Uradni list

Številka 191
Uradni list RS, št. 191/2020 z dne 18. 12. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 191/2020 z dne 18. 12. 2020

Kazalo

3380. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o priznanjih Mestne občine Ljubljana, stran 9580.

  
Na podlagi 27. in 94. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 24/16 – uradno prečiščeno besedilo in 173/20) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 18. seji dne 14. 12. 2020 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o priznanjih Mestne občine Ljubljana 
1. člen 
V Odloku o priznanjih Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 116/08, 107/09 in 16/17) se v 3. členu doda nov prvi odstavek, ki se glasi:
»Priznanja MOL prejmejo posamezniki, skupine ali pravne osebe, ki s svojim delovanjem pomembno prispevajo k ugledu in razvoju MOL oziroma so k temu prispevali njihovi dosežki.«.
Dosedanja prvi in drugi odstavek postaneta drugi in tretji odstavek.
V dosedanjem tretjem odstavku, ki postane četrti odstavek, se besedilo »prvega in drugega« nadomesti z besedilom »drugega in tretjega«.
Dosedanji četrti, peti in šesti odstavek postanejo peti, šesti in sedmi odstavek.
2. člen 
V 4. členu se v prvem odstavku pika na koncu nadomesti z vejico in doda besedilo »ter skupine, katerih predstavnik ima stalno prebivališče v MOL.«
V drugem odstavku se:
– prva alineja spremeni tako, da se glasi:
»– podatke o kandidatu: ime in priimek oziroma naziv pravne osebe oziroma skupine, rojstni datum v primeru fizične osebe, naslov, telefon ter v primeru pravne osebe oziroma skupine še kontaktno osebo,«,
– tretja alineja spremeni tako, da se glasi:
»– podatke o pobudniku: ime in priimek oziroma naziv pravne osebe oziroma skupine, naslov oziroma sedež, telefon, kontaktno osebo (v primeru, da je pobudnik pravna oseba), podatke o predstavniku skupine,«.
3. člen 
V 11. členu se v prvem stavku prvega odstavka beseda »štirih« nadomesti z besedo »treh«.
4. člen 
V 12. členu se v prvi, drugi in peti alineji prvega odstavka za besedo »posamezniki« postavi vejica in doda beseda »skupine«.
V tretjem odstavku se za besedilom »Plakete za donatorstvo« postavi vejica in doda besedilo »ki niso denarno ovrednotene,«.
5. člen 
Prvi odstavek 13. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Plaketo glavnega mesta Ljubljana predstavlja reliefni odtis grba MOL z napisom Ljubljana, umetniško delo akademskega kiparja Petra Černeta, in denarna nagrada v višini dveh povprečnih bruto plač v Republiki Sloveniji za preteklo leto. Plaketo se podeljuje skupaj z izročitvijo listine, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi plakete MOL.«.
6. člen 
V 14. členu se prvi stavek prvega odstavka spremeni tako, da se glasi:
»Župančičevo nagrado prejmejo posamezniki, ki ustvarjajo na območju MOL.«.
7. člen 
V 15. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Župančičevo nagrado predstavlja namensko umetniško delo in denarna nagrada v višini štirih povprečnih bruto plač v Republiki Sloveniji za preteklo leto v primeru nagrade za življenjsko delo oziroma v višini treh povprečnih bruto plač v Republiki Sloveniji za preteklo leto v primeru nagrade za dveletno ustvarjalno obdobje. Župančičeva nagrada se izroči z listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi nagrade.«.
8. člen 
V 18. členu se za besedo »razpisa« postavi vejica.
9. člen 
V prvem odstavku 19. člena se za besedo »Plaketa« doda besedilo »je nagrada v višini dveh povprečnih bruto plač v Republiki Sloveniji za preteklo leto, ki«.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
10. člen 
Postopki podeljevanja priznanj, ki so se začeli pred uveljavitvijo tega odloka, se dokončajo v skladu z Odlokom o priznanjih Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 116/08, 107/09 in 16/17).
11. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 90005-10/2020-2
Ljubljana, dne 14. decembra 2020
 
Župan 
Mestne občine Ljubljana 
Zoran Janković 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti