Uradni list

Številka 191
Uradni list RS, št. 191/2020 z dne 18. 12. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 191/2020 z dne 18. 12. 2020

Kazalo

3394. Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Žužemberk, stran 9619.

  
Na podlagi 132. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17), Statuta Občine Žužemberk (Uradni list RS, št. 79/18) je Občinski svet Občine Žužemberk na redni 10. seji 10. 12. 2020 sprejel
O D L O K 
o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Žužemberk 
1. člen 
(vsebina odloka) 
Ta odlok določa višino stroškov lokacijske preveritve, ki jih Občina Žužemberk zaračuna investitorju oziroma pobudniku, razen če je investitor oziroma pobudnik Občina Žužemberk, kot nadomestilo stroškov, ki nastanejo v postopku lokacijske preveritve na podlagi pobude investitorja gradnje na posamični poselitvi, investitorja, ki želi odstopiti od prostorskih izvedbenih pogojev ali izvesti dopolnilne prostorske ureditve ali posege v prostor, ali pobudnika začasne rabe prostora.
2. člen 
(višina nadomestila stroškov) 
Stroški za posamezno lokacijsko preveritev znašajo:
– za določanje obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi 1500 eurov,
– za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev 2500 eurov,
– za omogočanje začasne rabe prostora 2000 eurov.
3. člen 
(vloga in način plačila nadomestila ter posledice neplačila) 
(1) Vlagatelj poda vlogo za izvedbo postopka lokacijske preveritve na obrazcu Občine Žužemberk, skupaj s priloženim elaboratom lokacijske preveritve (v nadaljevanju: elaborat), in plača takso po taksni tarifi za vloge.
(2) Občina preveri skladnost elaborata z določbami ZUreP2, in v kolikor ugotovi, da je ta ustrezen in se lahko postopek zato nadaljuje, izda sklep o plačilu nadomestila.
(3) Obveznost plačila nadomestila nastopi v trenutku, ko zavezanec prejme sklep o plačilu.
(4) Sklep za fizično osebo mora vsebovati osebno ime in naslov zavezanca, za pravno osebo pa ime, davčno ali matično številko, sedež pravne osebe, višino nadomestila, pravno podlago za njegovo odmero, rok plačila nadomestila (v 15 dneh od vročitve sklepa), številko računa za nakazilo, referenco ter opozorilo o posledicah neplačila ali zgolj delnega plačila.
(5) Plačilo nadomestila stroškov je pogoj za obravnavo elaborata in izdajo sklepa o lokacijski preveritvi.
(6) Plačilo nadomestila vključuje vse stroške v zvezi s postopkom lokacijske preveritve, in sicer preveritev elaborata, s katerim pobudnik obrazloži svojo namero, utemelji skladnost pobude z določbami zakona za celotni postopek, ki vključuje sprejem sklepa na občinskem svetu, pridobivanje mnenj nosilcev urejanja prostora, javno razgrnitev, stališča do pripomb, obravnavo sklepa na občinskem svetu in objavo v Uradnem listu Republike Slovenije.
(7) Plačilo nadomestila za izvedbo lokacijske preveritve investitorju oziroma pobudniku ne zagotavlja potrditve lokacijske preveritve na občinskem svetu, temveč je pogoj za izvedbo postopka.
(8) Potrditev lokacijske preveritve je v pristojnosti občinskega sveta, zato plačilo nadomestila stroškov zagotavlja izvedbo postopka, ne pa sprejema.
(9) V primeru prekinitve postopka ali umika vloge pobudnik ni upravičen do vračila plačane vsote nadomestila stroškov lokacijske preveritve.
4. člen 
(veljavnost) 
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 350-2/2020
Žužemberk, dne 10. decembra 2020
Župan 
Občine Žužemberk 
Jože Papež 
 
po pooblastilu št. 032-2/2020-2: 
Rok Zupančič 
podžupan 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti