Uradni list

Številka 67
Uradni list RS, št. 67/2019 z dne 8. 11. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 67/2019 z dne 8. 11. 2019

Kazalo

2973. Pravilnik o izvajanju nadzora nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah na območju Občine Žalec, stran 7984.

  
Župan Občine Žalec na podlagi 32. člena Odloka o občinskih cestah in cestnoprometni ureditvi v Občini Žalec (Uradni list RS, št. 52/12, 94/12, 24/14, 34/19) izdaja
P R A V I L N I K 
o izvajanju nadzora nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah na območju Občine Žalec 
1. člen 
Ta pravilnik ureja izvajanje nadzora nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah, za uporabo katerih je določeno plačevanje parkirnine in vstop ni reguliran z avtomatsko zapornico.
2. člen 
Nadzor nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah izvaja Medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Celje, Občine Laško, Občine Štore in Občine Žalec (v nadaljnjem besedilu: Medobčinski inšpektorat in redarstvo).
3. člen 
Nadzor nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah se bo izvajal po točno določenih rajonih, ki jih v okviru učinkovitega izvajanja nadzora določi vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva.
4. člen 
Nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah iz 32. člena Odloka o občinskih cestah in cestnoprometni ureditvi v Občini Žalec, se bo izvajal časovno prilagojen obratovalnemu času posameznega nadziranega parkirišča in se lahko spreminja.
5. člen 
(1) Na vozila, katerih vozniki niso plačali parkirnine, se namesti obvestilo o storitvi prekrška.
(2) Prav tako se obvestilo o storitvi prekrška namesti na vozila, katerih vozniki so parkirali in plačali parkirnino za parkirišče na drugi lokaciji.
(3) Obvestilo o storitvi prekrška se namesti tudi na vozilo za katerega je ugotovljeno, da mu je potekel čas dovoljenega parkiranja.
6. člen 
Pri evidentiranju prekrška iz 32. člena Odloka o občinskih cestah in cestnoprometni ureditvi v Občini Žalec, mora občinski redar obravnavano vozilo fotografirati. Iz fotografije se mora nedvoumno razbrati lokacija parkiranega vozila, reg. številka vozila in vsebina neveljavnega dovoljenja za parkiranje.
7. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 370-0004/2018
Žalec, dne 22. oktobra 2019
Župan 
Občine Žalec 
Janko Kos 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti