Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2017 z dne 12. 5. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2017 z dne 12. 5. 2017

Kazalo

Št. 671-4/2017 Ob-2171/17, Stran 1273
Občina Beltinci objavlja na podlagi Pravilnika za vrednotenje in sofinanciranje programov športa v Občini Beltinci (Uradni list RS, št. 30/12 in 15/17) in Odloka o proračunu Občine Beltinci za leto 2017 (Uradni list RS, št. 5/17)
javni razpis 
za zbiranje predlogov za sofinanciranje programov športa, ki jih bo Občina Beltinci sofinancirala iz občinskega proračuna za leto 2017
I. Naročnik javnega razpisa: Občina Beltinci, Mladinska 2, 9231 Beltinci.
II. Predmet razpisa
Sofinancirajo so naslednji programi:
1. športna vzgoja otrok, mladine in študentov
– gibalna in športna vzgoja predšolskih otrok,
– športna vzgoja šoloobveznih otrok,
– športna vzgoja mladine,
– športna dejavnost študentov,
2. kakovostni šport
3. vrhunski šport
4. športna rekreacija
5. šport invalidov
6. športne prireditve
7. razvojne in strokovne naloge v športu.
III. Vrednost razpisa po posameznih področjih
Okvirne vrednosti razpisa v skladu s sprejetim Letnim programom športa Občine Beltinci za leto 2017 po posameznih področjih znašajo:
– športna vzgoja otrok, mladine in študentov: 25.300,00 EUR,
– kakovostni šport, vrhunski šport, športna rekreacija in šport invalidov: 15.300,00 EUR,
– športne prireditve: 11.200,00 EUR,
– razvojne in strokovne naloge v športu: 6.200,00 EUR.
Skupna vrednost razpisanih sredstev znaša 58.000,00 EUR.
Skupna višina sredstev občinskega proračuna za leto 2017 (proračunska postavka: 9044120182/OU – športna društva), namenjena za programe športa (brez investicij) znaša 66.000,00 EUR.
Sredstva se razdelijo na podlagi izvedenega javnega razpisa in vrednotenja programov po Pravilniku za vrednotenje programov športa v Občini Beltinci, razen sredstev, namenjenih sofinanciranju najema telovadnice in drugih športnih površin v višini 8.000,00 EUR.
IV. Upravičenci
Na javni razpis se lahko prijavijo:
a. športna društva,
b. zveze športnih društev,
c. zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa,
d. javni zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, katerih ustanovitelj oziroma soustanovitelj je Občina Beltinci,
e. ustanove, ki so ustanovljene za opravljanje dejavnosti v športu in so splošno koristne in neprofitne.
Športna društva in njihove zveze imajo pod enakimi pogoji prednost pri sofinanciranju športnih programov.
V. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati upravičenci
Upravičenci za sofinanciranje morajo izpolnjevati še naslednje pogoje:
a) da so registrirani v skladu z Zakonom o društvih in imajo sedež oziroma podružnico v Občini Beltinci ter v Občini Beltinci pretežno izvajajo svojo športno dejavnost, v katero je aktivno vključenih najmanj 70 % članov iz Občine Beltinci in imajo urejeno evidenco o registriranih tekmovalcih, članstvu ter plačani članarini in ustrezno registrirano športno dejavnost,
b) da imajo zagotovljene materialne, kadrovske, organizacijske in prostorske pogoje za uresničitev načrtovanih športnih aktivnosti,
c) da imajo za določene športne programe zagotovljeno redno vadbo, najmanj 35 tednov v letu,
d) da so registrirani in delujejo najmanj 1 leto,
e) da ne kandidirajo za sredstva iz programov kulture, kmetijstva, socialnega in zdravstvenega varstva, turizma in drugih društev.
Upravičenci morajo k vlogi obvezno priložiti dokazila o izpolnjevanju zgornjih pogojev. Vrste dokazil, ki jih morajo predlagatelji predložiti, so podrobneje opredeljene v razpisni dokumentaciji.
VI. Merila za izbor programov: izbira programov in sofinanciranje bo potekalo po postopku, določenem v Pravilniku za vrednotenje in sofinanciranje programov športa v Občini Beltinci (Uradni list RS, št. 30/12, 15/17), v skladu z merili, pogoji in normativi za izvajanje letnega programa športa v Občini Beltinci, ki je sestavni del pravilnika.
VII. Razpisna dokumentacija in dodatne informacije
Razpisna dokumentacija bo v času razpisa na voljo v sprejemni pisarni Občine Beltinci, Mladinska 2, 9231 Beltinci in na spletni strani Občine Beltinci (www.beltinci.si).
Obrazci in izjave morajo biti podpisani s strani odgovorne osebe prijavitelja in ožigosani. K posameznim programom oziroma projektom morajo prijavitelji priložiti tudi ustrezne druge priloge, če je tako zahtevano v razpisni dokumentaciji. Vloge, ki ne bodo izpolnjene na obrazcih razpisne dokumentacije, bodo s sklepom zavržene.
Informacije in navodila za sodelovanje pri razpisu se dobijo na sedežu občinske uprave Občine Beltinci, Mladinska 2, 9231 Belinci, in sicer vsak dan od 8. do 11. ure. Kontaktna oseba: Jožef Pivar, tel. 02/541-35-51.
VIII. Rok in način prijave
Vloge morajo biti predložene na naslov: Občina Beltinci, Mladinska 2, 9231 Beltinci, v zaprtih kuvertah in ustrezno označene. Na sprednji strani kuverte mora biti izpisano: »Ne odpiraj – JR Šport 2017«. Popolni naslov prijavitelja mora biti napisan na hrbtni strani kuverte.
Rok za oddajo vlog: 26. 5. 2017. Kot pravočasna se šteje vloga, ki je najkasneje zadnji dan roka osebno prinesena v vložišče Občine Beltinci, in sicer do 14. ure, oziroma, če je zadnji dan roka oddana priporočeno po pošti.
Vloga, ki bo prispela po roku, se ne odpira in se zapečatena vrne vlagatelju.
IX. Odpiranje, pregled in ocena prijav
Odpiranje prejetih vlog, pregled, ocenitev in pripravo predloga izbora programov izvede s strani župana imenovana petčlanska komisija.
Odpiranje vlog ne bo javno.
V primeru, da prijavitelji ne bodo oddali popolnih vlog, bodo v roku osmih dni od odpiranja vlog pozvani k dopolnitvi. Rok za dopolnitev je pet dni od prejema poziva.
Vloge, ki ne bodo ustrezno dopolnjene, bodo s sklepom zavržene oziroma ne bodo upoštevane v delu, za katerega manjka dokazilo.
X. Izid razpisa
Prijavitelji bodo o izidu razpisa obveščeni v pisni obliki v roku 60 dni od roka za oddajo vlog.
Prejemnikom sredstev bodo posredovani sklepi o izboru in bodo hkrati pozvani k podpisu pogodbe. Če se posamezni prejemnik v roku osmih dni od prejema poziva k podpisu pogodbe nanj ne bo odzval, se bo štelo, da je umaknil vlogo za pridobitev sredstev.
Občina Beltinci 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti