Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2018 z dne 16. 3. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2018 z dne 16. 3. 2018

Kazalo

757. Obvezna razlaga določil druge alineje 4. točke 9. člena, tretjega odstavka 11. člena, petega odstavka 11. člena, prvega odstavka 7. točke 13. člena in prvega odstavka 3. točke 26. člena Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, stran 2727.

  
Na podlagi 8. in 16. člena Statuta Občine Dobrova - Polhov Gradec (Uradni list RS, št. 26/12) je Občinski svet Občine Dobrova - Polhov Gradec na 22. redni seji dne 1. marca 2018 sprejel
O B V E Z N O   R A Z L A G O 
določil druge alineje 4. točke 9. člena, tretjega odstavka 11. člena, petega odstavka 11. člena, prvega odstavka 7. točke 13. člena in prvega odstavka 3. točke 26. člena Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, rekonstrukcijo lokalne ceste Hruševo–Šujica in gradnjo kanalizacije od naselja Selo do naselja Šujica (Uradni list RS, št. 68/10)
I. 
V Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, rekonstrukcijo lokalne ceste Hruševo–Šujica in gradnjo kanalizacije od naselja Selo do naselja Šujica (Uradni list RS, št. 68/10) se druga alineja 4. točke 9. člena, ki se glasi: »V prostorski enoti P1 bodo zunanje površine ob stanovanjskih stavbah urejene v dveh nivojih. V nivoju pritličja oziroma ceste so na vzhodni strani stavb predvidena tlakovana dvorišča s parkirnimi prostori. Parkirni prostori se uredijo kjerkoli na vzhodni strani zazidane površine stavbe ali dvorišča.«, razlaga tako, da se v prostorski enoti P1 v nivoju pritličja oziroma ceste parkirni prostori uredijo kjerkoli na vzhodni strani zazidane površine stavbe ali dvorišča in da je grafični prikaz samo shematski oziroma informativen.
II. 
V Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, rekonstrukcijo lokalne ceste Hruševo–Šujica in gradnjo kanalizacije od naselja Selo do naselja Šujica (Uradni list RS, št. 68/10) se tretji odstavek 11. člena, ki se glasi: »Strehe v prostorskih enotah P2, P3, P4 in P5 morajo biti simetrične dvokapnice z naklonom 35–45 stopinj. Smer slemena mora biti vzporedna z daljšo stranico stavbe. Na strehah so dopustna strešna okna in frčade. Frčade so oblikovane poljubno.«, razlaga tako, da so frčade lahko oblikovane poljubno in ni nujno, da imajo naklon enak naklonu strešine glavne stavbe.
III. 
V Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, rekonstrukcijo lokalne ceste Hruševo–Šujica in gradnjo kanalizacije od naselja Selo do naselja Šujica (Uradni list RS, št. 68/10) se peti odstavek 11. člena, ki se glasi: »V prostorski enoti P1 mora biti del stavbe v nivoju pritličja namenjen parkiranju in na severovzhodni strani (ob cesti) ne sme biti zaprt. Na severozahodni in jugovzhodni strani je del stavbe v nivoju pritličja lahko zaprt.«, razlaga tako, da je na nivoju pritličja nujno odprta fasada na severovzhodnemu delu, ne pa tudi na severozahodnem in jugovzhodnem delu in da je grafični prikaz samo shematski oziroma informativen.
IV. 
V Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, rekonstrukcijo lokalne ceste Hruševo–Šujica in gradnjo kanalizacije od naselja Selo do naselja Šujica (Uradni list RS, št. 68/10) se prvi odstavek 7. točke 13. člena, ki se glasi: »Lego stavb in odmike od sosednjih zemljišč določajo gradbene linije in gradbene meje. Preko gradbene meje lahko segajo nadstreški nad vhodi, napušči in fasadni poudarki.«, razlaga tako, da nadstreški nad vhodi, napušči in fasadni poudarki lahko presegajo gradbeno mejo v vseh smereh, zato so od parcelnih meja odmaknjeni manj.
V. 
V Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja prostora VS 8/6-5 Selo, rekonstrukcijo lokalne ceste Hruševo–Šujica in gradnjo kanalizacije od naselja Selo do naselja Šujica (Uradni list RS, št. 68/10) se prvi odstavek 3. točke 26. člena, ki se glasi: »Odstopanja od tlorisnih dimenzij so dopustna pod pogojem, da sta pri etažah nad terenom ohranjena podolgovata oblika osnovnega tlorisa in razmerje med stranicami najmanj 1:1,2. Znotraj osnovnega tlorisa so dovoljeni posamezni manjši izrezi.«, razlaga tako, da so znotraj osnovnega pravokotnega tlorisa dovoljeni posamezni manjši izrezi.
VI. 
Ta obvezna razlaga odloka se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
VI. 
Ta obvezna razlaga začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0006/2018-1
Dobrova, dne 1. marca 2018
 
Župan 
Občine Dobrova - Polhov Gradec
Franc Setnikar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti