Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/2016 z dne 2. 9. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/2016 z dne 2. 9. 2016

Kazalo

Št. 430-33/2016-7 Ob-2862/16, Stran 1941
Na podlagi Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 3/13), Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 30/15), Odloka o načrtu za kakovost zraka na območju Zasavja (Uradni list RS, št. 108/13), Lokalnega energetskega koncepta Občine Zagorje ob Savi, Odloka o proračunu Občine Zagorje ob Savi za leto 2016 (Uradni list RS, št. 107/15) in sklepa župana št. 430-33/2016-1 z dne 25. 7. 2016 Občina Zagorje ob Savi objavlja
javni razpis 
za »sofinanciranje zamenjave ogrevalnih sistemov v gospodinjstvih v Občini Zagorje ob Savi v letih 2016 in 2017«
1. Naziv in sedež nosilca javnega razpisa: Občina Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi.
2. Predmet razpisa so nepovratne finančne spodbude občanom za rabo obnovljivih virov energije v eno- in dvostanovanjskih stavbah na območju Občine Zagorje ob Savi za namen:
– vgradnje toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe,
– priključitve eno- ali dvostanovanjske stavbe na sistem daljinskega ogrevanja na obnovljiv vir energije, ki ga v centru Zagorja upravlja Komunala Zagorje.
Vlagatelj lahko za nepovratno finančno spodbudo za sofinanciranje investicije zaprosi samo enkrat in samo za eno upravičeno investicijo. Nepovratna finančna spodbuda se lahko za posamezno eno- ali dvostanovanjsko stavbo dodeli samo enkrat.
3. Namen razpisa je zmanjšanje onesnaženosti zraka s PM10 delci, povečanje rabe obnovljivih virov energije ter večja energijska učinkovitost v stanovanjskih stavbah.
4. Pogoji za sodelovanje na razpisu
Na javnem razpisu lahko sodeluje vsaka fizična oseba, ki je lastnik stanovanjskega objekta, kjer bodo izvedeni ukrepi, ki so predmet javnega razpisa, ali solastnik s pisnim soglasjem ostalih solastnikov, ali imetnik stavbne pravice na nepremičnini, kjer bo naložba izvedena in ima stalno prebivališče v Občini Zagorje ob Savi ter izpolnjuje naslednje zahteve/pogoje:
a. Stanovanjska stavba, v kateri se menja ogrevalni sistem, se nahaja na območju Občine Zagorje ob Savi.
b. Naložba je že izvedena.
c. Naložba je bila sofinancirana s strani Eko sklada j.s., in sicer iz javnega poziva »Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb«.
d. Občina bo subvencionirala naprave vgrajene po 1. 8. 2016.
e. Investicija (toplotna črpalka ali priključitev na daljinsko ogrevanje v mestu Zagorje) bo nadomestila staro kurišče na les ali premog. Staro kurišče po zaključku investicije ne bo več služilo za ogrevanje objekta.
Vlagatelji, ki bodo menjali druge naprave za ogrevanje (plinske peči, peči na kurilna olja, toplotne postaje v daljinskem ogrevanju …) do nepovratne finančne spodbude ne bodo upravičeni. Prav tako do nepovratne finančne spodbude ne bodo upravičeni vlagatelji, ki bi po zaključku investicije za ogrevanje objekta še vedno ohranili staro kurišče na les ali premog. Pred izplačilom nepovratne finančne spodbude bo predvidoma opravljen ogled izvedbe investicije s strani pooblaščene strokovne osebe.
5. Okvirna višina razpisanih sredstev za sofinanciranje gospodinjstev za zamenjavo ogrevalnega sistema v letu 2016 znaša 10.000,00 EUR, v letu 2017 pa 40.000,00 EUR.
Za leto 2016 so sredstva zagotovljena v proračunu Občine Zagorje ob Savi, pod proračunsko postavko PP 11307 »Subvenc. gospodinjstev za zamenjavo ogrevalnih sistemov« proračuna Občine Zagorje ob Savi za leto 2016 in 2017, za leto 2017 pa v načrtu razvojnih programov. Sredstva se bodo dodeljevala do porabe zagotovljenih proračunskih sredstev, potem se javni razpis zapre.
6. Višina sofinanciranja: višina nepovratne finančne spodbude za obe upravičeni investiciji bo enaka višini zneska, s katerim bo investicijo sofinanciral Eko sklad, j.s.
7. Rok izvedbe: dodeljena sredstva morajo biti porabljena v letu 2016 in v letu 2017, v skladu s predpisi, ki določajo izvrševanje proračuna.
8. Vsebina vloge: vloga mora biti oddana izključno na obrazcih, ki so sestavni del razpisne dokumentacije in mora vsebovati vse zahtevane priloge in dokazila, navedena v razpisni dokumentaciji. Tako pripravljena vloga bo obravnavana kot popolna.
9. Razpisna dokumentacija in dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom: razpisna dokumentacija je od dneva objave javnega razpisa do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Zagorje ob Savi http://www.zagorje.si/ ali pa jo v tem roku zainteresirani dvignejo vsak delovni dan na Občini Zagorje ob Savi – Sprejemna pisarna, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi. Razpisno dokumentacijo je možno dobiti tudi po elektronski pošti.
10. Obravnavanje vlog
Vloge bo obravnavala imenovana komisija, ki jo imenuje župan. Komisija bo obravnavala vse podane vloge, ki bodo prispele do roka za prijavo na razpis.
Odpiranje in pregled vlog:
Vloge se odpirajo po vrstnem redu prejetja. Odpiranje vlog ni javno. Prispele vloge bo pregledala in strokovno ocenila komisija.
Popolnost in dopolnitev vlog:
Vloga se šteje za popolno, če je izpolnjena na obrazcih razpisne dokumentacije in ima priložene vse potrebne priloge. Vlagatelje nepopolnih vlog se pisno pozove k dopolnitvi. Rok dopolnitve je 8 dni od prejema poziva za dopolnitev. V primeru, da vlagatelj (ki je pozvan k dopolnitvi vloge), tega ne stori v roku, ki ga predpisuje ta javni razpis, se vloga zavrže.
Pravočasno dopolnjene vloge se uvrstijo po datumu in uri prejetja, in sicer na konec seznama za obdobje, ko je bila vloga vložena. V primeru, da je v seznam popolnih vlog uvrščeno več vlog, kot je na voljo sredstev, se sredstva razdelijo popolnim vlogam na začetku seznama, glede na vrstni red datuma in ure prejema in razpoložljiva sredstva.
S sklepom se zavržejo vloge:
– ki so prispele po zaključku razpisa,
– nepopolne vloge, ki jih v navedenem roku vlagatelj ne dopolni ali jih dopolni neustrezno.
Z odločbo se zavrnejo vloge:
– ki so neutemeljene,
– ki so vsebinsko neustrezne,
– ki ne izpolnjujejo pogojev za prijavo.
O dodelitvi sredstev vlagateljem bo odločeno z odločbo, v kateri bo navedena višina odobrenih nepovratnih finančnih spodbud.
Medsebojne obveznosti med občino in vlagateljem se uredijo s pogodbo o dodelitvi nepovratnih finančnih spodbud (OBRAZEC-3), ki jo vlagatelj sklene z občino po pravnomočnosti odločbe.
Sredstva bodo nakazana 30. dan po podpisu pogodbe.
Vloge vlagateljev, ki jim sredstva ne bodo dodeljena, zaradi že porabljenih sredstev iz proračuna se ne bodo obravnavale in jih bo komisija vrnila vlagateljem.
Vlagatelji bodo o izidu javnega razpisa pisno obveščeni predvidoma v roku 30 dni od odpiranja vlog.
Vlagatelj lahko vloži pritožbo za preveritev utemeljenosti odločbe v roku 8 dni od prejema odločbe pri županu Občine Zagorje ob Savi. Pritožba se lahko vloži pisno ali ustno na zapisnik pri organu, ki je odločbo izdal.
V pritožbi morajo biti natančno opredeljeni razlogi, zaradi katerih je vložena pritožba. Predmet pritožbe ne morejo biti postavljena merila za dodelitev sredstev.
11. Rok za prijavo na javni razpis
Vloge morajo biti od začetka razpisa do vključno 17. 10. 2017 oddane v zaprtih pisemskih ovojnicah, s pripisom »Ne odpiraj – Vloga na javni razpis za sofinanciranje zamenjave ogrevalnih sistemov v gospodinjstvih v Občini Zagorje ob Savi v letih 2016 in 2017«. Na zadnji strani pisemske ovojnice morajo biti navedeni podatki vlagatelja vloge (ime in priimek, naslov).
Šteje se, da je vloga pravočasna, če je bila oddana zadnji dan roka za oddajo vlog po pošti priporočeno ali oddana osebno v sprejemni pisarni Občine Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi.
Razpis bo odprt do porabe sredstev.
12. Odpiranje vlog
Prvo odpiranje vlog bo 21. 9. 2016 in ne bo javno. Vse vloge, ki bodo oddane do 19. 9. 2016, bodo v prvem roku pregledane.
Drugo odpiranje vlog bo 20. 10. 2016 in ne bo javno. Vse vloge, ki bodo oddane do 18. 10. 2016, bodo v drugem roku pregledane.
Naslednja odpiranja vlog bodo v letu 2017, in sicer vsak tretji četrtek v mesecu in ne bodo javna. Vsakič bodo pregledane vse vloge, oddane najkasneje dva dni prej (tretji torek v mesecu). Zadnje odpiranje vlog bo 19. 10. 2017.
13. Dodatne informacije: dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom zainteresirani prejmejo na Oddelku za okolje in prostor Občine Zagorje ob Savi, na tel. 03/565-57-08 ali po e-pošti: obcina.zagorje@zagorje.si.
Občina Zagorje ob Savi 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti