Uradni list

Številka 123
Uradni list RS, št. 123/2020 z dne 18. 9. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 123/2020 z dne 18. 9. 2020

Kazalo

Ob-2844/20, Stran 1987
Na podlagi 20. člena Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja (Uradni list RS, št. 20/11, 57/12 in 46/16, v nadaljevanju ZSRR-2), 2. člena Pravilnika o regionalnih razvojnih agencijah (Uradni list RS, št. 3/13, 59/15 in 12/17, v nadaljevanju Pravilnik o RRA), Zakona o splošnem upravnem postopku – ZUP (Uradni list RS, št. 24/06 – UPB, 105/06 – ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10 in 82/13) in sklepa Sveta regije Posavje o začetku postopka in imenovanju komisije za izvedbo javnega razpisa, ki je bil sprejet na seji dne 11. 5. 2020, objavlja Občina Krško
javni razpis 
za izbor regionalne razvojne agencije v razvojni regiji Posavje za programsko obdobje 2021–2027
1. Ime oziroma naziv in sedež izvajalca javnega razpisa: Občina Krško, Cesta krških žrtev 14, Krško (v nadaljevanju: Občina).
2. Pravna podlaga za izvedbo razpisa s strani občine
ZSRR-2 v prvem odstavku 20. člena določa, da regionalno razvojno agencijo (RRA) za opravljanje splošnih razvojnih nalog izbere Svet regije z javnim razpisom, javni razpis pa vodi občina, iz katere je predsednik Sveta regije, razen če svet regije ne določi drugače.
Svet regije Posavje sestavlja 6 županov regije Posavje, trenutno pa mu predseduje župan občine Krško.
Svet regije Posavje je na svoji seji dne 8. 5. 2020 sprejel sklep o začetku postopka in imenovanju komisije za izvedbo javnega razpisa, s katerim je določil, da postopek javnega razpisa izvede občina Krško in imenoval strokovno komisijo.
3. Predmet in cilj javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je izbor regionalne razvojne agencije v razvojni regiji Posavje za opravljanje splošnih razvojnih nalog iz 18. člena ZSRR-2 v programskem obdobju 2021–2027, in sicer se v regiji Posavje opravljajo v javnem interesu naslednje splošne razvojne naloge:
– priprava, usklajevanje, spremljanje in vrednotenje regionalnega razvojnega programa in regijskih projektov v regiji,
– priprava dogovorov za razvoj regije,
– izvajanje regijskih projektov in sodelovanje pri izvajanju postopkov javnih razpisov, javnih naročil in javno-zasebnega partnerstva v okviru teh projektov,
– sodelovanje in podpora pri delovanju sveta, sveta regije, regijske razvojne mreže in območnih razvojnih partnerstev,
– obveščanje, splošno svetovanje, popis projektnih idej ter usmerjanje razvojnih partnerjev v regiji pri oblikovanju, prijavi na razpise in izvedbi regijskih projektov,
– prenos znanja in dobrih praks regionalnega razvoja,
– priprava pobud in predlogov razvojnih aktivnosti na področju prepoznanih strateških panog občin,
– pomoč pri izvajanju regijskih finančnih shem iz prvega odstavka 19. člena ZSRR-2, kadar jih izvaja sklad.
Splošne razvojne naloge na regionalni ravni iz 18. člena ZSRR-2 se financirajo iz proračunov občin in državnega proračuna. Nadzor nad opravljanjem nalog RRA izvajata Svet regije in pristojno ministrstvo. RRA se vpiše v evidenco RRA, ki jo vodi ministrstvo. Podrobnejša navodila – način vodenja evidence RRA, minimalne pogoje za opravljanje nalog RRA, obvezne elemente pogodbe o opravljanju nalog, način oblikovanja in delovanja območnega razvojnega partnerstva in regijske razvojne mreže, merila in normative za financiranje splošnih razvojnih nalog v regiji ter splošne pogoje za opravljanje razvojnih nalog države v regiji določi minister s pravilnikom. Sofinanciranje RRA s strani ministrstva se določi z letno pogodbo.
4. Pogoji za sodelovanje na javnem razpisu
Prijavitelj mora izpolnjevati naslednje zakonske pogoje:
1. ima sedež na območju razvojne regije in je pravna oseba z večinskim javnim vplivom na podlagi večinskega deleža vpisanega kapitala ali ustanoviteljskega deleža in z večinskim občinskim vplivom v okviru javnega vpliva (v nadaljnjem besedilu: pravna oseba v večinski javni lasti).
Dokazilo: Obrazec 5.1 – Prijavni obrazec + Priloga 1 – Akt o ustanovitvi ali pogodba o ustanovitvi in redni izpis iz sodnega/poslovnega registra.
2. ima strokovno usposobljene kadre za opravljanje splošnih razvojnih nalog v regiji kar pomeni, da:
– ima vsaj toliko zaposlenih, da zagotavlja (v razvojnih regijah z do vključno 100 000 prebivalci, regija Posavje – 75.694 prebivalcev) za opravljanje splošnih razvojnih nalog najmanj toliko ur dela, kot bi ga opravili štirje zaposleni za polni delovni čas,
– kadrovska sestava zaposlenih izkazuje interdisciplinarno znanje pri opravljanju splošnih razvojnih nalog v regiji predvsem s področja razvoja gospodarstva, kadrov, okolja in prostora.
Dokazilo: Obrazec 5.2 – Izjava o zagotavljanju strokovnega kadra (zaposleni mora imeti vsaj 5 let delovnih izkušenj na področju dela, na katerem bo zaposlen opravljal splošne razvojne naloge).
3. izkaže, da je del regijske razvojne mreže in pokriva območje celotne regije.
Dokazilo: Priloga 2 – Dokazilo o ustanovitvi regijske razvojne mreže regije Posavje.
4. predloži strategijo izvajanja splošnih razvojnih nalog v regiji za obdobje 2021–2027.
Dokazilo: Priloga 3 – Strategija izvajanja splošnih razvojnih nalog v regiji Posavje za obdobje 2021–2027.
5. ima ustrezne prostore in opremo za opravljanje splošnih razvojnih nalog in zagotovljene tehnične pogoje za vključitev v informacijski sistem ministrstva, pristojnega za regionalno politiko.
Dokazilo: Obrazec 5.3 – Izjava o razpolaganju z ustreznimi prostori in opremo za opravljanje splošnih razvojnih nalog in zagotavljanju tehničnih pogojev za vključitev v informacijski sistem.
6. vodi ločene računovodske evidence za opravljanje splošnih razvojnih nalog v regiji.
Dokazilo: Obrazec 5.4 – Izjava o zagotavljanju ločenih računovodskih evidenc.
7. ima poravnane davčne obveznosti.
Dokazilo: Obrazec 5.5 – Izjava o poravnanih davkih, prispevkih in drugih dajatvah.
Prijavitelji lahko zaradi hitrejše obravnave vlog priložijo potrdilo pristojnega davčnega urada o poravnanih davkih, prispevkih in drugih dajatvah, ki ni starejše od meseca dni od dneva oddaje vloge.
8. se strinja z vsemi zahtevami razpisa in razpisne dokumentacije.
Dokazilo: Obrazec 5.6 – Izjava o strinjanju z razpisno dokumentacijo.
Prijavitelj s podpisom izjave občini dovoljuje, da v uradnih evidencah državnih organov in nosilcev javnih pooblastil preveri izpolnjevanje pogojev za sodelovanje na tem javnem razpisu.
9. se je seznanil in se strinja z vzorcem pogodbe.
Dokazilo: Obrazec 5.7. – Vzorec pogodbe med RRA in Svetom regije.
V vzorec pogodbe se ne vpisuje ničesar, na koncu ga je potrebno le parafirati. S parafo prijavitelj potrjuje, da se je seznanil z vsebino pogodbe in da se z njo strinja.
5. Varovanje osebnih podatkov in poslovnih skrivnosti
Oddaja vloge pomeni, da se je prijavitelj seznanil z vsebino javnega razpisa in da se z njo strinja.
Vsi podatki iz vlog, ki jih strokovna komisija odpre, so informacije javnega značaja razen osebnih podatkov in tistih, ki jih prijavitelji posebej označijo, in sicer poslovne skrivnosti in druge izjeme iz 6. člena Zakona o dostopu do informacij javnega značaja (Uradni list RS, št. 24/03, 61/05, 113/05, 28/06, 117/06, 24/14, 50/14, 72/14, 19/15, 102/15, 32/16, 7/18), v nadaljnjem besedilu: ZDIJZ), ki niso javno dostopne in tako ne smejo biti razkrite oziroma dostopne javnosti. Poslovna skrivnost se lahko nanaša na posamezen podatek ali na del vloge, ne more pa se nanašati na celotno vlogo. Prijavitelji morajo pojasniti, zakaj posamezen podatek ne sme biti dostopen javnosti kot informacija javnega značaja. Če prijavitelj ne označi in razloži takšnih podatkov v vlogi, se bo lahko domnevalo, da vloga po stališču prijavitelja ne vsebuje poslovnih skrivnosti in drugih izjem iz 6. člena ZDIJZ.
6. Merila za izbor
Izbran bo tisti prijavitelj, ki bo prejel največje število točk po merilih za izbor, opredeljenih v nadaljevanju. Za vsako merilo je potrebno priložiti dokazilo, ki je opredeljeno pri posameznem merilu in je v prilogi razpisne dokumentacije.
a) Delež javnega vpliva pri poslovanju prijavitelja:
Delež javnega vpliva
Število točk
100 %
20
70 %–99 %
10
51 %–69 %
5
Dokazilo: Dokazilo: Obrazec 5.1 – Prijavni obrazec + Priloga 1 – Akt o ustanovitvi ali pogodba o ustanovitvi iz katere je razvidno število ustanoviteljev in njihovi deleži.
b) Obdobje delovanja na področju spodbujanja razvoja:
Delovanje na področju spodbujanja razvoja pomeni opravljanje splošnih razvojnih nalog v javnem interesu, kot jih določa 18. člen ZSRR-2.
Leta delovanja
Število točk
Nad 15 let
20
Nad 10 do 15 let
10
Do 10 let
5
Dokazilo: Obrazec 5.8 – Izjava prijavitelja o obdobju delovanja.
c) Reference pri pripravi in izvajanju regijskih projektov:
Št. regijskih projektov/območje priprave
Št. točk
6 ali več
30
3–5
20
1–2
10
»Regijski projekt« je razvojni projekt, ki temelji na regionalnem razvojnem programu, uresničuje razvojne prioritete razvojne regije in izkorišča njene razvojne potenciale; od lokalnega projekta se regijski razlikuje po celovitem reševanju določene problematike v okviru razvojne regije oziroma širšem razvojnem vplivu na razvojno regijo in izven nje.
Kot veljavna referenca se prizna regijski projekt, ki ga je prijavitelj kot nosilec na območju celotne razvojne regije izvajal v obdobju zadnjih 10 let.
Dokazilo: Obrazec 5.9 – Reference prijavitelja _ projekti.
d) Reference pri pripravi regionalnega razvojnega programa
Število RRP – nosilec priprave
Št. točk
3
30
2
20
1
10
Dokazilo: Obrazec 5.10 _ Reference – regionalni razvojni program.
Največje število točk, ki jih prijavitelj lahko doseže, je 100. Izbran bo prijavitelj, ki bo prejel največje število točk. V kolikor bosta dva ali več prijaviteljev ovrednotena z istim številom točk, bo izbran tisti prijavitelj, ki je prejel višje število točk pri merilu 3 – Reference pri pripravi regijskih projektov.
7. Rok za oddajo ponudb: rok za oddajo vlog je 7. 10. 2020 do 12. ure. Ponudba mora biti predložena do navedenega datuma in ure na naslov: Občina Krško, CKŽ 14, 8270 Krško z pripisom: »Ne odpiraj – prijava na javni razpis za izbor RRA«.
8. Vsebina in popolnost vloge na javni razpis
Vloga je popolna, če je izdelana v enem tiskanem izvodu in eni elektronski kopiji (CD, DVD, USB ključek …) in če vsebuje v celoti izpolnjene obrazce, določene v razpisni dokumentaciji.
Dopolnjevanje vlog je namenjeno zagotovitvi morebitnih manjkajočih dokumentov in obrazcev, ki bodo izkazovali izpolnjevanje pogojev ob izteku roka za oddajo vloge na javni razpis.
Vloga mora biti oddana v zaprti ovojnici, ki je opremljena z vidno oznako »Ne odpiraj – prijava na javni razpis za izbor RRA«, in prispeti na naslov: Občina Krško, CKŽ 14, 8270 Krško. Na hrbtni strani ovojnice mora biti naveden naziv in poštni naslov prijavitelja.
Podatki v elektronski obliki morajo biti skladni s podatki, oddanimi v fizični obliki (papirnih dokumentih). V primeru neskladnosti podatkov v tiskani in elektronski obliki se šteje, da je za presojo pomembna tiskana oblika.
Vloga na razpis mora vsebovati izpolnjene, s strani pooblaščene osebe prijavitelja podpisane in ožigosane razpisne obrazce in zahtevane priloge za prijavo na razpis:
– Obrazec 5.1 _ Prijavni obrazec in
– Priloga 1 _ Akt o ustanovitvi in redni izpis iz sodnega/poslovnega registra
– Priloga 2 _ Dokazilo o ustanovitvi regijske razvojne mreže regije Posavje
– Priloga 3 _ Strategija izvajanja splošnih razvojnih nalog v regiji Posavje za obdobje 2021–2027
– Obrazec 5.2 _ Izjava o zagotavljanju strokovnega kadra
– Obrazec 5.3 _ Izjava o razpolaganju z ustreznimi prostori in opremo za opravljanje splošnih razvojnih nalog in zagotavljanju tehničnih pogojev za vključitev v informacijski sistem
– Obrazec 5.4 _ Izjava o zagotavljanju ločenih računovodskih evidenc
– Obrazec 5.5 _ Izjava o poravnanih davkih, prispevkih in drugih dajatvah
– Obrazec 5.6 _ Izjava o strinjanju z razpisno dokumentacijo
– Obrazec 5.7. _ Vzorec pogodbe med RRA in Svetom regije
– Obrazec 5.8 _ Izjava prijavitelja o obdobju delovanja
– Obrazec 5.9 _ Reference prijavitelja _ regionalni projekti
– Obrazec 5.10 _ Reference – regionalni razvojni program.
9. Odpiranje prispelih vlog
Odpiranje prispelih vlog oziroma prijav na razpis s strani strokovne komisije ne bo javno.
Strokovna komisija bo obravnavala vloge prijaviteljev po vrstnem redu prispetja.
Kot pravočasne bodo upoštevane vloge, ki bodo, ne glede na način dostave, prispele v vložišče občine Krško do roka za oddajo prijav.
Vloge, ki ne bodo pravočasne ali pravilno označene, bodo zavržene in neodprte vrnjene pošiljatelju. V kolikor iz ovojnice ne bo razviden pošiljatelj, se vloga odpre, zavrže in vrne pošiljatelju.
Vloge bo odprla strokovna komisija, ki bo v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozvala k dopolnitvi tiste prijavitelje, katerih vloge niso popolne. Rok za dopolnitev ne bo daljši od 15 dni.
Vloge upravičencev, ki bodo pozvani k dopolnitvi in se na poziv ne bodo pravočasno odzvali ali vloge ne bodo ustrezno dopolnjene, bo komisija zavrgla. Upravičencev, ki vloge ne bodo dopolnili skladno s pozivom za dopolnitev se k dopolnitvi ne bo pozivalo ponovno.
10. Postopek in način izbora RRA za obdobje 2021–2027
Na podlagi poročila razpisne komisije odloči o izboru RRA svet regije s sklepom, ki ga podpiše predsednika sveta regije.
Prijavitelji bodo o izidih javnega razpisa obveščeni v roku 45 dni od odpiranja vlog.
Prijavitelji, ki menijo, da neupravičeno niso bili izbrani, lahko v tridesetih dneh od prejema sklepa sveta regije o (ne)izboru sprožijo upravni spor z vložitvijo tožbe na Upravno sodišče Republike Slovenije. Predmet tožbe ne morejo biti postavljena merila za ocenjevanje vlog. Vložena tožba ne zadrži podpisa pogodb z izbranimi prejemniki sredstev.
Izbrano regionalno razvojno agencijo ministrstvo, pristojno za regionalni razvoj, vpiše v evidenco o RRA za programsko obdobje 2021–2027. Pogoji se preverjajo letno.
11. Razpoložljivost razpisne dokumentacije: razpisna dokumentacija se nahaja na spletni strani Občine Krško (obcina.krsko@krsko.si) od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS do roka za oddajo ponudb.
12. Dodatne informacije: dodatne informacije v zvezi z vsebino javnega razpisa lahko dobite na elektronskem naslovu – simona.lubsina@krsko.si, na tel. 07/49-81-316, vsak delovni dan od 11. do 13. ure.
Občina Krško 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti