Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2019 z dne 31. 12. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2019 z dne 31. 12. 2019

Kazalo

3811. Pravilnik o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Brezovica, stran 11032.

  
Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 27/08 – odl. US, 76/08, 79/09, 51/10, 84/10 – odl. US, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO, 76/16 – odl. US, 11/18 – ZSPDSLS-1 in 30/18) in 15. člena Statuta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 79/16) je Občinski svet Občine Brezovica na 8. redni seji dne 19. 12. 2019 sprejel
P R A V I L N I K 
o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Brezovica 
1. člen
S tem pravilnikom se urejajo pogoji in način uporabe finančnih sredstev, ki jih za delo članov svetniških skupin (v nadaljnjem besedilu: svetniških skupin) in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Brezovica zagotavlja Občina Brezovica (v nadaljnjem besedilu: občina).
2. člen 
(1) Svetniško skupino v smislu določb tega pravilnika predstavljajo dva ali več članov občinskega sveta.
(2) Samostojni član občinskega sveta je član občinskega sveta, ki ni član svetniške skupine, kot je opredeljena v prejšnjem odstavku.
(3) Vsak član občinskega sveta je lahko član le ene svetniške skupine.
3. člen 
(1) Višina sredstev, ki se namenijo za financiranje svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta, se določi v proračunu občine za tekoče proračunsko leto.
(2) Svetniške skupine in samostojni člani občinskega sveta prejemajo sredstva iz proračuna občine sorazmerno številu izvoljenih članov občinskega sveta tekočega mandata.
4. člen 
Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta so dolžni s sredstvi iz prejšnjega člena tega pravilnika ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega pravilnika.
5. člen 
(1) Finančna sredstva, ki jih občina zagotavlja svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta, se lahko uporabljajo za namene, ki so neposredno povezani z delom občinskega sveta, in sicer:
– nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev (računalniki in programska oprema, pisarniška oprema, mobilni telefon, fiksni telefon in podobno),
– plačilo stroškov fotokopiranja in tiskarskih storitev,
– plačilo najemnin in stroškov, povezanih z uporabo prostorov, če jih ne zagotavlja občina,
– nakup pisarniškega in potrošnega materiala,
– plačilo poštnih storitev, internetnih stroškov, stroškov telefona,
– plačilo stroškov udeležbe na seminarjih, predavanjih in drugih dogodkih, namenjenih usposabljanju, ki je potrebno za izvrševanje funkcije članov občinskega sveta,
– plačilo stroškov organizacije javnih prireditev, okrogle mize, javnih posvetov, kot so najem prostora, najava v medijih, stroški pogostitve in podobno,
– plačilo stroškov pogostitev na sestankih, stroški, ki nastanejo ob delovnih obiskih, protokolarnih in podobnih dogodkih,
– plačilo stroškov za obveščanje volivcev,
– nakup strokovne literature, plačilo stroškov strokovne pomoči.
(2) Osnovna sredstva, nabavljena v skladu s tem pravilnikom, so last občine in jih svetniške skupine in samostojni člani občinskega sveta uporabljajo v času trajanja mandata njihovih članov in jih po preteku mandata vrnejo občini.
(3) Svetniška skupina oziroma samostojni člani občinskega sveta lahko del sredstev, ki jim pripada po tem pravilniku, donirajo društvom, javnim zavodom oziroma drugim organizacijam, ki se ukvarjajo z neprofitno dejavnostjo in delujejo v javno korist na območju Občine Brezovica.
6. člen 
(1) Vodje svetniških skupin in samostojni člani občinskega sveta podajo pisni predlog za porabo sredstev za namene iz prejšnjega člena tega pravilnika pooblaščeni osebi občinske uprave, ki je skrbnik proračunske postavke, na kateri so zagotovljena sredstva za delo svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta. Skrbnik proračunske postavke uporabo sredstev odobri z izdajo naročilnice oziroma zagotovi izplačilo sredstev v skladu s predpisi o javnih financah in predpisi o javnem naročanju. Vsak račun se mora glasiti na naslov občine s pripisom za svetniško skupino in imenom svetniške skupine oziroma samostojnega člana občinskega sveta.
(2) Ob zaključku proračunskega leta se pravica do porabe neporabljenih finančnih sredstev iz 3. člena tega pravilnika ne prenaša v proračun naslednjega leta.
7. člen 
V letu, ko potekajo lokalne volitve, svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta pripada pravica do uporabe finančnih sredstev do vključno meseca, v katerem so izvedene lokalne volitve.
8. člen 
Če svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta finančnih sredstev, ki jih prejemajo iz proračuna občine, ne uporabijo za namene, določene s tem pravilnikom, se jim proračunski prihodki zmanjšajo za višino nepravilno porabljenega zneska.
9. člen 
Pravica do uporabe finančnih sredstev iz tega pravilnika preneha s potekom proračunskega leta, s potekom mandata občinskemu svetu, občinskemu svetniku ali v primeru prenehanja svetniške skupine.
10. člen 
(1) Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta so dolžni ob koncu proračunskega leta, najkasneje do 31. marca, občinski upravi predložiti pisno poročilo o porabi sredstev za preteklo leto, vključno z dokazili o izvedenih nabavah oziroma doniranih sredstvih.
(2) Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta so dolžni med letom omogočiti nadzor nad izvajanjem porabe iz 5. člena tega pravilnika in nadzor nad finančnim poslovanjem v zvezi z namensko porabo dodeljenih sredstev Nadzornemu odboru Občine Brezovica.
11. člen 
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. izv. 39/19
Brezovica, dne 20. decembra 2019
Župan 
Občine Brezovica 
Metod Ropret 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti