Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2020 z dne 29. 5. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2020 z dne 29. 5. 2020

Kazalo

Št. 332-3/2020/9 Ob-2075/20, Stran 1118
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo), objavlja na podlagi drugega odstavka 89.b člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 – ZdZPVHVVR, 26/14, 32/15, 27/17 in 22/18)
javni razpis 
za sofinanciranje nakupa tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane 
1) Ime oziroma naziv in sedež neposrednega uporabnika, ki dodeljuje sredstva: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.
2) Pravna podlaga za izvedbo javnega razpisa: drugi odstavek 89.b člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 – ZdZPVHVVR, 26/14, 32/15, 27/17 in 22/18; v nadaljnjem besedilu: ZKme) in 12. poglavje Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16; v nadaljnjem besedilu: Pravilnik).
3) Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je dodelitev sredstev za sofinanciranje nakupa tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane.
Sofinancira se lahko nakup:
– termometrov za ugotavljanje temperaturnega režima hrane, ki se sami umerjajo,
– gostinskih hladilnikov in zamrzovalnikov,
– termo boksov za shranjevanje hrane med transportom, skladiščenjem in razdeljevanjem hrane,
– hladilnih torb za transport,
– vozičkov za prevoz materiala,
– delovnih miz,
– pomivalnih korit,
– košar (zložljive),
– strojev za čiščenje košar,
– pomivalnih strojev,
– omar za shranjevanje oziroma skladiščenje hrane,
– pribora za prijemanje hrane oziroma živil.
4) Navedba osnovnih pogojev za kandidiranje na javnem razpisu in meril, s pomočjo katerih se med tistimi, ki izpolnjujejo pogoje, izberejo prejemniki sredstev
Vlagatelji vlog za sofinanciranje nakupa tehnične opreme so posredniki pri razdeljevanju donirane hrane, ki imajo status humanitarne organizacije v skladu z zakonom, ki ureja humanitarne organizacije, invalidske organizacije v skladu z zakonom, ki ureja invalidske organizacije ter javni zavodi s področja socialnih in varstvenih storitev, ki razdeljujejo donirano hrano, ki imajo sedež v Republiki Sloveniji in so vpisani kot nosilci živilske dejavnosti v Registru obratov iz 152.a člena ZKme-1.
Vloga mora vsebovati naslednja dokazila in dokumente:
– izjavo vlagatelja o seznanjenosti z vsebino javnega razpisa in razpisne dokumentacije, o popolnosti in verodostojnosti podatkov, o seznanitvi z obvezo ter hranjenjem celotne dokumentacije;
– izjavo o vpisu vlagatelja kot nosilca živilske dejavnosti v Register obratov v skladu s 152.a členom ZKme-1;
– podroben, vsebinsko in časovno razčlenjen opis programa doniranja hrane z navedbo statistične regije delovanja (največ 2 strani);
– odločbo, da ima status humanitarne organizacije v skladu z zakonom, ki ureja humanitarne organizacije, invalidske organizacije v skladu z zakonom, ki ureja invalidske organizacije, ali javnega zavoda s področja socialnih in varstvenih storitev, ki razdeljujejo donirano hrano;
– izjavo o številu upravičencev za prejem donirane hrane kot mesečno povprečje za leto 2019;
– predračune vključno z DDV, za tehnično opremo, ki se morajo glasiti na vlagatelja;
– dokumente, ki so določeni v razpisni dokumentaciji.
Merila za dodelitev sredstev:
– delež lastnega sofinanciranja,
– število upravičencev za prejem donirane hrane,
– stopnja brezposelnosti v statistični regiji delovanja posrednika pri razdeljevanju donirane hrane, na podlagi statističnih podatkov Zavoda RS za zaposlovanje, za zadnji objavljen podatek o povprečni stopnji registrirane brezposelnosti po statističnih regijah, na dan objave tega javnega razpisa,
– kakovost programa doniranja hrane.
Vlagatelji vlog bodo ocenjeni v skladu z merili za dodelitev sredstev iz prejšnjega odstavka, navedbo vrste meril, s pomočjo katerih se med tistimi, ki izpolnjujejo pogoje, izberejo prejemniki sredstev, načinom njihove uporabe in pomenom posameznih meril ter pogoji iz razpisne dokumentacije. Sofinancirani bodo glede na doseženo število točk. V primeru istega števila točk ima prednost vlagatelj, ki je vlogo vložil prvi oziroma prej.
5) Okvirna višina sredstev, ki so na razpolago za predmet javnega razpisa
Skupna višina sredstev namenjena za sofinanciranje nakupa tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane znaša do 50.000 eurov.
Sredstva so zagotovljena v proračunskem letu 2020 na PP 200024/K4310 – Podpora prepoznavnosti slovenske hrane/Investicijski transferi nepridobitnim organizacijam in ustanovam NRP 2330-20-0005 – Spodbujanja doniranja hrane posrednikom 2020-2023.
Delež sofinanciranja nakupa tehnične opreme znaša največ do 99 % skupne vrednosti izvedenega nakupa tehnične opreme iz 3. točke tega javnega razpisa.
Znesek sofinanciranja je odvisen od števila upravičencev donirane hrane, kot mesečno povprečje za leto 2019. Najvišji znesek sofinanciranja tehnične opreme znaša za posrednika z:
– do vključno 50 upravičencev: 4.000 evrov,
– od 51 upravičencev dalje: 8.000 evrov.
Število upravičencev donirane hrane posredniki dokazujejo z izjavo o številu prejemnikov donirane hrane.
V kolikor bi bila z rebalansom proračuna Republike Slovenije za leto 2020, nujno odločitvijo Vlade Republike Slovenije o zmanjšanju proračunskih sredstev ali drugim predpisom, spremenjena sredstva na PP 200024/K4310 – Podpora prepoznavnosti slovenske hrane/Investicijski transferi nepridobitnim organizacijam in ustanovam NRP 2330-20-0005 – Spodbujanja doniranja hrane posrednikom 2020-2023, se k pogodbi sklene aneks, glede na razpoložljivo višino sredstev, upoštevaje prioritete ministrstva.
6) Obdobje, v katerem morajo biti porabljena dodeljena sredstva: rok za nakup opreme s strani vlagatelja, ki se sofinancira, je najpozneje do 1. septembra 2020.
7) Rok, do katerega morajo biti predložene vloge za dodelitev sredstev: rok za vložitev vlog iz tega javnega razpisa je 18. junij 2020.
8) Datum odpiranja vlog za dodelitev sredstev: odpiranje vlog bo 19. junija 2020 ob 9. uri, v sobi 211 Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22 v Ljubljani.
9) Rok, v katerem bodo potencialni prejemniki obveščeni o izidu javnega razpisa
Vlagatelji bodo s sklepom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano oziroma osebe, ki jo je ministrica pooblastila za sprejetje odločitve o dodelitvi sredstev, o izidu javnega razpisa obveščeni najpozneje v 60 dneh od odpiranja vlog. Prejemnik sredstev bo hkrati s sklepom o izbiri pozvan k podpisu pogodbe. Če se prejemnik v osmih dneh od prejema sklepa ne odzove na poziv, se šteje, da je umaknil vlogo za pridobitev sredstev. Sredstva se lahko dodelijo naslednjemu vlagatelju, ki ima na osnovi ocene prvi možnost prejeti sredstva.
V skladu z 231. členom Pravilnika lahko vlagatelj vloži na ministrstvo pritožbo v roku 8 dni od prejema sklepa oziroma obvestila. Vložena pritožba ne zadrži podpisa pogodb z izbranimi vlagatelji. Pritožnik mora natančno opredeliti razloge, zaradi katerih je pritožba vložena. Predmet pritožbe ne morejo biti postavljena merila za ocenjevanje vlog. Ministrstvo mora o pritožbi odločiti v roku 15 dni s sklepom. Zoper sklep ni dopustna pritožba, dopustno pa je vložiti tožbo v upravnem sporu pri Upravnem sodišču Republike Slovenije. Tožba v upravnem sporu ne zadrži izvršitve sklepa o (ne)izboru, zoper katerega je vložena, oziroma ne zadrži podpisa pogodbe o sofinanciranju z izbranimi vlagatelji.
V postopkih, ki bodo tekli na podlagi tega javnega razpisa, gre za nujne zadeve v skladu s tretjim odstavkom 6. člena Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS, št. 36/20 in 61/20), zato tečejo neovirano ne glede na razglašeno epidemijo virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID-19).
10) Razpisna dokumentacija in kontaktna oseba
Razpisna dokumentacija je vlagateljem na voljo od dneva objave tega javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije na spletni strani ministrstva: http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/
Kontaktna oseba s strani neposrednega uporabnika je Tadeja Kvas Majer, tel. 01/478-90-48, od ponedeljka do četrtka od 9.30 do 15.30 in ob petkih od 7.30 do 14. ure, elektronski naslov: tadeja.kvas-majer@gov.si.
11) Drugi podatki
Vloga mora biti oddana v skladu z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo.
Popolna vloga mora biti dostavljena v vložišče Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, do vključno 18. junija 2020 do 14. ure, v zaprti ovojnici pod oznako »Ne odpiraj! Vloga na javni razpis: Sofinanciranje nakupa tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane«. Na prednji strani ovojnice mora biti zapisana še številka objave javnega razpisa v Uradnem listu RS, na hrbtni strani pa mora biti naveden polni naslov pošiljatelja.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti