Uradni list

Številka 123
Uradni list RS, št. 123/2020 z dne 18. 9. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 123/2020 z dne 18. 9. 2020

Kazalo

Ob-2843/20, Stran 1985
Na podlagi 20. člena Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja (Uradni list RS, št. 20/11, 57/12 in 46/16; ZSRR-2), 2. člena Pravilnika o regionalnih razvojnih agencijah (Uradni list RS, št. 3/13, 59/15 in 12/17; v nadaljevanju: Pravilnik RRA), 8. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi in sklepa Sveta zasavske regije z dne 27. 3. 2020 objavlja Občina Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi
javni razpis 
za izbor regionalne razvojne agencije zasavske regije za obdobje 2021–2027
1. Ime oziroma naziv in sedež izvajalca javnega razpisa: Občina Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi, ki jo zastopa župan Matjaž Švagan, predsednik Sveta zasavske regije.
2. Podlaga za izvedbo razpisa s strani Občine Zagorje ob Savi: ZSRR-2 v prvem odstavku 20. člena določa, da regionalno razvojno agencijo za opravljanje splošnih razvojnih nalog izbere svet regije z javnim razpisom, javni razpis pa vodi občina, iz katere je predsednik sveta regije, razen če svet regije ne določi drugače. Svet zasavske regije sestavljajo 3 župani zasavske regije, trenutno pa mu predseduje župan Občine Zagorje ob Savi. Svet regije je na svoji 7. korespondenčni seji dne 27. 3. 2020 sprejel sklep o začetku postopka javnega razpisa, s katerim je določil, da postopek javnega razpisa izvede Občina Zagorje ob Savi, in imenoval strokovno komisijo.
3. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je izbor regionalne razvojne agencije v Zasavski razvojni regiji za opravljanje splošnih razvojnih nalog iz 18. člena ZSRR-2 v programskem obdobju 2021–2027, in sicer:
V Zasavski regiji se izvaja naslednje splošne razvojne naloge na regionalni ravni:
– priprava, usklajevanje, spremljanje in vrednotenje regionalnega razvojnega programa in regijskih projektov v regiji,
– priprava in usklajevanje dogovorov za razvoj regije,
– priprava, usklajevanje in izvajanje regijskih projektov in sodelovanje pri izvajanju postopkov javnih razpisov, javnih naročil in javno-zasebnega partnerstva v okviru teh projektov, če stroški izvajanja niso kriti iz projekta,
– strokovna in administrativna tehnična pomoč in podpora pri delovanju razvojnega sveta regije, sveta regije, vodenja odborov razvojnega sveta regije, regijske razvojne mreže in območnih razvojnih partnerstev,
– sodelovanje in usklajevanje z območnimi razvojnimi institucijami ali drugimi pravnimi osebami pri opravljanju splošnih razvojnih nalog v regiji skladno s partnersko pogodbo o razdelitvi splošnih razvojnih nalog v regiji,
– spremljanje razvoja regije in priprava letnih poročil o izvajanju regionalnega razvojnega programa za obdobje 2021–2027,
– obveščanje, splošno svetovanje, popis projektnih idej ter usmerjanje razvojnih partnerjev v regiji pri oblikovanju, prijavi na razpise in izvedbi regijskih projektov,
– prenos znanja in dobrih praks regionalnega razvoja ter
– pomoč pri izvajanju regijskih finančnih shem iz prvega odstavka 19. člena ZSRR-2, kadar jih izvaja sklad.
4. Pogoji prijaviteljev
Prijavitelj mora izpolnjevati pogoje, ki jih določata ZSRR-2 in Pravilnik o RRA. Prijavitelj mora izpolnjevati naslednje pogoje:
1. je pravna oseba z večinskim javnim vplivom na podlagi večinskega deleža vpisanega kapitala ali ustanoviteljskega deleža in z večinskim občinskim vplivom v okviru javnega vpliva (v nadaljnjem besedilu: pravna oseba v večinski javni lasti) – obrazec Z.1;
2. ima strokovno usposobljene kadre za opravljanje splošnih razvojnih nalog v regiji (obrazec Z.2), kar pomeni, da:
– zagotavlja v razvojnih regijah z do vključno 100 000 prebivalci (Zasavje: 57.461 prebivalcev) opravljanje splošnih razvojnih nalog najmanj toliko ur dela, kot bi ga opravili štirje zaposleni za polni delovni čas,
– kadrovska sestava zaposlenih izkazuje interdisciplinarno znanje pri opravljanju splošnih razvojnih nalog v regiji predvsem s področja razvoja gospodarstva, kadrov, okolja in prostora.
3. izkaže, da je del regijske razvojne mreže in pokriva območje celotne regije (dokazilo: Priloga 1 – Dokument o ustanovitvi regijske razvojne mreže Zasavske regije),
4. predloži strategijo izvajanja splošnih razvojnih nalog v regiji (dokazilo: Priloga 2 – Strategija izvajanja splošnih razvojnih nalog v Zasavski razvojni regiji za obdobje 2021–2027),
5. ima ustrezne prostore in opremo za opravljanje splošnih razvojnih nalog (obrazec Z.3),
6. ima zagotovljene tehnične pogoje za vključitev v informacijski sistem ministrstva, pristojnega za regionalno politiko (obrazec Z.3) in
7. vodi ločene računovodske evidence za opravljanje splošnih razvojnih nalog v regiji (obrazec Z.4),
8. ima poravnane zapadle davčne obveznosti (obvezna priloga – obrazec Z.5).
Izpolnjevanje pogojev prijavitelj izkaže z izpolnjenimi podatki na predpisanih obrazcih iz te točke javnega razpisa in drugimi obveznimi dokazili, ki so navedeni pri posameznem pogoju.
5. Varovanje osebnih podatkov in poslovnih skrivnosti
Varovanje osebnih podatkov bo zagotovljeno v skladu z veljavno zakonodajo, torej Splošno uredbo o varstvu podatkov (General Data Protection Regulation, GDPR – Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta, v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, v nadaljevanju: ZVOP-1).
Prijavitelj, ki kandidira na razpisu se strinja, da bo kompletna vloga, ne glede na tajnost ali zaupnost podatkov na razpolago izvajalcu javnega razpisa oziroma strokovni komisiji za izvedbo javnega razpisa. S prijavo na javni razpis se prijavitelj strinja, da izvajalec javnega razpisa oziroma strokovna komisija z namenom preverjanja vloge in odločitve vpogleda v vlogo ter vključno v tiste njene dele, ki so označeni kot poslovna skrivnost, saj je vpogled v te dele potreben za izdelavo ocene vloge in izpolnjenosti pogojev javnega razpisa.
Oddaja vloge pomeni, da se je prijavitelj seznanil z vsebino javnega razpisa in da se z njo strinja (obrazec Z.6).
Vsi podatki iz vlog, ki jih strokovna komisija odpre, so informacije javnega značaja, razen osebnih podatkov in tistih, ki jih prijavitelji posebej označijo, in sicer poslovne skrivnosti in druge izjeme iz 6. člena Zakona o dostopu do informacij javnega značaja (Uradni list RS, št. 51/06 – UPB, 117/06 – ZDavP-2, 23/14, 50/14, 19/15 – odl. US, 102/15 in 7/18, v nadaljevanju: ZDIJZ), ki niso javno dostopne in tako ne smejo biti razkrite oziroma dostopne javnosti. Poslovna skrivnost se lahko nanaša na posamezen podatek ali na del vloge, ne more pa se nanašati na celotno vlogo. Prijavitelji morajo pojasniti, zakaj posamezen podatek ne sme biti dostopen javnosti kot informacija javnega značaja. Če prijavitelj ne označi in razloži takšnih podatkov v vlogi, bo ministrstvo lahko domnevalo, da vloga po stališču prijavitelja ne vsebuje poslovnih skrivnosti in drugih izjem iz 6. člena ZDIJZ.
Varovanje osebnih podatkov bo zagotovljeno v skladu z veljavno zakonodajo, ki pokriva varovanje osebnih podatkov, vključno s Splošno uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
6. Merila za izbor
Izbran bo tisti prijavitelj, ki bo ob izpolnjevanju vseh obveznih pogojev iz točke 4 tega javnega razpisa prejel največje število točk po merilih za izbor, opredeljenih v nadaljevanju. Za vsako merilo je potrebno priložiti obrazec, ki je opredeljen pri posameznem merilu in je del razpisne dokumentacije.
1) Skupni delež javnega vpliva:
Skupni delež javnega vpliva ene ali več občin
Število točk
100 %
10
80 %–99 %
5
51 %–79 %
2
Prijavitelj v obrazec št. Z.1 vpiše vse svoje ustanovitelje in njihove deleže.
Dokazilo: Obrazec Z.1 _ Prijavni obrazec + Priloga 3_Akt o ustanovitvi ali pogodba o ustanovitvi, iz katere je razvidno število ustanoviteljev in njihovi deleži (opcijsko).
2) Leta delovanja na področju spodbujanja razvoja:
Delovanje na področju spodbujanja razvoja pomeni opravljanje splošnih razvojnih nalog v javnem interesu, kot jih določa 18. člen ZSRR-2.
Leta delovanja/status
Število točk
Nad 4 leta
10
Do 4 leta
5
Dokazilo: Obrazec Z.8_Izjava prijavitelja o obdobju delovanja.
3) Reference pri pripravi regijskih projektov:
»Regijski projekt« je razvojni projekt, ki temelji na regionalnem razvojnem programu, uresničuje razvojne prioritete razvojne regije in izkorišča njene razvojne potenciale; od lokalnega projekta se regijski razlikuje po celovitem reševanju določene problematike v okviru razvojne regije oziroma širšem razvojnem vplivu na razvojno regijo in izven nje.
Kot veljavna referenca se prizna regijski projekt, ki ga je prijavitelj kot nosilec na območju celotne razvojne regije izvajal v obdobju zadnjih 4 let.
Dokazilo: Obrazec Z.9_Reference prijavitelja_regionalni projekti.
Št. regijskih projektov/območje priprave
Število točk
6 ali več
10
3─5
7
1─2
5
4) Reference pri pripravi regionalnega razvojnega programa glede na število v celoti pripravljenih1 regionalnih razvojnih programov in območje priprave:
1RRP 2021–2027 se ne more šteti kot referenca, ker ni končan.
Število RRP/območje priprave
Število točk
3
10
2
7
1
5
Dokazilo: Obrazec Z10_Reference prijavitelja_RRP.
Največje število točk, ki jih prijavitelj lahko doseže, je 40. Izbran bo prijavitelj, ki bo prejel največje število točk. V kolikor bosta dva ali več prijaviteljev ovrednotena z istim številom točk, bo izbran tisti prijavitelj, ki je prejel višje število točk pri merilu 3_Reference pri pripravi regijskih projektov.
7. Rok za oddajo ponudb in način prijave na javni razpis
Rok za oddajo vlog je 25. 9. 2020 na naslov Občina Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi.
Vloge morajo biti poslane priporočeno po pošti in označene z oznako »Ne odpiraj – Javni razpis za izbor RRA za obdobje 2021─2027«. Na hrbtni strani ovojnice mora biti naveden naziv in poštni naslov predlagatelja.
Vloga na razpis mora vsebovati izpolnjene, s strani pooblaščene osebe prijavitelja podpisane in ožigosane razpisne obrazce za prijavo na razpis.
8. Odpiranje prispelih vlog
Odpiranje prispelih vlog oziroma prijav na razpis s strani strokovne komisije ne bo javno.
Po pregledu prijav bo strokovna komisija predlagatelje z nepopolnimi vlogami pozvala k dopolnitvi. V kolikor v roku 8 dni po prejemu poziva pozvani prijavitelji tega ne bodo storili, bo njihova vloga kot nepopolna zavržena.
Komisija bo zavrgla in ne bo obravnavala vlog, ki bodo:
– oddane prepozno, tj. po določenem roku za oddajo,
– neustrezno naslovljene in
– nepopolne glede izpolnjenih obrazcev oziroma zahtevanih prilog tudi po izteku roka za dopolnitev predloga, ki bo določen v pisnem obvestilu o dopolnitvi.
Dopolnjevanje vlog je namenjeno zagotovitvi morebitnih manjkajočih dokumentov in obrazcev, ki bodo izkazovali izpolnjevanje pogojev ob izteku roka za oddajo vloge na javni razpis.
Prijavitelj v dopolnitvi ne sme spreminjati:
– tistih elementov vloge, ki vplivajo ali bi lahko vplivali na drugačno razvrstitev njegove vloge glede na preostale vloge, ki jih je občina prejela v postopku izvajanja javnega razpisa.
Strokovna komisija bo točkovala vloge prijaviteljev po vrstnem redu prispetja, od prvoprispele do zadnje prispele do roka za oddajo prijav. Izbran bo prijavitelj, ki bo prejel največje število točk.
Vloge prijaviteljev, ki ne bodo izpolnjevale pogojev iz 4. točke tega razpisa, se ne bodo uvrstile v postopek točkovanja, pač pa bodo zavržene.
9. Odločitev o izboru RRA za obdobje 2021–2027
Na podlagi poročila strokovne komisije bo o izboru regionalne razvojne agencije za območje zasavske regije za obdobje 2021–2027 odločil Svet zasavske regije s sklepom, ki ga podpiše predsednik sveta regije. Zoper sklep ni dovoljena pritožba, možen pa je upravni spor na pristojnem sodišču.
V skladu z drugim odstavkom 20. člena ZSRR-2 daje k izbiri RRA predhodno soglasje ministrstvo, pristojno za regionalni razvoj, kadar RRA na problemskih območjih z visoko brezposelnostjo iz prvega odstavka 25. člena ZSRR-2 izvaja instrumente programa spodbujanja konkurenčnosti po šestem odstavku 25. člena ZSRR-2 ali po Zakonu o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2019.
Medsebojna razmerja med svetom regije in regionalno razvojno agencijo se določijo s pogodbo. Osnutek pogodbe je priloga temu javnemu razpisu. Prijavitelji z izjavo (obrazec Z.6) potrjujejo, da so prebrali osnutek pogodbe in z njim soglašajo.
Izbrano regionalno razvojno agencijo ministrstvo, pristojno za regionalni razvoj, vpiše v evidenco o RRA za obdobje 2021–2027. Pogoji se preverjajo letno.
10. Financiranje razvojnih nalog v regiji: naloge RRA iz 18. člena ZSRR-2 se financirajo iz proračunov občin in državnega proračuna. Podrobnejša merila iz prejšnjega stavka in normative določi minister s pravilnikom. Sofinanciranje se določi z letno pogodbo.
11. Razpoložljivost razpisne dokumentacije: razpisna dokumentacija se nahaja na spletni strani Občine Zagorje ob Savi na naslovu http://www.zagorje.si/ in na spletni strani MGRT https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-gospodarski-razvoj-in-tehnologijo/ od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS dalje do konca roka za oddajo ponudb.
12. Dodatne informacije: dodatne informacije v zvezi z vsebino javnega razpisa lahko dobite na elektronskem naslovu tajnica@zagorje.si ali na tel. 03/56-55-727, vsak delovni dan od 8. do 15. ure.
Občina Zagorje ob Savi 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti