Uradni list

Številka 180
Uradni list RS, št. 180/2020 z dne 4. 12. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 180/2020 z dne 4. 12. 2020

Kazalo

3146. Spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta Občine Dol pri Ljubljani, stran 8960.

  
Na podlagi 15. člena Statuta Občine Dol pri Ljubljani (Uradni list RS, št. 3/18 – UPB2) je Občinski svet Občine Dol pri Ljubljani na 1. dopisni seji dne 24. 11. 2020 sprejel
S P R E M E M B E    I N   D O P O L N I T V E   P O S L O V N I K A 
Občinskega sveta Občine Dol pri Ljubljani 
1. člen 
V 4. členu se v prvem odstavku za prvim stavkom doda stavek »Redna in izredna seja se lahko skličeta in izvedeta tudi na daljavo, s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije (v nadaljevanju: na daljavo), skladno z določili zakona in tega poslovnika.«, tako da se novo besedilo odstavka glasi:
»Svet dela na rednih, izrednih, dopisnih, slavnostnih in žalnih sejah. Redna in izredna seja se lahko skličeta in izvedeta tudi na daljavo, s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije (v nadaljevanju: na daljavo), skladno z določili zakona in tega poslovnika.«
2. člen 
V 21. členu se v drugem odstavku za zadnjim stavkom doda stavek »Določba tega odstavka, ki ureja sklic seje na zahtevo ene četrtine članov sveta, se pri seji na daljavo ne uporablja.«, tako da se novo besedilo odstavka glasi:
»Izredno sejo sveta lahko skliče župan na lastno pobudo, na predlog delovnega telesa ali na zahtevo ene četrtine članov sveta. Če izredna seja sveta, ki so jo zahtevali člani sveta, ni sklicana v roku sedem dni od predložitve pisne obrazložene zahteve za sklic s priloženim ustreznim gradivom, jo lahko skličejo člani sveta, ki so sklic zahtevali, oziroma njihov pooblaščeni član sveta. V tem primeru lahko sejo vodi član sveta, ki ga določijo člani, ki so sklic izredne seje zahtevali. Določba tega odstavka, ki ureja sklic seje na zahtevo ene četrtine članov sveta, se pri seji na daljavo ne uporablja.«
3. člen 
Za 21. členom se doda 21.a člen, ki se glasi:
»V primeru naravne ali druge hujše nesreče, epidemije ali drugih izrednih okoliščin, če predstavlja izvedba seje z osebno navzočimi člani sveta tveganje za zdravje in varnost članov sveta, in je to nujno zaradi sprejetja odločitev, s katerimi ni mogoče odlašati, lahko župan skliče sejo na daljavo.
Seja na daljavo poteka v skladu z določbami zakona in tega poslovnika, razen določb, ki se nanašajo na način glasovanja, na zagotavljanje javnosti seje in na sodelovanje javnosti.
Seja na daljavo se zvočno in slikovno snema, ne pa tudi javno predvaja.
Člani sveta glasujejo s poimenskim izjavljanjem.
Svetnik mora zagotoviti, da je njegova komunikacijska naprava povezana v omrežje, ki omogoča prenos slike in zvoka. Člani sveta so v prostoru, v katerem v času seje uporabljajo za medsebojno komuniciranje informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, sami.
Ustrezna programska oprema, ki bo svetnikom omogočala izvedbo seje na daljavo, se zagotovi iz občinskega proračuna.«
4. člen 
V 26. členu se v prvem odstavku dopolni stavek z besedilom », razen dopisnih sej in sej na daljavo,«, tako da se ta sedaj glasi:
»Seje sveta, razen dopisnih sej in sej na daljavo, so javne.«
5. člen 
V 43. členu se za četrtim odstavkom doda peti odstavek, ki se glasi:
»V primeru seje na daljavo se navzočnost na seji in preverjanje sklepčnosti ugotovi z uporabo varne informacijsko- komunikacijske tehnologije, če ta to omogoča, ali pa s poimenskim klicanjem svetnikov, ki se morajo zvočno in slikovno identificirati.«
6. člen 
V 45. členu se za četrtim odstavkom doda peti odstavek, ki se glasi:
»Tajno glasovanje v primeru seje na daljavo ni mogoče.«
7. člen 
V 105. členu se za petim odstavkom doda šesti odstavek, ki se glasi:
»Javnost dela se lahko omeji ali izključi le pod pogoji iz zakona ali tega poslovnika.«
8. člen 
Te spremembe in dopolnitve poslovnika začnejo veljati naslednji dan po objavi Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-0008/2020-10
Dol pri Ljubljani, dne 24. novembra 2020
Župan 
Občine Dol pri Ljubljani 
Željko Savič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti