Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2019 z dne 1. 3. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2019 z dne 1. 3. 2019

Kazalo

464. Sklep o uveljavljanju rezervacije v primeru odsotnosti otrok v javnem in koncesijskih vrtcih v Občini Grosuplje, stran 1004.

  
Na podlagi tretjega odstavka 17. člena Pravilnika o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo (Uradni list RS, št. 97/03, 77/05, 120/05 in 93/15) ter 18. člena Statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 65/17) je Občinski svet Občine Grosuplje na 3. seji dne 13. 2. 2019 sprejel
S K L E P 
o uveljavljanju rezervacije v primeru odsotnosti otrok v javnem in koncesijskih vrtcih v Občini Grosuplje 
1. člen
Ta sklep določa način obračunavanja cen programov v primeru odsotnosti otrok v javnem in koncesijskih vrtcih v Občini Grosuplje (v nadaljevanju vrtec) v poletnih mesecih in v primeru odsotnosti otrok zaradi bolezni.
2. člen 
Starši otrok, za katere je Občina Grosuplje po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavljajo poletno rezervacijo enkrat letno v obdobju od 15. junija do 15. septembra.
Poletno rezervacijo lahko starši uveljavljajo za neprekinjeno odsotnost otroka do 22 delovnih dni.
Starši so jo dolžni vrtcu napovedati najkasneje do 15. junija oziroma najpozneje en teden pred prvim dnem odsotnosti otroka iz vrtca na predpisanem internem obrazcu. Za rezervacijo starši plačajo 30 % od njihovega z odločbo določenega dohodkovnega razreda.
3. člen 
Starši otrok, za katere je Občina Grosuplje po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavljajo zdravstveno rezervacijo za primer odsotnosti otroka v primeru bolezni ali poškodbe, daljše od 10 zaporednih delovnih dni.
Za obračun morajo starši v roku 5 delovnih dni od zaključka odsotnosti otroka vrtcu predložiti zdravniško potrdilo in izpolniti predpisani interni obrazec. Cena zdravstvene rezervacije znaša 30 % od njihovega z odločbo določenega dohodkovnega razreda.
4. člen 
V primeru, da se plačilo staršev otrok, za katere je Občina Grosuplje po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, financira oziroma sofinancira iz državnega proračuna, rezervacij iz 2. in 3. člena ne morejo uveljaviti.
5. člen 
Z uveljavitvijo tega sklepa prenehajo veljati določila 2. člena Sklepa o določitvi cen programov vzgoje in izobraževanje v Vzgojno Varstvenem zavodu Kekec Grosuplje (Uradni list RS, št. 74/17), 2. člena Sklepa o določitvi cen programov vzgoje in izobraževanja v Zasebnem vrtcu s koncesijo Sonček Grosuplje (Uradni list RS, št. 74/17), 2. člena Sklepa o določitvi cen programov vzgoje in izobraževanja v Zasebnem vrtcu s koncesijo Kobacaj Grosuplje (Uradni list RS, št. 74/17), 2. člena Sklepa o določitvi cen programov vzgoje in izobraževanja v Zasebnem vrtcu s koncesijo Jurček Mala vas (Uradni list RS, št. 74/17), 2. člena Sklepa o določitvi cen programov vzgoje in izobraževanja v Zasebnem vrtcu s koncesijo Biba Šmarje - Sap (Uradni list RS, št. 74/17) in 2. člena Sklepa o določitvi cen programov vzgoje in izobraževanja v Zasebnem vrtcu s koncesijo Malček Veliko Mlačevo (Uradni list RS, št. 66/18).
6. člen 
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 602-0002/2019
Grosuplje, dne 13. februarja 2019
Župan 
Občine Grosuplje 
dr. Peter Verlič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti