Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2018 z dne 9. 3. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2018 z dne 9. 3. 2018

Kazalo

Št. 013-56/2017/2 Ob-1631/18, Stran 658
V skladu s sklepom ministrice za izobraževanje, znanost in šport, št. 013-56/2017/1 z dne 26. 2. 2018, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavlja
javni poziv 
za predlaganje kandidatov za člane Odbora Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni dejavnosti, ki jih v Odbor imenuje Vlada Republike Slovenije
1. Zakon o nagradah in priznanjih za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti (Uradni list RS, št. 93/05) in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nagradah in priznanjih za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti (Uradni list RS, št. 97/17) v 10. členu določa, da ima Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni dejavnosti (v nadaljevanju: Odbor za nagrade) 14 članov oziroma članic (v nadaljevanju: člani) in predsednika ali predsednico (v nadaljevanju: predsednik). Sestavljen je tako, da je upoštevana spolna uravnoteženost članov in da so zastopana vsa področja znanstvenih ved.
Navedeni javni poziv je namenjen predlaganju sedmih kandidatov za člane in za predsednika Odbora za nagrade v letu 2018 za mandatno dobo štirih let.
2. Predloge za članstvo v Odboru za nagrade lahko podajo Slovenska akademija znanosti in umetnosti, univerze in visokošolski zavodi, raziskovalni zavodi, gospodarske organizacije in posamezni raziskovalci. V imenu pravne osebe mora predloge posredovati pooblaščena oseba pravne osebe.
3. Na podlagi posredovanih predlogov bo ministrstvo, pristojno za znanost, oblikovalo predlog kandidatov za sedem članov Odbora za nagrade in ga posredovalo v imenovanje Vladi Republike Slovenije.
4. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati predlagani kandidati so: mora biti ugleden in uveljavljen raziskovalec, ki izkazuje nadpovprečne rezultate na svojem raziskovalnem področju ali biti strokovnjak na področju tehnike – tehnologije, inovator, izumitelj.
Predsednik in člani ne morejo biti imenovani dva zaporedna mandata.
5. V skladu z Zakonom o enakih možnostih moških in žensk želi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport s tem javnim pozivom vzpodbuditi uravnoteženo zastopanost spolov v Odboru za nagrade, zato še posebej vabi k predlaganju kandidatk.
6. Predloge za članstvo v Odboru za nagrade predlagatelji posredujejo pisno.
7. Za posameznega predlaganega kandidata predlagatelj (pravna oseba ali posamezni raziskovalec) predloži naslednje podatke: ime in priimek; datum rojstva; znanstveno-strokovni naziv; stopnjo izobrazbe; naziv organizacije v kateri je zaposlen in delo, ki ga opravlja; stalno prebivališče; izjavo predlaganega kandidata, da pristaja na kandidaturo in kratko utemeljitev predloga.
Predlagatelj mora poleg navedbe podatkov iz prejšnjega odstavka predložiti tudi najpomembnejše reference kandidata za člana Odbora za nagrade.
8. Predlog s podatki in dokazili posredujte na naslov: Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, Sektor za znanost, Masarykova 16, Ljubljana, z oznako: »kandidati za člane Odbora za nagrade«.
9. Predlog za članstvo v Odboru za nagrade mora Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prejeti do vključno petka, 6. aprila 2018.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti