Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/2018 z dne 30. 3. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/2018 z dne 30. 3. 2018

Kazalo

Ob-1834/18, Stran 841
Na podlagi 8. člena Pravilnika o podeljevanju nagrad in priznanj Kemijskega inštituta, Komisija za Preglove nagrade Kemijskega inštituta razpisuje
natečaj 
za Preglovo nagrado Kemijskega inštituta za izjemne dosežke 
in poziva ugledne raziskovalce s področja kemije in sorodnih ved, da nominirajo kandidate za nagrade.
I. Nagrada se podeljuje raziskovalcem iz Slovenije ali raziskovalcem, ki so del raziskav, na katere se nanaša nagrada, opravili v okviru ali v sodelovanju s slovenskimi akademskimi ali raziskovalnimi institucijami. Nagrada se podeljuje za izjemne dosežke na področju osnovnih ali uporabnih raziskav s področja kemije in sorodnih ved, ki so odmevni tudi v svetovnem merilu, za obdobje zadnjih petih let.
Nagrada se podeljuje posameznikom ali skupini raziskovalcev, ki so bistveno prispevali k izjemnemu dosežku, za katerega se podeljuje priznanje.
II. V skladu s Pravilnikom o podeljevanju nagrad in priznanj Kemijskega inštituta se v letu 2018 podelita največ dve Preglovi nagradi Kemijskega inštituta za izjemne dosežke.
III. Preglova nagrada Kemijskega inštituta za izjemne dosežke obsega denarno nagrado v vrednosti 3.000 EUR in medaljo z vgraviranim portretom Friderika Pregla.
IV. Obvezne sestavine vloge za predloge kandidatov za nagrade so:
– Biografija kandidata
– Bibliografija kandidata
– Kratka utemeljitev s podpisom predlagatelja in z enim priporočilnim pismom (tako predlagatelj kot pisec priporočilnega pisma lahko predlagata le enega kandidata)
– Soglasje kandidata za kandidaturo
– Kopije izvirnih člankov in dokazila o odmevnosti za omenjena dela
– Kratek opis in navedba virov petih najpomembnejših dosežkov oziroma prejetih nagrad, ki po predlagateljevem mnenju kažejo na izjemnost kandidata.
Vloga mora biti vložena v enem izvodu (poleg tiskane oblike je zaželena tudi vloga v elektronski obliki (pdf format)).
V. O izboru kandidatov za nagrade odloča komisija, ki jo je Znanstveni svet Kemijskega inštituta imenoval izmed slovenskih raziskovalcev na področju kemije in sorodnih ved.
Odločitev komisije bo objavljena na slovesni razglasitvi nagrajencev, ki bo predvidoma v mesecu juniju 2018. Dobitniki nagrad bodo svoje dosežke predstavili na predavanju na Kemijskem inštitutu.
VI. Vloge za Preglove nagrade Kemijskega inštituta je potrebno poslati do 4. maja 2018 v enem izvodu na Kemijski inštitut, Hajdrihova 19, 1001 Ljubljana, z oznako »Ne odpiraj – predlog za Preglovo nagrado Kemijskega inštituta za izjemne dosežke«, z navedbo pošiljatelja.
Nepravočasne vloge ne bodo obravnavane.
VII. Dodatne informacije v zvezi z natečajem so do zaključka natečaja na voljo pri kontaktni osebi Kemijskega inštituta, Brigiti Pirc, na elektronskem naslovu: brigita.pirc@ki.si in tel. 01/47-60-225.
Komisija za Preglove nagrade Kemijskega inštituta

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti