Uradni list

Številka 113
Uradni list RS, št. 113/2020 z dne 21. 8. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 113/2020 z dne 21. 8. 2020

Kazalo

D 359/2016 Os-2344/20, Stran 1838
Pri tukajšnjem sodišču teče dodatni zapuščinski postopek po pokojni Nagoda Ani, roj. Jonke, hčerki Jurija, roj. 2. 8. 1890, drž. bivše SFRJ, nazadnje stanujoči v Predgradu 18, umrli 21. 11. 1967 ravno tam. Njeno dodatno zapuščino predstavlja le solastninski delež na zemljišču Agrarne skupnosti Paka, Jelenja vas in Predgrad.
Sodišče je v tem dodatnem zapuščinskem postopku že izdalo oklic neznanim dedičem prvega dednega reda, ki pa ni dal nobenega rezultata. Znani dediči prvega dednega reda pa so se dediščini odpovedali. Glede na to pridejo v poštev za dedovanje po zakonu dediči drugega dednega reda, ki pa so sodišču neznani.
Glede na zgoraj navedeno sodišče s tem oklicem poziva dediče drugega dednega reda, to je potomce pred zapustnico umrlih zapustn. staršev (zapustn. brate in sestre, nečake in nečakinje ter njihove potomce), da se v roku enega leta od objave tega oklica v Uradnem listu RS, na sodni deski tukajšnjega sodišča in na spletni strani tukajšnjega sodišča, javijo ter uveljavljajo svojo pravico do dediščine.
Ker obstaja velika verjetnost, da se nihče izmed dedičev drugega dednega reda sodišču ne bo javil, bi v takšnem primeru prišli v poštev za dedovanje dediči tretjega dednega reda, ki pa so sodišču prav tako neznani.
Glede na zgoraj navedeno sodišče s tem oklicem poziva tudi dediče tretjega dednega reda, to so potomci pred zapustnico umrlih zapustn. dedov in babic (zapustn. strici in tete, bratranci in sestrične in njihovi potomci), da se v roku enega leta od objave tega oklica v Uradnem listu RS, na sodni deski tukajšnjega sodišča in na spletni strani tukajšnjega sodišča, javijo ter uveljavljajo svojo pravico do dediščine.
Po preteku oklicnega roka bo sodišče nadaljevalo s tem dodatnim zapuščinskim postopkom in ga zaključilo v skladu z Zakonom o dedovanju.
Okrajno sodišče v Kočevju 
dne 17. 6. 2020 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti