Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2018 z dne 6. 4. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2018 z dne 6. 4. 2018

Kazalo

986. Odlok o določitvi prednostnih območij ogrevanja stanovanjskih objektov na območju Mestne občine Kranj, stran 3483.

  
Na podlagi 4. člena Odloka o načrtu za kakovost zraka na območju Mestne občine Kranj (Uradni list RS, št. 57/17) in 22. člena Statuta Mestne občine Kranj – uradno prečiščeno besedilo (Uradni list RS, št. 30/17) je Mestni svet Mestne občine Kranj na 36. seji dne 28. 3. 2018 sprejel
O D L O K 
o določitvi prednostnih območij ogrevanja stanovanjskih objektov na območju Mestne občine Kranj 
1. člen 
(namen) 
(1) S tem odlokom se določajo prednostna območja ogrevanja stanovanjskih objektov (v nadaljevanju objekti) na območju Mestne občine Kranj (v nadaljevanju občina).
(2) Odlok se sprejme za namen pridobivanja nepovratnih finančnih spodbud države, z namenom zniževanja onesnaževanja zraka, spodbujanja rabe obnovljivih virov energije in večje energetske učinkovitosti stanovanjskih stavb.
2. člen 
(pomen izrazov) 
(1) Izrazi, uporabljeni v tem odloku, imajo naslednji pomen:
– sistem oskrbe z zemeljskim plinom je distribucijski sistem zemeljskega plina preko plinovodnega omrežja na območju Mestne občine Kranj, ki se izvaja kot izbirna gospodarska javna služba izvajanja dejavnosti distribucijskega omrežja zemeljskega plina,
– sistem daljinskega ogrevanja je distribucijski sistem toplote preko toplovodnega omrežja na območju Mestne občine Kranj, ki se lahko izvaja kot gospodarska javna služba izvajanja dejavnosti sistemskega operaterja distribucijskega omrežja, tržna distribucija ali kot lastniški distribucijski sistem,
– območja daljinskega ogrevanja so območja, katerih objekti so opremljeni s priključkom na sistem daljinskega ogrevanja,
– območja oskrbe z zemeljskim plinom so območja, katerih objekti so opremljeni s priključkom oziroma imajo možnost priključitve na sistem oskrbe z zemeljskim plinom.
(2) Drugi izrazi, uporabljeni v tem odloku, imajo enak pomen, kot ga določajo predpisi s področja graditve, energetike in gradbenih proizvodov ter slovenski standardi.
3. člen 
(določitev prednostnih območij ogrevanja) 
(1) Prednostno območje ogrevanja na zemeljski plin je območje oskrbe z zemeljskim plinom s tem, da se iz njega lahko izločijo objekti, ki so del kmetijskih gospodarstev.
(2) Prednostno območje daljinskega ogrevanja so območja daljinskega ogrevanja.
(3) Območja prednostnega načina ogrevanja iz 1. in 2. točke tega člena odloka so prikazana na karti, ki je priloga tega odloka.
(4) Župan območja prednostnega načina ogrevanja lahko v letu 2018 enkratno uskladi s sklepom, glede na spremembe sistema plinovodnega omrežja in daljinskega sistema ogrevanja oziroma glede na izjeme iz prve točke tega člena odloka. Od 1. 1. 2019 prednostna območja ogrevanja usklajuje Mestni svet Mestne občine Kranj.
4. člen 
(veljavnost odloka) 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-2/2018-4602
Kranj, dne 28. marca 2018
Župan 
Mestne občine Kranj 
Boštjan Trilar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti