Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/2020 z dne 31. 1. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/2020 z dne 31. 1. 2020

Kazalo

171. Tarifa o pravnih storitvah, stran 569.

  
Na podlagi drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16) je patentni zastopnik dr. Jure Marn, univ. dipl. inž., univ. dipl. prav., Ljubljanska ulica 9, Maribor dne 19. 11. 2019 sprejel
T A R I F O 
o pravnih storitvah 
1. člen 
Ta tarifa določa način obračunavanja pravnih storitev in povračila stroškov dr. Juretu Marnu v zvezi z opravljenim delom pri uveljavljanju avtorskih in sorodnih pravic.
2. člen 
Pravne storitve po tej tarifi obsegajo vsa opravila, ki jih dr. Jure Marn opravi na podlagi pooblastilnega razmerja v zvezi z zastopanjem na področju varstva avtorskih in sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi.
3. člen 
Za vrednotenje storitev po tej tarifi se smiselno uporabljajo tista določila Odvetniške tarife (Uradni list RS, št. 2/15 in 28/18) ter sklepi o spremembi vrednosti točke po Odvetniški tarifi, ki se nanašajo na pravne storitve v zvezi z varstvom avtorskih in sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi iz drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16).
4. člen 
Stranke so dolžne plačati dr. Juretu Marnu akontacijo za potrebne storitve pravne pomoči v dogovorjenem obsegu, stroške za sodne ali upravne takse, izdatke za morebitne sodne izvedence ali druge stroške, ki se pojavljajo v postopku oziroma katerih založitev zahteva sodišče ali drug organ, pa v dejanski višini.
5. člen 
Storitve po tej tarifi ne obsegajo davka na dodano vrednost, drugih davkov, prispevkov, sodnih in upravnih taks.
6. člen 
K tej tarifi izda soglasje ministrica, pristojen za pravosodje.
7. člen 
Z dnem uveljavitve te tarife preneha veljati Tarifa o pravnih storitvah (Uradni list RS, št. 55/08).
8. člen 
Ta tarifa začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
9. člen 
To tarifo izdajatelj objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Maribor, dne 19. novembra 2019
Dr. Jure Marn 
univ. dipl. inž., univ. dipl. prav. 
Na podlagi določbe drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16) soglašam s Tarifo o pravnih storitvah.
Andreja Katič 
ministrica 
za pravosodje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti