Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/2018 z dne 26. 1. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/2018 z dne 26. 1. 2018

Kazalo

D 236/2017 Os-3686/17, Stran 209
Pri Okrajnem sodišču v Ajdovščini teče zapuščinski postopek po dne 26. 4. 1985 umrli Fani Hrobat, roj. 25. 4. 1945 v Trstu, hčerki Franca in Ane Antler, ob smrti neznanega prebivališča.
Ker se ne ve, ali je kaj dedičev, sodišče poziva vse, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica v Uradnem listu RS in na oglasni deski tega sodišča.
Po preteku tega roka bo sodišče nadaljevalo zapuščinsko obravnavo in odločilo na podlagi podatkov, s katerimi bo razpolagalo. Iz teh podatkov pa na dan izdaje tega oklica izhaja, da ni znano, ali je zapustnica imela kaj potomcev (in zakonca) kot dedičev I. dednega reda); da je zapustnica imela sestri Marijo Hrobat in Ano Hrobat, ki sta obe že pokojni, a se tudi zanju ne ve, ali sta imeli kaj potomcev ali drugih sorodnikov, ki bi prišli po njima (kot njuni dediči) in/ali prek njiju (na podlagi vstopne pravice) v poštev za dedovanje po zapustnici kot njeni dediči II. dednega reda; in da je edina danes znana zapustničina sorodnica, ki bi prišla v poštev za dedovanje po njej, če se na ta oklic ne bi javil nihče, njena sestrična Nevenka Kranjc, ki pa po zapustnici deduje šele v III. dednem redu kot hčerka zapustničine tete Angele Jelušič – hčerke zapustničinega strica Jožefa Hrobata (ta pa je bil sin zapustničinega starega očeta Franca Hrobata in hkrati brat zapustničinega očeta Franca Hrobata ml.).
Sodišče je ta oklic izdalo na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju.
Okrajno sodišče v Ajdovščini
dne 14. 12. 2017

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti