Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2018 z dne 12. 1. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2018 z dne 12. 1. 2018

Kazalo

Ob-1080/18, Stran 42
Izvršni odbor Slovenskega konservatorskega društva na podlagi 20. člena Statuta Slovenskega konservatorskega društva in Pravilnika o Steletovi nagradi in Steletovih priznanjih objavlja
razpis 
za Stelètovo nagrado in Stelètova priznanja za leto 2017
Kandidate za nagrado in priznanja lahko predlagajo strokovne organizacije, ki opravljajo naloge varstva kulturne dediščine in naravnih vrednot, in člani Slovenskega konservatorskega društva.
Stelètovo nagrado lahko prejmejo člani društva za vrhunske dosežke, ki so pomemben prispevek k ohranitvi in predstavitvi kulturne dediščine in naravnih vrednot v Republiki Sloveniji. Stelètovo nagrado lahko prejmejo člani društva tudi za izredno pomembno življenjsko delo.
Stelètovo priznanje lahko prejmejo člani društva za pomembne dosežke, ki so sad izvirnih strokovnih, tehnoloških ter drugih prizadevanj in iskanj pri ohranitvi in predstavitvi kulturne dediščine in naravnih vrednot v Republiki Sloveniji.
Stelètovo priznanje lahko prejmejo tudi imetniki kulturnih spomenikov in območij kulturne krajine za izjemna prizadevanja pri vzdrževanju, obnovi in revitalizaciji kulturnih spomenikov in območij kulturne krajine, za sodelovanje pri njihovi celoviti prezentaciji ali drugi za posebne zasluge pri ohranjanju kulturne dediščine in naravnih vrednot na območju Republike Slovenije.
Stelètovo priznanje lahko prejmejo tudi ustrezno izvedeni projekti obnove, prenove ali revitalizacije kulturne dediščine ali naravnih vrednot, ki so sad izvirnih strokovnih, tehnoloških ter drugih interdisciplinarnih prizadevanj sodelujočih strokovnjakov.
Predlogi za Stelètovo nagrado in Stelètova priznanja morajo biti pisni in utemeljeni predvsem s sledečimi kriteriji: zaključenost projekta, objava v strokovni publikaciji, prispevek k razvoju stroke, prispevek k revitalizaciji in korektnost strokovnih odločitev.
Predloge sprejemamo 30 dni po objavi, pošljite pa jih na naslov: Izvršni odbor Slovenskega konservatorskega društva, Poljanska cesta 40, 1000 Ljubljana, v zaprti ovojnici, z oznako na prednji strani: »Ne odpiraj – Stelètova nagrada in priznanja«.
Slovensko konservatorsko društvo 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti