Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2017 z dne 21. 4. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2017 z dne 21. 4. 2017

Kazalo

Št. 3610-1/2015-20 Ob-2035/17, Stran 1013
Na podlagi drugega odstavka 25. člena Zakona o rudarstvu (Uradni list RS, št. 14/14 – ZRud-1-UPB3) in na podlagi vloge, ki jo pri ministrstvu, pristojnem za rudarstvo, vložila zainteresirana pravna oseba, Ministrstvo za infrastrukturo objavlja
javni razpis 
za izdajo rudarskega dovoljenja za raziskovanje mineralnih surovin tehnični kamen – apnenec, apnenec za industrijske namene in kalcit na raziskovalnem prostoru »Stahovica – Grohat« v Občini Kamnik 
I. Način in rok prijave
Pisno prijavo na javni razpis je treba poslati s priporočeno pošiljko ali jo osebno predložiti na naslov: Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana.
Za pravočasne bodo štele prijave, ki bodo v vložišče Ministrstva za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, prispele do vključno 31. 5. 2017 do 10. ure.
Prijavitelj mora v prijavi na javni razpis navesti podatke kot določa sedmi odstavek 25. člena ZRud-1. Prijava mora biti v kuverti označeni z naslovom vlagatelja, nazivom razpisa in s pripisom »Ne odpiraj – prijava na javni razpis«.
II. Opredelitev mej raziskovalnega prostora
Raziskovalni prostor »Stahovica – Grohat«:
– predstavlja nov raziskovalni prostor, ki se stika z obstoječim pridobivalnim prostorom »Stahovica«.
– obsega v celoti zemljišča s parc. št.: 320, 326, 327, 328, 334/1, 334/2, 334/3, 334/4, 334/5, 335, 781, 782, 783, 784, 785/1, 785/2, 786, 787, 788, 789, 790 in 791, vse k.o. 1891 – Županje njive, s skupno površino 25,86 hektarja.
– je omejen z zunanjimi parcelnimi mejami prej naštetih parcel, v globino pa ni omejen.
III. Mineralna surovina, ki je predmet javnega razpisa: predmet rudarske pravice za raziskovanje je raziskovanje mineralnih surovin tehnični kamen – apnenec, apnenec za industrijske namene in kalcit.
IV. Dražba
V primeru, če oddata prijavo dva ali več upravičenih prijaviteljev, se postopek izbora nosilca rudarske pravice za raziskovanje izvede kot dražba, na kateri kandidati s svojimi ponudbami o višini plačila nadomestila za raziskovanje mineralnih surovin konkurirajo za nosilca dovoljenja za raziskovanje.
Dražba za izbor nosilca rudarske pravice za raziskovanje se izvede na način in po postopku, ki ga določa 25.a člen ZRud-1.
V. Začetek in čas trajanja rudarske pravice za raziskovanje: rudarska pravica za raziskovanje se podeljuje za največ pet let od dneva pravnomočnosti odločbe o izbiri kandidata za nosilca dovoljenja za raziskovanje.
VI. Brezpogojna, na prvi poziv plačljiva bančna garancija za odpravo škode: izbrani upravičeni prijavitelj, kateremu bo ministrstvo izdalo odločbo o izbiri kandidata za nosilca dovoljenja za raziskovanje, bo moral k revidiranemu rudarskemu projektu za raziskovanje predložiti brezpogojno, na prvi poziv plačljivo bančno garancijo za odpravo škode, ki bo nastala zaradi raziskovanja, in izvedbo sanacije raziskovalnega prostora, in sicer v višini stroškov sanacije po končanem raziskovanju, kot izhaja iz revidiranega rudarskega projekta za pridobitev dovoljenja za raziskovanje. Čas njene veljavnosti pa bo moral biti najmanj eno leto daljši od časa veljavnosti dovoljenja za raziskovanje.
VII. Opis postopka za izbiro nosilca dovoljenja za raziskovanje
Odpiranje prijav na javni razpis, ki bo javno, bo izvedla uradna oseba ministrstva v prostorih Direktorata za energijo, soba št. 223, v petek, dne 31. 5. 2017, ob 10.20.
Po prejetju prijav bo ministrstvo naprej preverilo, ali so prijave pravočasne ter ali prijavitelji izpolnjujejo s 6. členom ZRud-1 predpisane pogoje za pridobitev dovoljenja za raziskovanje (v nadaljnjem besedilu: upravičeni prijavitelji). V nasprotnem primeru ministrstvo prijavo zavrže.
Šteje se, da javni razpis uspe, če prijavo odda najmanj en upravičeni prijavitelj.
VIII. Način obveščanja prijaviteljev o poteku postopka: rezultati javnega razpisa so informacije javnega značaja in bodo objavljeni na spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo: http://www.mzi.gov.si.
IX. Rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izbiri nosilca dovoljenja za raziskovanje: o izbiri kandidata za nosilca dovoljenja za raziskovanje odloči ministrstvo z odločbo o izbiri kandidata za nosilca dovoljenja za raziskovanje, v roku 60 dni od dneva odpiranja vlog prispelih na ta javni razpis, v primeru dražbe pa v roku 60 dni od zaključka dražbe.
X. Odgovorne osebe ministrstva, pristojnega za rudarstvo, za dajanje informacij med potekom postopka javnega razpisa: odgovorna oseba za dajanje informacij med potekom javnega razpisa je Marko Fajič (marko.fajic@gov.si, tel. 01/478-74-17).
Ministrstvo za infrastrukturo 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti