Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2016 z dne 19. 8. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2016 z dne 19. 8. 2016

Kazalo

Ob-2755/16, Stran 1877
Družba Foris nepremičnine, d.o.o., Puhova ulica 17, 2000 Maribor, ki jo zastopa direktor Ramiz Islamović (v nadaljevanju: sklicatelj ali zastavni upnik) sklicuje in objavlja
javno dražbo premičnine 
ki bo potekala dne 5. septembra 2016 v Mariboru, na sedežu sklicatelja, na naslovu Puhova ulica 17. Dražba, s pričetkom ob 9. uri, in bo potekala skladno z naslednjimi Pravili dražbe:
1. Predmet prodaje na javni dražbi je premičnina – zemeljski valjar BOMAG BW 213 DH-4 TCD 2013; tip 58300014; tov. št.: 10158314045; dimenzije: 5.808 mm x 2.270 mm x 2.985 mm; 119 kW/2.200; delovna obremenitev: 12.700 kg; maksimalna obremenitev: 15.500 kg; delovnih ur: 3.962,9; z vgrajeno klimatsko napravo, letnik 2007, ki je v lasti družbe GRANIT NG d.o.o. – v stečaju, Ljubljanska cesta 69, 2310 Slovenska Bistrica (dolžnik), ki je bila predmet zastave, skladno s Sporazumom o zavarovanju denarne terjatve po 171. členu Stvarnopravnega zakonika (SPZ), z dne 18. 6. 2008, sklenjenega v notarski pisarni notarke Ines Bukovič (opr. št. SV 1088/2008). Sklicatelj, ki je na podlagi navedenih podlag zastavni upnik, upoštevajoč drugi odstavek 167. člena SPZ sklicuje predmetno javno dražbo zaradi izvensodne prodaje zastavljene premičnine. Ogled predmeta dražbe je mogoč ob predhodnem telefonskem dogovoru glede termina na podlagi predhodnega klica interesenta na tel. +386/41/653-175 ali +386/51/313-466. Premičnina se na javni dražbi prodaja skupaj, kot zaključena celota (ni prodaje po delih). Dražitelj, ki bo na javni dražbi uspel, bo kupil in prevzel predmet prodaje prost vseh bremen. Predmet prodaje se prodaja po načelu »videno – kupljeno«. Kupec glede prodane stvari nima pravic iz jamčevanja za napake stvari.
2. Javna dražba bo potekala na sedežu sklicatelja, na naslovu Puhova ulica 17, 2000 Maribor.
3. Izklicna cena predmeta prodaje je 38.800,00 €.
4. Varščina za predmet prodaje znaša 10 % od izklicne cene predmeta prodaje, in sicer 3.880,00 €. Varščino je v celoti potrebno vplačati pred pričetkom dražbe (najkasneje do izteka tretjega dne pred dnem izvedbe dražbe) na TRR sklicatelja z IBAN številko SI56 3500 1000 0245 807. Varščina šteje za plačano, ko je nakazilo razvidno iz sklicateljevega transakcijskega računa. Plačilo varščine se pred začetkom javne dražbe izkaže s potrdilom o vplačani varščini. Varščina se ne obrestuje. Dražitelju, ki je na dražbi uspel, se varščina všteje v kupnino, ostalim dražiteljem se varščina brezobrestno vrne v roku treh dni po končani dražbi.
5. DDV se obračuna v skladu z veljavno zakonodajo in se prišteje k prodajni ceni, ki bo dosežena na dražbi.
6. Na dražbi lahko sodelujejo domače in tuje pravne ter fizične osebe, ki so pravočasno vplačale varščino. Udeleženec mora pred začetkom dražbe svojo identiteto izkazati z ustrezno listno:
– domača pravna oseba z izpiskom iz sodnega registra, ki ne sme biti starejši od tedna dni;
– tuja pravna oseba z overjenim izpiskom iz ustreznega registra svojega sedeža, ki je preveden v slovenski jezik s strani sodnega tolmača in ni starejši od enega meseca;
– domača fizična oseba z veljavno osebno izkaznico ali veljavnim potnim listom;
– tuja fizična oseba z veljavnim potnim listom.
Zastopnik pravne osebe svojo identiteto pred začetkom dražbe izkaže z osebnim dokumentom, pooblaščenec dražitelja pa mora dodatno predložiti še notarsko overjeno pooblastilo. V kolikor je pooblastilo izdano v tujem jeziku, mora biti prevedeno v slovenski jezik s strani sodnega tolmača.
7. Javno dražbo vodi s strani sklicatelja pooblaščeni voditelj. V kolikor dražbo vodi zakoniti zastopnik sklicatelja, pooblastilo ni potrebno. Voditelj mora z dražbo začeti točno ob času, določenem v oklicu.
8. Način poteka dražbe: Po preteku najmanj petnajst minut od začetka dražbe, določenega v oklicu, in po podanih uvodnih pojasnilih, voditelj pozove udeležence javne dražbe k dajanju ponudb (draženju). Dražba traja, dokler udeleženci javne dražbe podajajo nove ponudbe za nakup premičnin po višji ceni. Voditelj domakne stvar najboljšemu ponudniku, če tudi po dvakratnem pozivu na morebitno višjo ponudbo slednja ni podana. Voditelj objavi, da je dražba končana, če: 1) je predmet prodaje prodan, s čimer je bila dražba uspešna; 2) je dražba s strani voditelja dražbe prekinjena; 3) predmeta prodaje ni bilo mogoče prodati, s čimer se šteje, da dražba ni uspela. O poteku dražbe se vodi zapisnik. Interesent, ki bi imel pripombe na potek javne dražbe, je dolžan svoje pripombe podati na zapisnik preden voditelj ugotovi, da je dražba zaključena.
9. Dražitelj, ki je na dražbi uspel, je dolžan nemudoma po končani dražbi skleniti prodajno pogodbo. Kupec poravna kupnino v roku osmih dni po končani dražbi, v nasprotnem primeru se šteje, da je kupec odstopil od dane ponudbe in je bila dražba neuspešna. Kupec od prodajalca po plačilu celotne kupnine prevzame premičnino, ki je predmet prodaje, o čemer stranki pogodbe sestavita predajno-prevzemni zapisnik.
11. Vsi morebitni stroški in davščine v zvezi s premičnino, ki je predmet prodaje, bremenijo kupca predmeta prodaje.
12. Sklicatelj si pridržuje pravico, da lahko dražbo, kadar koli in iz katerega koli razloga, prekliče. Potencialni interesenti iz tega naslova ne morejo uveljavljati nikakršnih zahtevkov zoper sklicatelja. Sklicatelj je v takšnem primeru dolžan vrniti vsem interesentom vse, kar je od njih prejel v povezavi s predmetno dražbo.
Foris nepremičnine, d.o.o. 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti