Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2017 z dne 10. 3. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2017 z dne 10. 3. 2017

Kazalo

Ob-1587/17, Stran 603
Javni poziv promotorjem 
k oddaji vloge o zainteresiranosti za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za gradnjo in upravljanje krajevnega pristanišča Kanal sv. Jerneja
1. Poziv promotorjem
Občina Piran, Tartinijev trg 2, 6330 Piran (v nadaljnjem besedilu: koncedent) na podlagi 32. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; v nadaljnjem besedilu ZJZP) in drugih določb ZJZP-ja, ki se nanašajo na izvedbo predhodnega postopka, poziva vse potencialne promotorje, da v skladu z navodili iz nadaljevanja tega poziva oddajo svoje vloge o zainteresiranosti za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za gradnjo in upravljanje krajevnega pristanišča Kanal sv. Jerneja.
Cilj javnega partnerja je skleniti javno-zasebno partnerstvo za izgradnjo in upravljanje krajevnega pristanišča sv. Jerneja in za izvajanje gospodarske javne službe na področju pomorskih dejavnosti.
Vloge promotorjev morajo biti v celoti skladne s Pravilnikom o vsebini upravičenosti izvedbe projekta po modelu javno zasebnega partnerstva (Uradni list RS, št. 32/07).
Predmeten javni poziv promotorjem je neobvezujoč dokument, ki zgolj opisuje namen javnega partnerja. Kljub temu, da je trenutno v veljavi Odlok o pristanišču Piran Kanal sv. Jerneja in koncesiji za gradnjo in upravljanje krajevnega pristanišča Kanal sv. Jerneja (Uradne objave Primorske novice, št. 18/2010, v nadaljevanju: Odlok), potencialni promotorji niso vezani na katerokoli obliko javno-zasebnega partnerstva, niti se ne šteje, da je sprejeta vsebina odločitve in akta o javno-zasebnem partnerstvu, saj bo javni partner v primeru izkazanega interesa in uspešnega testa javno-zasebnega partnerstva predlagal realizacijo tiste oblike, ki se bo v predhodnem postopku izkazala kot najprimernejša.
Promotor, ki bo podal vlogo o zainteresiranosti za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za gradnjo in upravljanje krajevnega pristanišča Kanal sv. Jerneja, bo imel v morebitnem postopku javnega razpisa enake pravice kot drugi kandidati. S podajo vloge o zainteresiranosti se ne šteje, da je vlagatelj tudi kandidat v nadaljnjem postopku izbire izvajalca javno-zasebnega partnerstva.
2. Predmet poziva promotorjem
A) Opis predmeta
Predmet potencialnega javno-zasebnega partnerstva je:
1. Izgradnja naslednjih objektov in stavb:
– izgradnja vse potrebne pristaniške infrastrukture krajevnega pristanišča, predvidena s sprejetim Odlokom o lokacijskem načrtu Seča – polotok, v skladu z idejnim projektom, ki je priloga tega javnega poziva;
– izgradnja vseh drugih objektov in naprav javno-zasebnega partnerstva skladno s sprejetim lokacijskim načrtom in z idejnim projektom, ki je priloga tega javnega poziva.
Zemljišča na kopnem na območju javno-zasebnega partnerstva bodo ves čas trajanja javno-zasebnega partnerstva last javnega partnerstva, zemljišča v morju pa last Republike Slovenije. Javni partner lahko na zemljiščih na kopnem na območju pristanišča, ki so v lasti občine in ki se določijo v pogodbi s pravnim poslom, sposobnim za vpis v zemljiško knjigo, zagotovi stavbno pravico ali drugo pravico gradnje, pri čemer postanejo objekti, zgrajeni na podlagi stavbne pravice, po prenehanju stavbne pravice sestavni del zemljišča. Na objektih in napravah, ki sestavljajo infrastrukturo krajevnega pristanišča, ima lahko zasebni partner v času trajanja javno-zasebnega partnerstva stavbno pravico, po prenehanju javno-zasebnega partnerstva pa obvezno postanejo, če niso odstranjeni, kot sestavina nepremičnine last javnega partnerja oziroma Republike Slovenije.
2. Uporaba objektov in naprav, ki sestavljajo infrastrukturo krajevnega pristanišča, za upravljanje pristanišča za čas trajanja javno-zasebnega partnerstva v skladu z opredelitvijo v vodnem dovoljenju oziroma vodni koncesiji, ki lahko nadomesti to dovoljenje, in za izvajanje pristaniške dejavnosti v skladu z namenom pristanišča.
3. Izvajanje obvezne gospodarske javne službe za naslednje storitve:
a. Redno vzdrževanje pristaniške infrastrukture
Zasebni partner bo moral redno vzdrževati pristaniško infrastrukturo v pristaniščih in jo občasno obnavljati, vse s skrbnostjo dobrega gospodarstvenika. Redno vzdrževanje pristaniške infrastrukture pomeni ohranjanje pristaniške infrastrukture v stanju, ki je potrebno za nemoteno opravljanje pristaniških dejavnosti. Obnavljanje pristaniške infrastrukture obsega zamenjavo dotrajanih delov in naprav te infrastrukture ali izvedbo drugih potrebnih obnovitvenih del, kadar posamezni del pristaniške infrastrukture zaradi obrabe ali iz drugega razloga ne omogoča več normalne rabe brez obnovitvenih posegov. Redno vzdrževanje akvatorija vključuje vzdrževanje predpisanih globin celotnega akvatorija pristanišča.
b. Redno zbiranje odpadkov s plovil
Javna služba rednega zbiranja odpadkov s plovil obsega:
– redno prevzemanje odpadkov s plovil,
– nameščanje potrebnih pristaniških zmogljivosti za prevzem odpadkov s plovil v skladu s predpisom, ki ureja pristaniške zmogljivosti za prevzem ladijskih odpadkov in ostankov tovora,
– ločeno zbiranje, razvrščanje in skladiščenje prevzetih odpadkov s plovil z uporabo pristaniških zmogljivosti za prevzem ladijskih odpadkov in ostankov tovora,
– oddaja zbranih odpadkov s plovil v obdelavo zaradi ponovne uporabe, recikliranja ali odstranjevanja ostankov predelave v skladu s predpisi na področju varstva okolja, ki urejajo ravnanje z odpadki,
– obveščanje javnosti in uporabnikov o načinu oddajanja ladijskih odpadkov in ostankov tovora.
c. Redno vzdrževanje objektov za varnost plovbe in plovnih poti
– redno in investicijsko vzdrževanje objektov za varnost plovbe v pristanišču v stanju, ki je potrebno za nemoteno delovanje objektov za varnost plovbe in vključuje izvedbo potrebnih obnov, kadar posamezni objekt ali naprava ne omogoča več normalnega delovanja,
– redno in investicijsko vzdrževanje dostopnega koridorja do pristanišča,
– reden nadzor nad stanjem objektov za varnost plovbe.
Objekti za varnost plovbe so svetilniki, obalne luči, boje in druga znamenja, signalne in radijske postaje, optične, zvočne, električne, elektronske, radarske in druge naprave za varno plovbo v pristanišču.
B) Predvideno trajanje javno-zasebnega partnerstva
Predvideno trajanje javno-zasebnega partnerstva je za čas do 30. novembra 2039. Promotorji lahko predlagajo krajši ali daljši rok trajanja javno-zasebnega partnerstva, pri čemer bo trajanje določeno v okviru testa javno-zasebnega partnerstva.
C) Financiranje in prevzem tveganj
Javni partner zasleduje cilj, da izgradnjo krajevnega pristanišča v celoti financira zasebni partner.
Zasebni partner bo imel projekt možnost financirati iz naslednjih virov:
– pristojbine za uporabo pristanišča,
– ladijske ležnine,
– pristojbine za privez,
– cene za storitev zbiranja in odvoza odpadkov.
Od zasebnega partnerja se pričakuje, da bo prevzel celotno tveganje povpraševanja po pristaniških storitvah in druga tržna tveganja javno-zasebnega partnerstva. Zasebni partner ne bo upravičen do nobenih garancij ali plačil javnega partnerja zaradi tega, ker prihodki iz javno-zasebnega partnerstva ne dosegajo načrtovanih. Zasebni partner ne bo upravičen do poplačila vlaganj v objekte in naprave s strani javnega partnerja, razen v primeru predčasnega prenehanja razmerja.
3. Vloga o zainteresiranosti
A) Vsebina in priprava vloge
Za podajo vloge niso predpisani obrazci. Vloga o zainteresiranosti naj bo podana na lastnih dokumentih promotorja. Zaželeno je, da vloga vsebuje:
– podatke o promotorju (firma, sedež, davčna številka) in predstavitev promotorja (opis kadrovskih, razvojnih in organizacijskih možnosti, vključno z analizo razvojnih možnosti in sposobnosti promotorja ter navedba referenc na podobnih projektih);
– podatke o kontaktni osebi promotorja (osebno ime, telefon, elektronska pošta);
– predstavitev projekta, kakor ga vidi promotor (opis izvedbe projekta z navedbo tehničnih zmožnosti promotorja);
– predlog finančne konstrukcije, vključno s predlaganimi višinami pristojbin, ladijskih ležnin in cen storitev zbiranja in odvoza odpadkov;
– terminski plan izgradnje krajevnega pristanišča;
– oceno izvedljivosti projekta;
– SWOT analizo predlaganega modela javno-zasebnega partnestva v primerjavi z javnim naročilom;
– predloge javnem partnerju s pogledi in vizijo promotorja glede izvedbe predmeta javno-zasebnega partnerstva;
– scan celotne vloge v elektronski obliki.
Javni partner lahko obravnava tudi vloge, katerim ne bodo priloženi vsi zgoraj navedeni dokumenti, pod pogojem, da bo iz vloge možno ugotoviti obstoj interesa za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za gradnjo in upravljanje krajevnega pristanišča Kanal sv. Jerneja.
B) Posredovanje vloge
Javni partner pričakuje vloge o zainteresiranosti do vključno dne 10. aprila 2017. Promotorji naj svoje vloge posredujejo na naslov: Občina Piran, Tartinijev trg 2, 6330 Piran.
Stroške priprave in oddaje vloge v celoti nosi promotor.
C) Varovanje poslovne skrivnosti
Javni partner bo vse podatke v vlogi o zainteresiranosti, ki bodo ustrezno označeni, varoval kot zaupne ali kot poslovno skrivnost. Varovani ne bodo podatki, ki po zakonodaji ne morejo biti označeni kot poslovna skrivnost.
Javni partner si pridržuje pravico, da vse podatke, ki ne bodo označeni kot poslovna skrivnost promotorja, uporabi pri oblikovanju končne vsebine ter obsega razpisne dokumentacije za izvedbo javnega razpisa.
D) Obstoječa dokumentacija in dodatne informacije
Promotorjem je za namene priprave vloge o zainteresiranosti na voljo sledeča dokumentacija:
– idejni projekt s priloženimi risbami (dostopen na občinski spletni strani: www.obcina.piran)
– Odlok o lokacijskem načrtu Seča – polotok, dostopen na: http://www.lex-localis.info/kataloginformacij/PodrobnostiDokumenta.aspx?SectionID=8175a629-9e39-49e8-aaa9-d093631deff0.
Promotorji lahko zaprosijo za dodatne informacije, potrebne za pripravo vloge o zainteresiranosti, pri kontaktni osebi javnega partnerja: Ljubo Bertok (ljubo.bertok@piran.si) ali Karmen Pines (karmen.pines@piran.si).
E) Odpiranje vlog in sestanki s promotorji
Odpiranje vlog ne bo javno.
Javni partner lahko organizira sestanke s promotorji, na katerih bodo promotorji lahko predstavili vsebino vloge o zainteresiranosti. Morebitni sestanki bodo vodeni z vsakim promotorjem ločeno. Termine morebitnih sestankov bo javni partner uskladil s promotorji naknadno.
Občina Piran 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti