o.
II. Opis predmeta zbiranja ponudb
Prodaja pripravljenih količin rabljenega oziroma odpadnega železa (v nadaljevanju odpadnih kovin), ki nastajajo kot produkt različnih proizvodnih procesov v družbah Premogovnik Velenje (v nadaljevanju PV) in HTZ Velenje (v nadaljevanju HTZ).
Od ponudnikov se pričakuje oddaja ponudb za odkup trenutno razpoložljive količine odpadnih kovin, ki se bodo prodajale sukcesivno, v dogovorjenih rokih. Prodaja bo izvedena po načelu videno – kupljeno, kasnejše uveljavljanje zahtevkov zaradi napak ali ostalega ne bo upoštevano. Postopek prodaje bo izveden s pogajanji, ki se bo določil po odpiranju prejetih ponudb. Predvidene prodajne količine odpadnega železa bodo na voljo v razpisni dokumentaciji.
III. Način in rok plačila: izbrani kupec bo plačal kupnino na TRR prodajalca. Rok za plačilo je po dogovoru oziroma najkasneje v 15 dneh po izstavitvi računa s strani prodajalca. DDV se bo obračunal po zakonodaji RS.
IV. Pogoji sodelovanja:
a) Na razpisu lahko sodelujejo domače ali tuje pravne osebe in samostojni podjetniki.
b) Ponudnik mora ponudbo oddati na za to pripravljenih obrazcih. Ponudnik lahko odda ponudbo za vse sklope ali samo za posamezni sklop. Pri sklopu 1 ponudnik sam določi količino in ceno za odkup (možnost variantnih ponudb).
c) Potencialni kupec mora izpolniti priložen obrazec »Ponudba: prodaja odpadnih kovin«.
V. Rok za oddajo ponudbe:
Rok za oddajo ponudbe je sreda, 23. 9. 2020 do 15. ure na naslov naročnika (Premogovnik Velenje, d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje), s pripombo ne odpiraj – ponudba. Nepravočasnih in nepopolnih ponudb prodajalec ne bo upošteval. Odpiranje ponudb ni javno.
VII. Merilo za izbiro ponudnika: merilo za izbiro ponudnika je ekonomsko najugodnejša ponudba (najvišja ponujena cena in najugodnejši plačilni pogoji za prodajalca).
VIII. Drugi pogoji:
– Za sklop 1 je dovoljeno odstopanje med ocenjeno količino in dejansko prodano količino odpadnega materiala ± 5 % od ocenjene količine.
– Nakup bo potekal po načelu videno – kupljeno.
– Obveznost prodajalca, da sklene pogodbo o odkupu z najugodnejšim ali katerimkoli ponudnikom, je izključena. Odločitev o tem bo naročnik sprejel po pregledu prejetih ponudb. Organizator ni obvezen skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno ali s katerimkoli ponudnikom.
– Izbrani ponudnik je dolžan z organizatorjem skleniti pogodbe v čim krajšem možnem času.
– Rok vezanosti ponudnika na dano ponudbo je 30 dni od roka za oddajo ponudbe z možnostjo sporazumnega podaljšanja.
– Potrdilo o vpisu v evidenco prevoznikov odpadkov za odpadke, ki so navedeni v specifikaciji z veljavnostjo minimalno do 31. 12. 2020, ki ga izda Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje.
– Potrdilo o vpisu v evidenco zbiralcev odpadkov za odpadke, ki so navedeni v specifikaciji z veljavnostjo minimalno do 31. 12. 2020, ki ga izda Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje
ali
– Okoljevarstveno dovoljenje za predelavo ali odstranjevanje odpadkov za odpadke, ki so navedeni v specifikaciji z veljavnostjo minimalno do 31. 12. 2020, ki ga izda Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje.
IX. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Premogovnika Velenje d.o.o, http://www.rlv.si/si/1672. Dodatne informacije dobijo zainteresirani ponudniki na naslovu: robert.kozar@rlv.si ali po tel. 03/899-61-66.
Premogovnik Velenje d.o.o.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti