Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2017 z dne 7. 4. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2017 z dne 7. 4. 2017

Kazalo

844. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za prostorsko celoto Občine Ljubno, stran 2519.

  
Na podlagi določb 57. in 61.a člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO; v nadaljevanju: ZPNačrt) ter na podlagi 8. člena Statuta Občine Ljubno (Uradni list RS, št. 80/11 – UPB) je Občinski svet Občine Ljubno na 16. redni seji dne 23. 3. 2017 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za prostorsko celoto Občine Ljubno 
1. člen
(1) S tem Odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za prostorsko celoto Občine Ljubno (v nadaljevanju: spremembe PUP).
(2) Spremeni in dopolni se tekstualni del Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za prostorsko celoto Občine Ljubno (Uradno glasilo ZSO št. 5-6/96, Uradni list RS, št. 117/04, 14/14, 71/14).
2. člen 
Spremembe PUP obsegajo tekstualno spremembo odloka in zajemajo parc. št. 802/14, 802/17, 802/3, 789/10, 802/10, 802/11, 802/12 k.o. Savina. Spremembe PUP obsegajo opredeljena območja namenske rabe: območje za šport ter območje za šport in rekreacijo razvidno iz kartografskega dela prostorskega plana Občine Ljubno.
3. člen 
Za 11.a členom se doda nov 11.b člen, ki se glasi:
»11.b člen
(1) Na opredeljenih površinah: območje za šport ter območje za šport in rekreacijo, na zemljiščih iz 2. člena tega odloka, je dovoljena naslednja vrsta gradenj v prostor: gradnja novih objektov, vzdrževanje objektov (vsa vzdrževalna dela, kot so opredeljena s predpisi s področja graditve objektov), rekonstrukcija objektov, dozidave in nadzidave objektov, odstranitev objektov, spremembe namembnosti in gradnja nezahtevnih in enostavnih objektov za potrebe športa, rekreacije in turizma.
(2) Gradnja novih objektov je dopustna na opredeljenih površinah območje za šport ter na parc. št. 802/14, 802/17-del (južni del). Umesti se objekte v povezavi s turizmom in rekreacijo. Na parc. št. 802/14, 802/17-del (južni del) se umesti gostinski objekt s prenočitvenimi kapacitetami in servisnim delom za skakalce in rekreativce (garderobe, sanitariji …) ter zunanje športno rekreacijske površine v travnati in peščeni izvedbi (nogometno igrišče, odbojka na mivki …). Izvede se dovoz in dostop, parkirne površine ter parkirišče za avtodome. Dejavnost bo gostinstvo in turizem ter spremljajoče dejavnosti, kot npr. trgovina in storitvene dejavnosti, kulturne, razvedrilne, rekreacijske, športne dejavnosti in podobno.
(3) Na območjih za šport in rekreacijo se dopusti gradnja nestanovanjske stavbe: stavbe za šport, od njih samo pomožne stavbe na športnih igriščih (sanitarije, slačilnice, prostori za športne rekvizite), gradbeni inženirski objekti: športna igrišča razen površin za avtomobilske, motoristične ali konjske dirke v travnati ali peščeni izvedbi, drugi gradbeni inženirski objekti za šport, rekreacijo in prosti čas, gradnja objektov in naprav za potrebe prometne infrastrukture (od tega samo pešpoti, kolesarske poti, pristopi do objektov, ter parkirne površine) in komunalna ter energetska infrastruktura. Dopusti se ureditev kampa, izvedbo in gradnjo športno rekreacijskih površin na območjih iz 2. člena tega odloka. Površine za postavitev šotorov se uredijo v travnatih površinah, na območjih, ki niso nevarna za zdravje in življenje ljudi z zagotovitvijo min. higienskih in sanitarnih pogojev (zdrava pitna voda, sanitarije, odvoz odpadkov). Po prenehanju uporabe se zemljišče obvezno vzpostavi v prvotno stanje. Ograja okrog kampa se izvede v obliki lese.
(4) Zaradi izpostavljene lokacije se zagotovi kakovostno arhitekturno oblikovanje in urejanje zunanjih površin. Uredi se dovoz in dostop ter zunanje parkirne površine. Vse ureditve, objekti, naprave in ograje morajo biti na celotnem kompleksu oblikovno poenoteni ter smiselno usklajeni z zunanjimi ureditvami stičnih območij. Pred gradnjo se pridobijo projektni pogoji in soglasja tangiranih nosilcev urejanja prostora.
(5) Oblikovanje objektov:
– tloris objektov podolgovat z okvirnim razmerjem stranic 1:1,2–1:1,5;
– višina objekta K + P + M;
– streha: naklon strešin 38°–45°, enak naklon vseh strešin, razen pri umeščanju kombinacij z ravnimi strehami, streha simetrična dvokapnica, sleme v vzdolžni smeri, dopustne strešne odprtine so strešna okna in klasične frčade, dopustna je izvedba čopov v matični strešini, strešna kritina je opečna;
– pri oblikovanju objektov je potrebno slediti oblikovanosti avtohtonih objektov s sodobno interpretácijo;
– umeščanje fasadnih odprtin in drugih fasadnih elementov naj bo enostavno in naj izhaja iz funkcije objektov;
– ometane fasade morajo biti izvedene v beli barvi ali v svetlih pastelnih tonih zemeljskih in peščenih barv;
– fasade so lahko izvedene tudi v lesu naravne barve.«
4. člen
(nadzor) 
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe za posamezna področja.
5. člen 
(veljavnost odloka) 
Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0010/2016-3
Ljubno, dne 23. marca 2017
Župan 
Občine Ljubno 
Franjo Naraločnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti