Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2020 z dne 11. 3. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2020 z dne 11. 3. 2020

Kazalo

512. Pravilnik o sofinanciranju ravnanja z azbestnimi odpadki v Občini Črenšovci, stran 1430.

  
Na podlagi 2. in 7. člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo, 14/13 – popr., 101/13, 55/15 – ZFisP, 96/15 – ZIPRS1617 in 13/18) in 13. člena Statuta Občine Črenšovci (Uradni list RS, št. 58/10 in 62/16) je Občinski svet Občine Črenšovci na 12. redni seji dne 5. 3. 2020 sprejel
P R A V I L N I K 
o sofinanciranju ravnanja z azbestnimi odpadki v Občini Črenšovci 
1. člen 
S tem pravilnikom se določa način in pogoje ter postopek za dodeljevanje proračunskih sredstev za odstranjevanje azbestne kritine s stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov na območju Občine Črenšovci.
2. člen 
Občina Črenšovci s podeljevanjem proračunskih sredstev vzpodbuja zamenjavo azbestne kritine z okolju in zdravju prijaznejšimi materiali. Višina sredstev, ki so letno namenjena za odstranjevanje azbestne kritine, je določena v odloku o proračunu Občine Črenšovci za posamezno leto.
3. člen 
Upravičenci do prejema proračunskih sredstev po tem pravilniku so občani – fizične osebe, ki imajo stalno prebivališče v Občini Črenšovci in:
– so lastniki oziroma solastniki stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov ali stanovanjskih enot, s katerih se odstranjuje azbestna kritina,
– so najemniki stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov ali stanovanjskih enot, ki imajo z lastnikom objekta ali stanovanjske enote sklenjeno dolgoročno najemno pogodbo (najmanj za deset let), v kateri je opredeljena tudi pravica oziroma dolžnost najemnika do vlaganj v objekt ali imajo ustrezno soglasje lastnika za odstranitev azbestne kritine.
4. člen 
Splošni pogoji za pridobitev proračunskih sredstev za odstranjevanje azbestne kritine:
– objekti, s katerih se odstranjuje azbestna kritina, morajo biti locirani na območju Občine Črenšovci in namenjeni stanovanjski rabi (stanovanjski objekti, garaže, drvarnice), kmetijski in drugi privatni gospodarski rabi;
– investitorji in izvajalci del morajo pri ravnanju z azbestnimi odpadki izvajati predpisane ukrepe s področja varstva okolja in varstva pri delu;
– prosilec lahko pridobi proračunska sredstva za kritje dela stroška odlaganja odpadne azbestne kritine na odlagališču komunalnih odpadkov v višini 216,85 EUR/tono.
5. člen 
Vloga za dodelitev proračunskih sredstev za odstranjevanje azbestne kritine mora obvezno vsebovati:
– ime, priimek in naslov prosilca ter lokacijo (naslov, parc. št.) objekta, na katerem se izvaja poseg;
– fotografijo objekta s katerega se odstranjuje azbestna kritina neposredno pred odstranitvijo;
– ustrezno dovoljenje ali drug upravni akt, če ga za izvedbo del veljavna zakonodaja predvideva;
– če je prosilec najemnik: soglasje lastnika stanovanjskega, kmetijskega in drugega privatnega gospodarskega objekta k izvedenemu posegu;
– potrdilo in račun izvajalca javne službe oziroma upravljalca odlagališča komunalnih odpadkov o prevzemu odpadkov, ki vsebujejo azbest (evidenčni list o ravnanju z odpadki);
– višino zaprošenih sredstev v skladu s priloženim računom;
– izjavo, da za odstranitev azbestne kritine ni bila dodeljena državna pomoč oziroma, če je bila, kolikšen delež je bil pridobljen iz drugih virov.
6. člen 
Sredstva se dodeljujejo na podlagi popolne vloge.
7. člen 
Vloge obravnava strokovna služba občinske uprave Občine Črenšovci, ki v roku 30 dni od prejetja popolne vloge s sklepom odloči o upravičenosti do sofinanciranja.
Zoper sklep je možna pritožba, ki se v roku 8 dni od prejema sklepa vloži pri organu, ki je sklep izdal. O pritožbi odloči župan v 30 dneh od prejema.
8. člen 
Namensko porabo sredstev, pridobljenih po tem pravilniku, preverja občinska uprava Občine Črenšovci.
Prosilec je dolžan vrniti dodeljena sredstva s pripadajočimi zakonitimi zamudnimi obrestmi za obdobje od dneva nakazila dalje v primeru, da so bila sredstva dodeljena na podlagi neresničnih podatkov, da je prejemnik le-ta nenamensko uporabil ali da dela niso bila izvedena v skladu z veljavnimi predpisi.
9. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0320-12/2020-115
Črenšovci, dne 5. marca 2020
Županja 
Občine Črenšovci 
Vera Markoja 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti