Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2018 z dne 28. 2. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2018 z dne 28. 2. 2018

Kazalo

552. Navodilo o obrazcih za dajanje podpore v postopku kandidiranja na volitvah poslank in poslancev v državni zbor, stran 1932.

  
Na podlagi 3. točke prvega odstavka, 37. člena Zakona o volitvah v državni zbor (Uradni list RS, št. 109/06 – ZVDZ – UPB1, 54/07 – odločba US in 23/17) je Državna volilna komisija na 30. seji 22. 2. 2018 sprejela
N A V O D I L O 
o obrazcih za dajanje podpore v postopku kandidiranja na volitvah poslank in poslancev v državni zbor 
I. 
(1) S tem navodilom se določata oblika in vsebina obrazcev podpore v postopku kandidiranja na volitvah poslank in poslancev (v nadaljevanju poslanci) v državni zbor.
(2) Posamezna opravila v postopku določanja liste kandidatk in kandidatov (v nadaljevanju kandidatov) za volitve poslancev v državni zbor se opravijo na obrazcih, ki so predpisani s tem navodilom in so njegov sestavni del.
II. 
(1) Za dajanje podpore listi kandidatov se določita naslednja obrazca:
Obrazec DZ-1: 
Podpora, ki jo da volivec ali volivka (v nadaljevanju: volivec) listi kandidatov za volitve poslancev v državni zbor.
Obrazec DZ-2
Podpora, ki jo da poslanec državnega zbora listi kandidatov politične stranke za volitve poslancev v državni zbor.
(2) Za dajanje podpore kandidaturi za volitve poslanca – predstavnika italijanske oziroma madžarske narodne skupnosti se določi naslednji obrazec:
Obrazec DZ-3
Podpora, ki jo da volivec kandidaturi za volitve poslancev v državni zbor – za volitve predstavnika italijanske oziroma madžarske narodne skupnosti.
III. 
Na območjih, kjer živijo pripadniki italijanske oziroma madžarske narodne skupnosti, se enakopravno uporabljata obrazca DZ-1 oziroma DZ-3 v dvojezični slovensko – italijanski različici oziroma v dvojezični slovensko – madžarski različici.
IV. 
Poslanec državnega zbora lahko izrazi podporo na obrazcu DZ-2 tudi v dvojezični različici obrazca, in sicer v slovensko – italijanski različici oziroma slovensko – madžarski različici.
V. 
Obrazci v tiskani obliki, ki so na razpolago na sedežih organov pred katerimi mora volivec podpisati obrazec, so brezplačni.
VI. 
To navodilo velja za vsakokratne volitve poslancev v državni zbor in začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 041-4/2018-1
Ljubljana, dne 22. februarja 2018
Anton Gašper Frantar l.r.
Predsednik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti