Uradni list

Številka 62
Uradni list RS, št. 62/2018 z dne 21. 9. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 62/2018 z dne 21. 9. 2018

Kazalo

Ob-2842/18, Stran 1927
Na podlagi Pravilnika Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov Sekcije ilustratorjev iz leta 1993 Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov – Sekcije ilustratorjev v sodelovanju s Kulturnim in kongresnim centrom Cankarjev dom razpisuje
13. Slovenski bienale ilustracije,
ki bo potekal v galeriji Cankarjev dom od 27. 3. 2019 do 19. 5. 2019.
Pogoji sodelovanja
Na Slovenski bienale ilustracije so vabljeni člani Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, člani Društva oblikovalcev Slovenije, založniške hiše in drugi ilustratorji preko javnega razpisa in z neposrednim pošiljanjem prijavnic.
Avtorji morajo oddati štiri izvirna likovna dela ene tematske celote, primerne za predstavitev, ki so bila objavljena v knjigi ali reviji po letu 2013 ali dela pripravljena za avtorski projekt.
Prijavite lahko dela v kategorijo umetniške ali poljudnoznanstvene ilustracije.
Dela brez paspartujev (naj ne presegajo velikosti 70 x 100 cm) dostavite v Galerijo ZDSLU na Komenskega 8 v Ljubljani, vsak delavnik od 24. 9. 2018 do 10. 12. 2018 med 11. in 16. uro, kjer lahko predčasno dvignete tudi prijavne obrazce. Prijavni obrazci so dostopni tudi na spletnem portalu Cankarjevega doma www.cd-cc.si/sl/kultura/razstave in na spletni strani ZDSLU www.zdslu.si/projekti-in-gradiva/slovenski-bienale-ilustracije/.
Vsako likovno delo mora imeti na hrbtni strani nalepko (priložene na posebnem listu) oštevilčeno od ena do štiri. Avtor mora poslati tudi lastnoročno podpisano prijavo za razstavo. V primeru, ko so prijavljena dela že izdana v knjižni obliki, vas prosimo, da knjigo priložite. Priložite tudi skene prijavljenih ilustracij na CDju ali USB ključu.
Pravila Slovenski bienale ilustracije
Vsa dela, ki bodo ustrezala pogojem sodelovanja, bo pregledala petčlanska strokovna žirija. Žirijo določi kustos Cankarjevega doma v sodelovanju z IO Sekcije ilustratorjev ZDSLU. Žirija bo izbrala razstavljavce po merilu umetniške kvalitete del. Žirija si pridružuje pravico, da določi število razstavljenih ilustracij glede na prostorske omejitve. Avtorji, ki razstavljajo, dovoljujejo, da se njihova dela reproducirajo v razstavnem katalogu in spremljajočih tiskanih materialih (plakat, vabilo, razglednice) ter uporabo reprodukcij sodelujočih ilustracij v reklamne namene bienala in za pridobivanje sponzorjev, kar potrjujejo s podpisom na prijavnem listu.
Strokovna žirija podeli nagrade za knjižno ilustracijo za leto 2019: nagrado Hinka Smrekarja, plaketo Hinka Smrekarja (2), priznanje Hinka Smrekarja (2), nagrado za življenjsko delo.
(Če se žirija tako odloči, lahko podeli tudi druge nagrade in pohvale.)
Programski okvir Slovenskega bienala ilustracije je seznanjanje strokovne javnosti in ljubiteljev ilustracije z najnovejšimi likovnimi dosežki na tem področju in promocijo le-teh med založniki. Termin razstave se izjemoma ne pokriva s terminom razstave Slovenskega knjižnega sejma.
Slovenski bienale ilustracije zagotavlja možnosti za nadaljnji razvoj naše, po kvaliteti tudi v tujini priznane ilustracije, ter kontinuiteto njene prisotnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru.
Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti