Uradni list

Številka 48
Uradni list RS, št. 48/2017 z dne 8. 9. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 48/2017 z dne 8. 9. 2017

Kazalo

D 653/2015 Os-2916/17, Stran 2207
Zapuščinska zadeva: po pok. Dinki (Domeniki) Šavron, roj. 20. 11. 1907, nazadnje stanujoči v Bertokih, Cesta med vinogradi 11, ki je umrla 7. 8. 1987.
V predmetni zapuščinski zadevi je sodišče ugotovilo, da je zapustnica umrla kot vdova. Bila je trikrat poročena, in sicer prvič s Štefanom Buzečanom, drugič z Elbertom Šavronom in tretjič pa z Andrejem Grižančičem. S prvim možem je imela tri otroke, od katerih sta dva umrla še mladoletna, sin Viktor Buzečan pa je po smrti zapustil dediče Emo Buzečan, Edija Buzečana, Danijelo Buzečan, Denis Buzečan in Igorja Buzečana. V drugem zakonu so se zapustnici rodili štirje otroci, in sicer Konstantin Šavron, Rozina Šavron, Francis (Franc) Šavron in Dante Šavron. Konstantin Šavron je umrl, njegovi dediči so pa Terezija Šavron, Amalija Pohlen in Suzana Markučič. Zapustničina hči Rozina Šavron in Franc Šavron sta še živa, umrl pa je tudi zapustničin sin Dante Šavron, ki naj bi po podatkih dedičev zapustil ženo Dragico Šavron ter štiri otroke (hčer Sandy, pokojno hčer Ornelo ter še dva otroka, katerih imena in naslovi so neznani). V tretjem zakonu se je zapustnici rodil sin Ivan Grižančič, ki je umrl, njegov dedič pa je Valter Grižančič.
Tisti, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine, naj se priglasijo sodišču v enem letu od objave tega oklica.
Če se po preteku enega leta od objave oklica ne zglasi noben dedič, bo sodišče opravilo zapuščinsko obravnavo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga. Neznanim dedičem je bila postavljen skrbnik Anton Medved, Šared 28h, Izola.
Okrajno sodišče v Kopru
dne 24. 8. 2017

AAA Zlata odličnost