Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2017 z dne 17. 3. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2017 z dne 17. 3. 2017

Kazalo

Št. 1207/17 Ob-1702/17, Stran 654
Inženirska zbornica Slovenije objavlja
obvestilo 
o pričetku kandidacijskega postopka za volitve v MSRG
Volilna komisija v sestavi dr. Marijan Hudej, univ. dipl. rud. in geotehnol. (predsednik), mag. Jurij Šporin, univ. dipl. inž. rud. in geotehnol. in Ljubomir Berić, univ. dipl. inž. rud. in geotehnol. (člana), imenovana s sklepom predsednika upravnega odbora matične sekcije rudarjev in geotehnologov (MSRG) št. 1194/17/IZS-ŽV z dne 13. 3. 2017, skladno z 79. členom Statuta IZS obvešča upravni odbor MSRG in člane MSRG o začetku kandidacijskega postopka za izvolitev:
– predsednika strokovnega sveta MSRG,
– 4 članov strokovnega sveta MSRG.
Za zgornje funkcije lahko kandidira član MSRG, ki je vpisan v imenik IZS in katerega je podprl:
– upravni odbor MSRG s sklepom,
– najmanj trije člani MSRG, vpisani v imenik IZS, s svojimi podpisi.
Volitve bodo potekale na zboru MSRG, predvidoma v mesecu maju ali juniju. Izvoljeni funkcionarji bodo nastopili mandat z dnem izvolitve.
Javna predstavitev kandidatov ni predvidena, razen če kandidati to sami izrecno zahtevajo.
Nezdružljivost funkcij (po 92. členu Statuta IZS):
Disciplinski tožilec in njegovi namestniki, predsednik in člani disciplinske komisije, predsednik in člani disciplinskega sodišča ter predsednik in člani nadzornega odbora zbornice, ki jim mandat do volitev ne bo potekel, ne morejo kandidirati za razpisane funkcije.
Funkcija predsednika in člana strokovnega sveta matične sekcije ni združljiva s funkcijami v drugih organih in delovnih telesih zbornice. Funkcionarji matične sekcije sicer lahko kandidirajo za razpisani funkciji predsednika in člana strokovnega sveta matične sekcije, a jim bo z nastopom mandata na novi funkciji dosedanja funkcija prenehala.
Upravni odbor MSRG in člane MSRG pozivam, da sodelujejo v kandidacijskem postopku skladno s statutom IZS in volilni komisiji MSRG predlagajo kandidate za zgoraj navedene funkcije.
Rok za oddajo kandidatur traja 30 dni in prične teči naslednji dan po objavi tega obvestila v Uradnem listu RS, to je od 18. 3. do 16. 4. 2017.
Naslov za vložitev kandidatur je Inženirska zbornica Slovenije, Volilna komisija MSRG, Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana.
Inženirska zbornica Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti