Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/2017 z dne 21. 7. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/2017 z dne 21. 7. 2017

Kazalo

Ob-2742/17, Stran 1849
Na podlagi Sklepa o dopolnitvi Sklepa o ustanovitvi Zavoda RS za šolstvo, številka 01403-25/2016/4 z dne 28. 7. 2016, in Pravilnika o sofinanciranju šolskih tekmovanj, številka 0071-5/2016-3, objavljamo
javni razpis 
za sofinanciranje stroškov državnih tekmovanj iz znanja in drugih državnih tekmovanj v šolskem letu 2017/2018 in v šolskem letu 2018/2019
1. Naziv in sedež razpisovalca: Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Poljanska 28, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ZRSŠ).
2. Predmet sofinanciranja
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov šolskih tekmovanj v šolskem letu 2017/2018 in v šolskem letu 2018/2019, in sicer:
a) stroškov organizacije in izvedbe državnih tekmovanj s področja znanstvene discipline oziroma več znanstvenih disciplin, ki so povezane z učnimi načrti oziroma s katalogi znanj iz naslednjih predmetov oziroma predmetnih področij: slovenščina ali italijanščina ali madžarščina, tuji jeziki, zgodovina, geografija, matematika, fizika, tehnika, tehnologija, računalništvo, logika, kemija, biologija (v nadaljevanju: državna tekmovanja iz znanja);
b) stroškov organizacije in izvedbe drugih državnih tekmovanj iz naslednjih področij: kultura, kulturna in naravna dediščina, umetnost, trajnostni razvoj oziroma vseživljenjsko učenje, poklicno in strokovno izobraževanje, zlasti s področja deficitarnih poklicev (v nadaljevanju: druga državna tekmovanja).
Predmet sofinanciranja niso:
– tekmovanja iz športa;
– državna tekmovanja iz znanja in druga državna tekmovanja, katerih organizatorji predhodno zahtevajo od udeležencev nabavo posebne opreme in/ali zahtevajo predhodno nabavo pripomočkov za sodelovanje na tekmovanju.
3. Osnovni pogoji za prijavo na javni razpis in dodatni pogoji za dodelitev sredstev
Na javni razpis se lahko prijavijo kandidati, ki izpolnjujejo naslednje osnovne pogoje:
– sami (brez podizvajalcev) organizirajo posamezno državno tekmovanje iz znanja ali drugo državno tekmovanje in je le-to organizirano stopenjsko.
Tekmovanje je lahko organizirano na naslednjih stopnjah: šolska, regionalna, državna. Organizirane stopnje so lahko tudi drugače poimenovane, vendar mora biti iz organizacije in izvedbe posamezne stopnje tekmovanja razvidno, za katero stopnjo gre. Organizator državnega tekmovanja mora organizirati najmanj dve stopnji, pri čemer mora biti šolska oziroma regionalna stopnja, kadar šolska stopnja ni organizirana, dostopna vsem učencem, dijakom, vajencem ali študentom višjih strokovnih šol. Na šolsko oziroma regionalno stopnjo, kadar šolska stopnja ni organizirana, se tekmovalci prijavijo na šoli, ki jo obiskujejo. Na državno stopnjo tekmovanja so se lahko uvrstijo tekmovalci le na podlagi rezultata na predhodni stopnji tekmovanja.
Dokazilo: Pravilnik tekmovanja.
– imajo zagotovljena sredstva za organizacijo in izvedbo državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja tudi iz drugih virov (npr. lastna sredstva, donacije, sponzorska sredstva, sredstva prejeta od občine, kotizacije, prijavnine ipd.), ki skupaj z deležem sofinanciranja stroškov tekmovanja, zadoščajo za kritje stroškov celotnega tekmovanja.
Dokazilo: Izjava o virih financiranja (obrazec D).
– imajo določena in javno objavljena pravila o organizaciji in izvedbi tekmovanja, ki urejajo:
– splošni del tekmovanja (kjer je navedena vsebina, cilj in opredelitev tekmovanja), 
– razpis tekmovanja, 
– organizacijo tekmovanja (kjer je navedena organizacija vodenja tekmovanja in priprava nalog), 
– priznanja in nagrade (kriteriji za podeljevanje, vrsta in število), 
– postopek razglasitve rezultatov tekmovanja ter podelitev priznanj in nagrad, 
– postopek za reševanje ugovorov na vrednotenje izdelkov in izvedbo tekmovanja in 
– financiranje tekmovanja. 
Dokazilo: Pravilnik tekmovanja in dokument iz katerega je razvidna javna objava pravil o organizaciji in izvedbi tekmovanja oziroma spletni ali drug naslov na katerem je razvidna javna objava pravil o organizaciji in izvedbi tekmovanja.
Kandidat lahko vloži vlogo za sofinanciranje (obrazec A) za več različnih državnih tekmovanj iz znanja oziroma drugih državnih tekmovanj, vendar za vsako tekmovanje na svojem prijavnem obrazcu.
Dodatni pogoji, ki se bodo preverjali z oddajo vsebinskega in finančnega poročila (obrazec B) ločeno, za vsako šolsko leto posebej, in so pogoj za dodelitev sredstev za sofinanciranje tekmovanja:
– potencialni prejemniki sredstev imajo za organizacijo in izvedbo tekmovanja imenovano strokovno državno tekmovalno komisijo.
Dokazilo: Sklep o imenovanju državne tekmovalne komisije.
– potencialni prejemniki sredstev objavijo razpis tekmovanja in ob objavi razpisa tekmovanja zagotovijo javno objavo tekmovalnega gradiva.
Dokazilo: Razpis tekmovanja in objavljeno tekmovalno gradivo.
– potencialni prejemniki sredstev zagotovijo prevod tekmovalnih nalog za VIZ na področju italijanske in madžarske narodne skupnosti.
Dokazilo: prevedene tekmovalne naloge.
4. Okvirna višina razpoložljivih sredstev
a) Okvirna višina sredstev sofinanciranja državnih tekmovanj iz znanja oziroma drugih državnih tekmovanj za šolsko leto 2017/2018 znaša 145.000,00 EUR (PP 709810).
Višino sredstev, dodeljenih posameznemu prijavitelju predlaga imenovana komisija glede na razpoložljiva proračunska sredstva (to je glede na veljavni Letni delovni, finančni in kadrovski načrt za leto 2018) in glede na merila za izbor.
b) Okvirna višina sredstev sofinanciranje udeležbe na mednarodnih tekmovanjih za šolsko leto 2018/2019 znaša 145.000,00 EUR (PP 709810).
Višino sredstev, dodeljenih posameznemu prijavitelju predlaga imenovana komisija glede na razpoložljiva proračunska sredstva (to je glede na veljavni Letni delovni, finančni in kadrovski načrt za leto 2019) in glede na merila za izbor.
5. Obdobje, v katerem morajo biti porabljena dodeljena sredstva: dodeljena sredstva morajo biti porabljena v skladu s pogodbo med izbranim kandidatom in ZRSŠ.
6. Rok za predložitev vlog ter način predložitve vlog
Vloga za sofinanciranje (obrazec A), skupaj z vsemi zahtevanimi dokazili v okviru osnovnih pogojev (prva, druga in tretja alineja prvega odstavka točke tri tega razpisa), mora biti predložena v zaprti kuverti v vložišče ZRSŠ, Poljanska 28, Ljubljana, najkasneje do 30. 9. 2017, do 10. ure oziroma oddana priporočeno po pošti na naslov Zavod RS za šolstvo, Poljanska 28, 1000 Ljubljana, najkasneje isti dan.
Opremljenost prijave:
Vlogo za sofinanciranje (obrazec A), skupaj z vsemi zahtevanimi dokazili v okviru osnovnih pogojev (prva, druga in tretja alineja prvega odstavka točke tri tega razpisa) je treba poslati v zaprti kuverti, na kateri mora biti:
– vidna označba: »Ne odpiraj – Vloga za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja v šolskem letu 2017/2018 in v šolskem letu 2018/2019«,
– naslov ZRSŠ, Zavod RS za šolstvo, Poljanska 28, 1000 Ljubljana,
– naslov prijavitelja.
Popolna vloga za sofinanciranje mora vsebovati:
– Obrazec A – opremljen z vsemi žigi in podpisi;
– Dokazila iz prve, druge in tretje alineje prvega odstavka točke tri tega razpisa.
7. Datum odpiranja vlog
Pregled v roku prejetih vlog vodi imenovana komisija. Pregled vlog bo potekal predvidoma tretji delovni dan po izteku roka za predložitev vlog za sofinanciranje državnih tekmovanj iz znanja in drugih državnih tekmovanj za šolsko leto 2017/2018 in za šolsko leto 2018/2019, v prostorih ZRSŠ, Poljanska 28, Ljubljana, in sicer po vrstnem redu glede na datum in čas prejema vloge. Zaradi pričakovanega velikega števila vlog za sofinanciranje pregled vlog ne bo javen.
Imenovana komisija nato ugotovi, ali so vloge popolne glede na zahtevane osnovne pogoje in zahtevana dokazila. Imenovana komisija pisno pozove tiste prijavitelje, katerih vloge niso popolne, da jih dopolnijo. Nepopolne vloge, ki je prijavitelj v zahtevanem roku ne bo dopolnil, se s sklepom zavrže.
8. Postopek dodelitve sredstev
Postopek za dodelitev sredstev bo potekal v dveh faza, za vsako šolsko leto ločeno, in sicer:
a) Dodelitev sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018:
Potencialni prejemnik za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja, to je kandidat, ki bo s sklepom izbran za potencialnega prejemnika sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 in za šolsko leto 2018/2019, bo o višini sredstev do katerih bo upravičen za šolsko leto 2017/2018, obveščen v pozivu k podpisu pogodbe o sofinanciranju stroškov tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 – obrazec C, ki bo izveden po pozivu k oddaji vsebinskega in finančnega poročila državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 – obrazec B, na podlagi katerega bo imenovana komisija preverila izpolnjevanje dodatnih pogojev (prva, druga in tretja alineja drugega odstavka točke tri tega razpisa) in ocenila potencialnega prejemnika, v skladu z merili za sofinanciranje realiziranih stroškov državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja.
V kolikor bo potencialni prejemnik sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 izpolnjeval dodatne pogoje (prva, druga in tretja alineja drugega odstavka točke tri tega razpisa) in bo predložil zahtevana dokazila k dodatnim pogojem, bo upravičen do sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 in bo izdan sklep o upravičenosti do sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018.
V kolikor potencialni prejemnik sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018, ne bo izpolnjeval dodatnih pogojev in/ali ne bo predložil zahtevanih dokazil k dodatnim pogojem, ne bo upravičen do sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 in bo s sklepom zavržena upravičenost do sredstev sofinanciranja državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018.
Za uveljavljanje stroškov državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja je potrebno priložiti dokazila (npr. račun, potni nalog in obračun potnega naloga z vsemi prilogami ipd.). Stroški brez dokazil niso upravičen strošek sofinanciranja.
Če se potencialni prejemnik po prejemu poziva k oddaji vsebinskega in finančnega poročila o državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018, v roku določenem v pozivu, k oddaji navedenega poročila ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
Če se potencialni prejemnik po prejemu poziva k dopolnitvi oddanega vsebinskega in finančnega poročila o državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018, v roku določenem v pozivu k dopolnitvi oddanega poročila, k dopolnitvi oddanega poročila ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
Če se potencialni prejemnik po prejemu poziva k podpisu pogodbe o sofinanciranju stroškov tekmovanja za šolsko leto 2017/2018, v roku določenem v pozivu, k oddaji navedene pogodbe ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
b) Dodelitev sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019:
Potencialni prejemnik za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja, to je kandidat, ki bo s sklepom izbran za potencialnega prejemnika sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2017/2018 in za šolsko leto 2018/2019, bo o višini sredstev do katerih bo upravičen za šolsko leto 2018/2019, obveščen v pozivu k podpisu pogodbe o sofinanciranju stroškov tekmovanja za šolsko leto 2018/2019 – obrazec C, ki bo izveden po pozivu k oddaji vsebinskega in finančnega poročila državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019 – obrazec B, na podlagi katerega bo imenovana komisija preverila izpolnjevanje dodatnih pogojev (prva, druga in tretja alineja drugega odstavka točke tri tega razpisa) in ocenila potencialnega prejemnika, v skladu z merili za sofinanciranje realiziranih stroškov državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja.
V kolikor bo potencialni prejemnik sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019 izpolnjeval dodatne pogoje (prva, druga in tretja alineja drugega odstavka točke tri tega razpisa) in bo predložil zahtevana dokazila k dodatnim pogojem, bo upravičen do sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019 in bo izdan sklep o upravičenosti do sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019.
V kolikor potencialni prejemnik sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019, ne bo izpolnjeval dodatnih pogojev in/ali ne bo predložil zahtevanih dokazil k dodatnim pogojem, ne bo upravičen do sredstev za sofinanciranje državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019 in bo s sklepom zavržena upravičenost do sredstev sofinanciranja državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019.
Za uveljavljanje stroškov državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja je potrebno priložiti dokazila (npr. račun, potni nalog in obračun potnega naloga z vsemi prilogami ipd.). Stroški brez dokazil niso upravičen strošek sofinanciranja.
Če se potencialni prejemnik po prejemu poziva k oddaji vsebinskega in finančnega poročila o državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019, v roku določenem v pozivu, k oddaji navedenega poročila ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
Če se potencialni prejemnik po prejemu poziva k dopolnitvi oddanega vsebinskega in finančnega poročila o državnega tekmovanja iz znanja oziroma drugega državnega tekmovanja za šolsko leto 2018/2019, v roku določenem v pozivu k dopolnitvi oddanega poročila, k dopolnitvi oddanega poročila ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
Če se potencialni prejemnik po prejemu poziva k podpisu pogodbe o sofinanciranju stroškov tekmovanja za šolsko leto 2018/2019, v roku določenem v pozivu, k oddaji navedene pogodbe ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
9. Merila
a) Merila za sofinanciranje realiziranih stroškov državnih tekmovanj iz znanja:
število udeležencev na osnovni/prvi stopnji tekmovanja v tekočem šolskem letu:
(5–15 točk)
– od 1 do 3.000 udeležencev
5 točk
– od 3.001 do 10.000 udeležencev
10 točk
– nad 10.001 udeležencev
15 točk
število udeležencev na državni ravni v tekočem šolskem letu:
(5–15 točk)
– od 1 do 300 udeležencev
5 točk
– od 301 do 1.000 udeležencev
10 točk
– nad 1.001 udeležencev
15 točk
število predhodnih let izvajanja tekmovanja:
(5–15 točk)
– manj kot 5 let
0 točk 
– od 5 do 10 let
5 točk
– od 11 do 15 let
10 točk
– 16 in več
15 točk
število tekmovanj, ki jih organizira in izvede prijavitelj tega tekmovanja:
(5–15 točk)
– samo to tekmovanje
0 točk 
– od 1 do 5 tekmovanj
5 točk
– od 6 in več
15 točk
kotizacije za udeležence tekmovanja NI 
10 točk
nadaljevanje tekmovanja na mednarodni ravni
10 točk
SKUPAJ NAJVEČ
80 točk
b) Merila za sofinanciranje realiziranih stroškov drugih državnih tekmovanj:
število udeležencev na osnovni/prvi stopnji tekmovanja v tekočem šolskem letu:
(5–15 točk)
– od 1 do 2.000 udeležencev
5 točk
– od 2.001 do 8.000 udeležencev
10 točk
– nad 8.001 udeležencev
15 točk
število udeležencev na državni ravni v tekočem šolskem letu:
(5–15 točk)
– od 1 do 300 udeležencev
5 točk
– od 301 do 1.000 udeležencev
10 točk
– nad 1.001 udeležencev
15 točk
število predhodnih let izvajanja tekmovanja:
(5–15 točk)
– manj kot 5 let
0 točk 
– od 5 do 10 let
5 točk
– od 11 do 15 let
10 točk
– 16 in več
15 točk
kotizacije za udeležence tekmovanja NI 
10 točk
SKUPAJ NAJVEČ
55 točk
10. Rok za obveščanje potencialnih prejemnikov o izidu javnega razpisa: kandidati bodo o izidu javnega razpisa obveščeni v 45 dneh od dneva odpiranja vlog.
11. Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija obsega:
– besedilo javnega razpisa z vsebino sofinanciranja šolskih tekmovanj,
– obrazec A – vloga za sofinanciranje,
– obrazec B – vsebinsko in finančno poročilo,
– obrazec C – vzorec pogodbe o sofinanciranju,
– obrazec D – izjava o virih financiranja.
Obrazec A, Obrazec B, Obrazec C in Obrazec D so objavljeni na spletni strani ZRSŠ (http://www.zrss.si/).
12. Informacije o dokumentaciji za oddajo vloge za sofinanciranje šolskih tekmovanj: javni razpis bo od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS na voljo tudi na spletni strani ZRSŠ (http://www.zrss.si/), kje so na voljo tudi Obrazec A, Obrazec B, Obrazec C in Obrazec D. Dodatne informacije na e-naslovu: info@zrss.si Rok za prijavo na javni razpis začne teči naslednji dan po objavi tega razpisa v Uradnem listu RS.
Zavod Republike Slovenije za šolstvo 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti