Uradni list

Številka 160
Uradni list RS, št. 160/2020 z dne 6. 11. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 160/2020 z dne 6. 11. 2020

Kazalo

2823. Spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta Občine Tišina, stran 6854.

  
Na podlagi 36. člena Zakona o lokalni samoupravi /ZLS/ (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO, 11/18 – ZSPDSLS-1 in 30/18), 9. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov /ZVOP-1/ (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo), Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uredba EU 2016/679), 13. in 16. člena Statuta Občine Tišina (Uradni list RS, št. 41/15, 97/20) je Občinski svet Občine Tišina na 14. redni seji dne 27. 10. 2020 sprejel
S P R E M E M B E    I N   D O P O L N I T V E   P O S L OV N I K A 
Občinskega sveta Občine Tišina 
1. člen 
V Poslovniku Občinskega sveta Občine Tišina (Uradni list RS, št. 74/15) se spremeni besedilo prvega odstavka 48. člena, tako, da se na novo glasi:
»(1) Potek seje se zvočno in avdio-video snema. Posnetki sej se javno predvajajo na kabelski televiziji in objavljajo na spletni strani občine.«
2. člen 
Doda se nov 48.a člen, ki se glasi:
»(1) Posnetki sej se javno predvajajo na kabelski televiziji in objavljajo na spletni strani občine z namenom obveščanja javnosti o delu občinskih organov ter za namen priprave zapisnika. Zvočno in slikovno snemanje sej sveta izvaja občinska uprava oziroma za to pooblaščeni zunanji sodelavec.
(2) V primeru, da je seja zaprta za javnost v celoti ali ob obravnavi posamezne točke dnevnega reda, zaradi varstva osebnih podatkov ali zaradi varstva tajnih podatkov, se posnetki sej javno ne objavljajo. Del seje oziroma seja, ki je zaprta za javnost, se snema le zvočno z namenom priprave zapisnika.
(3) Aktivni udeleženci sej občinskega sveta (člani organov občine in strokovni sodelavci občinske uprave) podajo pisno soglasje k snemanju in javnemu objavljanju ob začetku mandata. Izjave oziroma soglasja aktivnih udeležencev so veljavna do konca mandata, v katerem so bila pridobljena.
(4) Posamezna oseba, ki je prisotna na seji in ni zajeta v prejšnjem odstavku tega člena, mora za snemanje, javno predvajanje in objavljanje podati predhodno pisno soglasje. V kolikor soglasja ne poda, mora zasesti sedež v označenem delu prostora, kjer se snemanje ne izvaja. V primeru, da predsedujoči taki osebi preda besedo, se ta del seje javno ne objavlja in se ta del seje snema le zvočno z namenom priprave zapisnika.
(5) Posnetki javnih sej občinskega sveta se na spletni strani občine objavljajo najkasneje v roku petih delovnih dni in so javnosti na voljo najmanj osem let, ne glede na konstituiranje novega občinskega sveta.
(6) Posnetki sej, ki so bili predvajani na kabelski televiziji in javno objavljeni na spletni strani občine zaradi obveščanja javnosti o delu občinskih organov, se hranijo na strežniku še zadnjih osem let, ne glede na mandat članov sveta, katerega seje so bile snemane. Po tem obdobju se posnetki izbrišejo.
(7) Upravljavec posnetkov je Občina Tišina. Dostop do posnetkov imajo posamezniki v skladu z zakonom, ki ureja dostop do informacij javnega značaja in novinarji na podlagi določb zakona o medijih. Glede avdio-video snemanja in objavljanja posnetkov se vzpostavi Evidenca avdio-video posnetkov sej občinskega sveta upravljavca zbirke Občine Tišina.«
3. člen 
(objava in začetek veljavnosti) 
Spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta Občine Tišina začnejo veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0035/2020-1
Tišina, dne 28. oktobra 2020
Župan 
Občine Tišina 
Franc Horvat 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti