Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2019 z dne 26. 7. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2019 z dne 26. 7. 2019

Kazalo

2320. Odlok o financiranju krajevnih skupnosti v Občini Dobrova - Polhov Gradec, stran 5933.

  
Na podlagi 77. člena Statuta Občine Dobrova - Polhov Gradec (Uradni list RS, št. 26/12 in 43/19) je Občinski svet Občine Dobrova - Polhov Gradec na 6. redni seji dne 10. 7. 2019 sprejel
O D L O K 
o financiranju krajevnih skupnosti v Občini Dobrova - Polhov Gradec 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
S tem odlokom se določajo kriteriji in merila za financiranje nalog in delovanje krajevnih skupnosti v Občini Dobrova - Polhov Gradec.
2. člen 
Krajevne skupnosti izvajajo pristojnosti, ki so določene v statutu občine. Krajevna skupnost določi konkretne naloge s programom dela, ki ga v skladu z določili tega odloka sprejme za posamezno proračunsko obdobje.
3. člen 
(1) V letnem programu dela krajevne skupnosti so zajete pristojnosti in naloge, določene v 67. členu statuta občine.
(2) Krajevna skupnost izvaja pristojnosti in naloge iz tega člena v sodelovanju z drugimi organiziranimi in neformalnimi oblikami združevanja občanov.
(3) Pri pripravi letnega programa krajevna skupnost sodeluje z občinsko upravo.
4. člen 
Za financiranje in delovanje krajevnih skupnosti se zagotovijo finančna sredstva v višini, ki se določi z odlokom o proračunu občine za posamezno leto. Višina sredstev se med letom lahko spremeni ob spremembi odloka o proračunu občine.
5. člen 
(1) Finančni načrt krajevne skupnosti je sestavni del proračuna občine. Svet krajevne skupnosti pošlje županu predlog finančnega načrta v roku, ki je določen za pripravo proračuna, potrjen usklajen finančni načrt na podlagi sprejetega proračuna pa najkasneje v roku 30 dni po sprejetju proračuna.
(2) Če krajevna skupnost finančnega načrta ne dostavi, se zadržijo nakazila iz proračuna.
II. KRITERIJI IN MERILA ZA FINANCIRANJE NALOG 
6. člen 
(1) Iz skupnega obsega sredstev iz 4. člena tega odloka se za redno delovanje krajevne skupnosti (strokovno in administrativno delo) zagotovi 30 % sredstev od skupne mase sredstev, namenjenih za redno dejavnost krajevnih skupnosti.
(2) Ostala sredstva v višini 70 % od skupne mase sredstev se razdelijo na podlagi treh meril: števila prebivalcev, velikosti in števila naselij v posamezni krajevni skupnosti, in sicer:
– 30 % sredstev glede na število stalno prijavljenih prebivalcev v krajevni skupnosti (na podlagi uradnih podatkov centralnega registra prebivalcev),
– 30 % sredstev glede na površino posamezne krajevne skupnosti (delež velikosti krajevne skupnosti v skupni velikosti občine),
– 10 % glede na število naselij v krajevni skupnosti.
7. člen 
(1) Sredstva iz proračuna se krajevnim skupnostim nakazujejo po četrtinah, in sicer v prvem mesecu vsakega trimesečja.
(2) Po preteku vsakega meseca, najkasneje do 20. dne v mesecu, pošlje krajevna skupnost občini poročilo o mesečni realizaciji porabe sredstev iz prejšnjega odstavka.
(3) Krajevna skupnost je pri plačevanju svojih obveznosti dolžna upoštevati predpisane roke plačil.
(4) Župan lahko sam iz objektivnih razlogov ali na predlog sveta krajevne skupnosti v skladu s proračunskimi možnostmi določi drugačno dinamiko financiranja.
(5) Svet krajevne skupnosti ali pooblaščena oseba lahko prerazporeja finančna sredstva v okviru finančnega načrta krajevne skupnosti.
8. člen 
Predsednik sveta krajevne skupnosti ima pravico do povrnitve stroškov uporabe lastnega mobilnega telefona v višini 20 evrov mesečno.
9. člen 
Predsednik sveta krajevne skupnosti je odgovoren za zakonito poslovanje in porabo dodeljenih sredstev.
KONČNA DOLOČBA 
10. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, razen določbe 6. člena, ki se prične uporabljati z novim proračunskim obdobjem.
Št. 007-0012/2019-2
Dobrova, dne 10. julija 2019
Župan 
Občine Dobrova - Polhov Gradec 
Franc Setnikar

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti