Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2017 z dne 17. 3. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2017 z dne 17. 3. 2017

Kazalo

Št. 1204/17 Ob-1698/17, Stran 652
Inženirska zbornica Slovenije objavlja
obvestilo 
o pričetku kandidacijskega postopka za volitve v MSG
Volilna komisija v sestavi mag. Irena Andrejašič Troha, univ. dipl. inž. grad. (predsednica), Irena Gostiša Benčina, univ. dipl. inž. grad. in Boris Stergar, univ. dipl. inž. grad. (člana), imenovana s sklepom predsednika upravnega odbora matične sekcije gradbenih inženirjev (MSG) št. 1192/17/IZS-BZ z dne 13. 3. 2017, skladno z 79. členom Statuta IZS obvešča upravni odbor MSG in člane MSG o začetku kandidacijskega postopka za izvolitev:
– predsednika upravnega odbora MSG,
– 7 članov upravnega odbora MSG,
– predsednika strokovnega sveta MSG,
– 4 članov strokovnega sveta MSG.
Za zgornje funkcije lahko kandidira član MSG, ki je vpisan v imenik IZS in katerega je podprl:
– upravni odbor MSG s sklepom,
– najmanj trije člani MSG, vpisani v imenik IZS, s svojimi podpisi.
Člani upravnega odbora morajo biti delegirani po posameznih strokah v matični sekciji tako, da so le-te zastopane z vsaj enim članom v upravnem odboru matične sekcije. Pri delegiranju članov se praviloma istočasno upošteva tudi regionalno načelo.
Volitve bodo potekale na zboru MSG, predvidoma v mesecu maju ali juniju. Izvoljeni funkcionarji bodo nastopili mandat z dnem izvolitve.
Javna predstavitev kandidatov ni predvidena, razen če kandidati to sami izrecno zahtevajo.
Nezdružljivost funkcij (po 92. členu Statuta IZS):
Disciplinski tožilec in njegovi namestniki, predsednik in člani disciplinske komisije, predsednik in člani disciplinskega sodišča ter predsednik in člani nadzornega odbora zbornice, ki jim mandat do volitev ne bo potekel, ne morejo kandidirati za razpisane funkcije.
Funkcija predsednika upravnega odbora matične sekcije ni združljiva s funkcijo predsednika ali člana komisije za statut in poslovnik. Predsednik in člani komisije za statut in poslovnik sicer lahko kandidirajo za funkcijo predsednika upravnega odbora matične sekcije, a jim bo z nastopom mandata na novi funkciji dosedanja funkcija prenehala.
Funkcija predsednika in člana strokovnega sveta matične sekcije ni združljiva s funkcijami v drugih organih in delovnih telesih zbornice. Funkcionarji matične sekcije sicer lahko kandidirajo za razpisani funkciji predsednika in člana strokovnega sveta matične sekcije, a jim bo z nastopom mandata na novi funkciji dosedanja funkcija prenehala.
Upravni odbor MSG in člane MSG pozivam, da sodelujejo v kandidacijskem postopku skladno s statutom IZS in volilni komisiji MSG predlagajo kandidate za zgoraj navedene funkcije.
Rok za oddajo kandidatur traja 30 dni in prične teči naslednji dan po objavi tega obvestila v Uradnem listu RS, to je od 18. 3. do 16. 4. 2017.
Naslov za vložitev kandidatur je Inženirska zbornica Slovenije, Volilna komisija MSG, Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana.
Inženirska zbornica Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti