Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2019 z dne 31. 12. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2019 z dne 31. 12. 2019

Kazalo

3842. Pravilnik o uporabi in najemu športne dvorane Tri lilije, stran 11071.

  
Na podlagi 21. člena Statuta Občine Laško (Uradni list RS, št. 79/15 – UPB1, 68/18 in 61/19) je Občinski svet Občine Laško na 7. redni seji dne 18. 12. 2019 sprejel
P R A V I L N I K 
o uporabi in najemu športne dvorane Tri lilije 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
(vsebina) 
Pravilnik o uporabi/najemu športne dvorane Tri lilije (v nadaljnjem besedilu: pravilnik) ureja:
– pogoje in merila za uporabo/najem športne dvorane ter vsega pripadajočega,
– način oblikovanja cen uporabe/najema,
– način sklepanja pogodb z uporabniki/najemniki,
– hišni red v športni dvorani in vodenje evidenc.
2. člen 
(športna dvorana in ostale površine) 
Športna dvorana in ostale pripadajoče površine so v lasti Občine Laško (v nadaljevanju: lastnik). V športni dvorani se lahko dajejo v najem naslednji prostori:
– vadbene površine,
– tribune za gledalce,
– garderobe,
– toaletni prostori, tuši,
– hodniki, avla in sejna soba.
3. člen 
(upravljanje športne dvorane) 
Upravljalec športne dvorane in ostalih pripadajočih površin je STIK Laško (v nadaljevanju: upravljalec). Pravice in obveznosti lastnika ter upravljalca so določene s pogodbo o upravljanju športne dvorane.
II. POGOJI IN MERILA ZA UPORABO/NAJEM ŠPORTNE DVORANE 
4. člen 
(pogoji za uporabo/najem) 
Športna dvorana Tri lilije in ostale pripadajoče površine se lahko oddaja v uporabo/najem naslednjim uporabnikom/najemnikom:
– športnim društvom in klubom iz Občine Laško in izven nje,
– drugim društvom, organizacijam in skupinam,
– drugim fizičnim in pravnim osebam.
5. člen 
(oddaja prostih terminov) 
Lastnik na spletni strani občine vsako leto v mesecu avgustu objavi namero za uporabo/najem prostih terminov v naslednjem šolskem letu.
Zainteresirani uporabniki/najemniki morajo v razpisnem roku vložiti pisno vlogo na predpisanem obrazcu z navedbo želenih terminov uporabe/najema in števila ur redne vadbe tedensko.
Prednost pri izbiri uporabnika/najemnika imajo izvajalci letnega programa športa v Občini Laško, ki na letni ravni kandidirajo z večjim številom ur najema.
Na podlagi prejetih vlog upravljalec izdela urnik uporabe športnih površin za naslednje šolsko leto.
Športni objekt se lahko v komercialno zanimivih terminih prosto odda v najem ne glede na dogovorjeni urnik vadbe.
Uporabnik/najemnik brez pisnega soglasja lastnika ne sme oddati dvorane v podnajem.
III. NAČIN OBLIKOVANJA CEN UPORABE/NAJEMA 
6. člen 
(ekonomska cena) 
Izhodišče za pripravo cenika je seštevek vseh stroškov športnega objekta:
– tekoče vzdrževanje objekta (materialni stroški; MS),
– ogrevanje, električna energija, komunalne storitve, zavarovanje objekta, sanitarni material, potrošni in pisarniški material (materialni stroški; MS),
– stroški upravljanja (UPR).
Ekonomska cena (EC) se določi tako, da se seštevek vseh stroškov športnega objekta deli z razpoložljivim letnim fondom ur (RLFU). Izračun RLFU v skladu z dogovorjeno metodologijo pripravi pristojni organ občine, pri čemer upošteva rezultate analize zasedenosti v preteklem koledarskem obdobju.
EC = (MS+UPR)/RLFU 
7. člen 
(cenik uporabe/najema) 
Cenik uporabe/najema športne dvorane in ostalih pripadajočih površin ob predhodnem soglasju Občinskega sveta Občine Laško sprejme župan Občine Laško. Cenik se objavi na uradnih spletnih straneh občine in upravljalca.
8. člen 
(popusti) 
Najemnik, ki vzame v najem od 25 do 50 ur, ima 10 % popusta, od 50 ur do 75 ur, 20 % popusta, za več kot 75 ur najema pa 30 % popusta na urno postavko najema. Enaka višina popusta se šteje tudi za tekme. Izvajalec Letnega programa športa v Občini Laško, ki sklene celoletno pogodbo z lastnikom, ima 60 % popusta na urno postavko najema in tekme za program kakovostnega in vrhunskega športa odraslih, program prostočasne športne vzgoja otrok in mladine in program otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport sta oproščena plačila najema.
Lastnik lahko najemnika/uporabnika v celoti oprosti plačila najema, če najemnik prireja dobrodelni dogodek in dostavi dokazila oziroma poročilo, komu so sredstva namenjena. Oprostitev velja tudi za vsak vzgojno-izobraževalni zavod iz Občine Laško.
Občina Laško si pridružuje pravice do delne ali celotne oprostitve plačila najemnine, kadar je dogodek posebnega pomena za Občino Laško.
Vse olajšave in oprostitve najema se štejejo kot neposredno sponzorstvo Občine Laško. Najemnik je dolžen sponzorstvo Občine Laško objaviti na primeren in z lastnikom dogovorjen način.
IV. SKLEPANJE POGODB IN OBRAČUN PLAČILA 
9. člen 
(pogodba o uporabi/najemu) 
Lastnik in upravljalec na podlagi določil pravilnika in drugih veljavnih predpisov z vsemi uporabniki/najemniki skleneta pogodbo o uporabi/najemu športnega objekta.
V pogodbi se opredelijo:
– podatki o upravljalcu in uporabniku/najemniku,
– potrjeni termini uporabe/najema,
– obveznosti uporabnika/najemnika (uporabnik/najemnik, ki bo odgovarjal za dogovorjeno uporabo/najem objekta, upoštevanje hišnega reda, odgovornost za morebitno povzročeno škodo na objektu …),
– cena za uporabo/najem,
– splošni plačilni pogoji,
– razni razlogi za prenehanje oziroma prekinitev pogodbe,
– druge določbe.
10. člen 
(izstavljanje računov) 
Lastnik športnega objekta na podlagi podpisane pogodbe in ugotovljenega dejanskega koriščenja terminov izstavi račun uporabniku/najemniku športnega objekta najkasneje v osmih dneh po opravljeni storitvi.
Uporabnik/najemnik je račun za uporabo/najem dolžan poravnati v tridesetih dneh po izstavitvi le-tega. Če uporabnik/najemnik računa ne poravna, izgubi pravico uporabe/najema športnega objekta do poravnave računa. V primeru zamude pri plačilu računa za več kot šestdeset dni, se pogodba o uporabi/najemu avtomatsko razveljavi.
V. HIŠNI RED IN VODENJE EVIDENC 
11. člen 
(hišni red) 
Upravljalec s hišnim redom določi območje športne dvorane, splošna določila in prepovedi, kontrolo nad izvajanjem hišnega reda, način izvajanja prireditev v dvorani, odgovornosti ter ukrepe v primeru kršitev. Podrobnejši hišni red je priloga pravilnika.
12. člen 
(evidence) 
Upravljalec je dolžan voditi dnevne evidence o uporabi/najemu športnega objekta, iz katerih mora biti razvidno:
– naziv uporabnika/najemnika (in vadbene skupine),
– ime vodje (trenerja, vaditelja), skupine oziroma programa,
– čas uporabe (termini),
– podpis vodje oziroma odgovorne osebe,
– opombe o ugotovljenih morebitnih pomanjkljivostih, poškodbah, nepravilnostih nastalih v času vadbe (in neposredno po vadbi).
VI. DRUGE IN KONČNE DOLOČBE 
13. člen 
(sredstva od uporabe/najema in drugi prihodki) 
Sredstva, ki jih lastnik pridobi iz naslova uporabe/najema športnega objekta in nejavni prihodki, ki jih pridobi lastnik iz naslova trženja športnega objekta, so prihodek lastnika in se vodijo na posebni postavki. Na ta način pridobljeni prihodki se uporabljajo izključno za pokrivanje stroškov, ki nastanejo s tekočim vzdrževanjem ter upravljanjem športnega objekta.
Morebitni presežek prihodkov nad odhodki se v naslednjem letu nameni za investicijsko vzdrževanje športnega objekta.
14. člen 
(veljavnost pravilnika) 
Pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se začne uporabljati s 1. 1. 2020.
Št. 07-10/2019
Laško, dne 18. decembra 2019
Župan 
Občine Laško 
Franc Zdolšek 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti