Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2018 z dne 16. 3. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2018 z dne 16. 3. 2018

Kazalo

775. Pravilnik o priznanjih Občine Medvode na področju kulture, stran 2773.

  
Na podlagi 18. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 51/14 in 55/14 – popravek) je Občinski svet Občine Medvode na 26. seji dne 28. februarja 2018 sprejel
P R A V I L N I K 
o priznanjih Občine Medvode na področju kulture 
1. člen 
Ta pravilnik določa vrsto priznanj Občine Medvode na področju kulture ter ureja postopek predlaganja in podeljevanje priznanj.
2. člen 
Priznanji Občine Medvode na področju kulture sta Pletenica za življenjsko delo in Pletenica za posebne dosežke.
3. člen 
Pletenica za življenjsko delo se lahko podeli ustvarjalki oziroma ustvarjalcu (v nadaljnjem besedilu: ustvarjalec), ki je z izjemnim delovanjem in stvaritvami na področju kulturno umetniškega ustvarjanja v okviru svojega življenjskega opusa pomembno prispeval k ugledu širše skupnosti in trajno obogatil kulturno zakladnico Občine Medvode.
Pletenico za posebne dosežke lahko prejme ustvarjalec, ki deluje na kulturno umetniškem področju, in je s svojimi umetniškimi dosežki pomembno zaznamoval kulturno umetniško ustvarjanje v skupnosti v zadnjem letu pred podelitvijo nagrad. Pletenica za posebne dosežke se lahko podeli tudi skupini ustvarjalcev, zavodu ali drugi organizaciji, ki deluje na kulturno umetniškem področju v Občini Medvode.
4. člen 
Vsako leto se podelijo:
– največ dve Pletenici za življenjsko delo in
– največ pet Pletenic za posebne dosežke.
Dobitniku Pletenice za življenjsko delo se ob podelitvi vroči skulptura in posebna listina, ki vsebuje utemeljitev priznanja in jo podpiše župan Občine Medvode.
Dobitniku Pletenice za posebne dosežke se ob podelitvi vroči skulptura in posebna listina, ki vsebuje utemeljitev priznanja in jo podpiše župan Občine Medvode.
5. člen 
Pletenica za življenjsko delo je izdelana iz šest milimetrskega taljenega stekla, s peskanim napisom, kjer se oblika desnega dela prepleta z levim in tvori pletenico. Pletenica je pokončne in ukrivljene oblike, dimenzije 17 x 30 cm.
Pletenica za posebne dosežke je izdelana iz osemmilimetrskega taljenega stekla z izvrtino in peskanim napisom, kjer se oblika desnega dela prepleta z levim in tvori pletenico. Pletenica je pokončne in ploske oblike, dimenzije 17 x 30 cm.
Pri obeh vrstah pletenic se uporabljajo rdeča, modra in zelena barva.
6. člen 
Priznanja po tem pravilniku podeljuje župan Občine Medvode na občinski prireditvi v počastitev slovenskega kulturnega praznika.
7. člen 
O izboru prejemnikov priznanj na področju kulture odloča strokovni svet za kulturo Javnega zavoda Sotočje Medvode.
Javni zavod Sotočje Medvode vodi strokovno administrativna dela za strokovni svet za kulturo, ki vodi postopek izbire prejemnikov priznanj ter vodi kronološko evidenco o podeljenih priznanjih.
Evidenca vsebuje podatke o prijavah, predlagateljih in prejemnikih priznanj.
8. člen 
Javni zavod Sotočje Medvode javno objavi poziv za predlaganje kandidatov za prejem posameznega priznanja do konca novembra v tekočem letu za naslednje leto.
Prijave morajo biti pisne na predpisanem obrazcu z zahtevanimi podatki, in sicer: podatki o predlagatelju, predlagano priznanje, podatki o kandidatu, utemeljitev in ustrezna dokumentacija.
Kandidate za priznanja lahko predlagajo fizične osebe in pravne osebe.
9. člen 
Sredstva za izvajanje tega pravilnika zagotavljaJavni zavod Sotočje Medvode.
10. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 610-2/2017-3
Medvode, dne 28. februarja 2018
Župan 
Občine Medvode 
Nejc Smole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti