Uradni list

Številka 6
Uradni list RS, št. 6/2019 z dne 30. 1. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 6/2019 z dne 30. 1. 2019

Kazalo

158. Sklep o podelitvi naziva ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE, stran 270.

  
Na podlagi 4. člena Odloka o priznanjih Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 62/16), 14. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 101/15), je na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinski svet Občine Jesenice na 2. redni seji dne 24. 1. 2019 sprejel
S K L E P 
o podelitvi naziva ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE 
1. člen 
Naziv »ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE« se podeli Petru Papiću, rojenemu 16. septembra 1934, stanujočemu na Jesenicah.
2. člen 
Peter Papić je osnovno šolo obiskoval v Gornjem Klakarju, poklicno šolo pa v Reki. Izučil se je za strojnega ključavničarja. Leta 1953 je prišel na Jesenice. Po končanem služenju vojaškega roka se je leta 1957 zaposlil v Železarni Jesenice, v obratu vzdrževanja Javornik III.
Njegovo uspešno delovanje na Jesenicah lahko opredelimo na tri področja: na področje večletnega prostovoljnega dela v Športnem društvu TVD Partizan Javornik – Koroška Bela, na področje inovacij, racionalizacij in tehničnih predlogov v Železarni Jesenice ter na področje humanitarne dejavnosti na Jesenicah.
Peter Papić je bil 48 let prostovoljni član Upravnega odbora Športnega društva TVD Partizan Javornik – Koroška Bela. Društvo je organiziralo več odmevnih športnih in kulturnih prireditev, v njem pa so se udejstvovali tudi trije udeleženci olimpijskih iger. Vseskozi je skrbel za vzdrževanje doma, da je TVD Partizan lahko nudil prostor za rekreacijo vseh generacij in vzgojo mladih kadrov na posameznih področjih športa.
Peter Papić je v Železarni Jesenice opravljal strojna dela. V kratkem času je razvil svoje sposobnosti na področju inovatorstva ter postal prepoznaven inovator v Železarni Jesenice. V svoji bogati inovativni dejavnosti je prijavil in realiziral preko trideset predlogov in tehničnih izboljšav.
Bil je eden od ustanoviteljev Društva invalidov Jesenice in ustanovitelj AKTIVA zaposlenih invalidov v Železarni Jesenice. Aktivno je sodeloval v sindikatu Železarne Jesenice, bil pa je tudi član LAS – Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zlorab drog v Občini Jesenice.
Peter Papić je zaslužen za izjemne uspehe in dosežene rezultate na mnogih področjih družbenega življenja. Odlikuje ga njegov čut za sočloveka, kar dokazuje s svojim humanitarnim in prostovoljnim delom. Njegovo življenjsko delo, kateremu je posvetil več kot polovico svojega življenja, je v dobrobit športni vzgoji mladine ter v blaginjo občank in občanov Občine Jesenice.
3. člen 
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 094-2/2018
Jesenice, dne 24. januarja 2019
Župan 
Občine Jesenice 
Blaž Račič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti