Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2016 z dne 19. 8. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2016 z dne 19. 8. 2016

Kazalo

Št. 03-ZŠK-258/2016 Ob-2754/16, Stran 1876
Onkološki inštitut Ljubljana, Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana, skladno z določbami Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/10 in naslednji) in določbami Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11 in naslednji) objavlja
javno dražbo 
za prodajo nepremičnin na Ptuju 
I. Naziv in sedež organizatorja javne dražbe: Onkološki inštitut Ljubljana, Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana.
II. Opis predmeta prodaje
Nepremičnine parc. št. 698/0, k.o. 400-Ptuj (ID 3492111), parc. št. 699/0, k.o. 400-Ptuj (ID 1476580), parc. št. 700/1, k.o. 400-Ptuj (ID 2820120), parc. št. 700/2, k.o. 400-Ptuj (ID 1811524), v naravi starejši stanovanjski objekt letnik 1870 z okolico na naslovu Vičava 43, Ptuj. Nepremičnine so v celoti v lasti Onkološkega inštituta Ljubljana, niso obremenjene in niso zasedene. Zemljiškoknjižno stanje je urejeno. Nahajajo se na območju enodružinskih hiš mestne četrti Panorama – mesta Ptuja. Od centra Ptuja so oddaljene cca 1,5 kilometra. Zemljišče, na katerem stoji objekt, je opremljeno z elektrovodom, vodovodom, plinovodom in javno kanalizacijo. Dovozna cesta je asfaltna. Zemljišče je ravno in pravokotne oblike.
Nepremičnine se prodajajo kot celota.
Na nepremičninah, ki so predmet javne dražbe, ima Mestna občina Ptuj predkupno pravico, ki je v skladu z njeno izjavo št. 624-8/2016 z dne 12. 4. 2016, ne uveljavlja.
Nepremičnine so del kulturnega spomenika in zanje veljajo določila Zakona o varstvu kulturne dediščine (Uradni list RS, št. 16/08 in naslednji). Pred vsakim posegom na zemljišču se je lastnik dolžan posvetovati s pristojno službo, pred večjim posegom pa je obvezno predhodno pisno soglasje. Lastniki imajo pravico do brezplačnega svetovanja pri pristojnem zavodu za varovanje dediščine, v konkretnem primeru pri ZVKD Republike Slovenije, Območna enota Maribor, Slomškov trg 6, 2000 Maribor.
III. Vrsta pravnega posla, izklicna cena in najnižji znesek njenega višanja
Vrsta pravnega posla je prodajna pogodba.
Izklicna cena nepremičnin je 50.100,00 EUR.
Cena ne vključuje davka od prometa z nepremičninami in stroškov izvedbe pravnega posla (overitve, takse, vpis v zemljiško knjigo in drugo). Te stroške nosi kupec.
Najnižji znesek, za katerega je možno višati izklicno ceno, je 1.000,00 EUR.
IV. Višina varščine
Varščina znaša 10 % od izklicne cene, to je 5.100,00 EUR in se plača na račun Onkološkega inštituta Ljubljana, št. 01100-6030277797, pri Upravi RS za javna plačila, najkasneje do 7 dni pred dnevom javne dražbe.
Po končani javni dražbi se plačana varščina, brez obresti, v roku 15 dni vrne tistim dražiteljem, ki v postopku javne dražbe niso uspeli. Najugodnejšemu dražitelju pa se plačana varščina všteje v ceno.
V. Način in rok plačila kupnine
Kupec, tj. najugodnejši dražitelj, mora pogodbo podpisati najkasneje v 15 dneh po zaključku javne dražbe. Plačilo kupnine se izvrši v 8 dneh po podpisu pogodbe na račun Onkološkega inštituta Ljubljana, št. 01100-6030277797, pri čemer se položena varščina všteje v kupnino.
Plačilo celotne kupnine, v roku 8 dni po podpisu pogodbe, je bistvena sestavina pravnega posla.
Če kupec v roku, ki je določen, ne sklene pogodbe oziroma odstopi od pogodbe ali kupnine ne plača v dogovorjenem roku, ima prodajalec pravico odstopiti od pogodbe oziroma razdreti že sklenjeno pogodbo, brez dodatnega roka za izpolnitev. Vplačana varščina se zadrži.
Prodajalec bo kupcu izstavil zemljiškoknjižno dovolilo za vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo po prejemu celotne kupnine.
VI. Pogoji za udeležbo na javni dražbi
Na javni dražbi lahko sodelujejo pravne in fizične osebe, ki v skladu s pravnim redom Republike Slovenije lahko postanejo lastniki nepremičnin.
Na dražbi kot dražitelj ne morejo sodelovati cenilec, člani komisije in z njimi povezane osebe.
Dražitelji morajo najkasneje do 7 dni pred dnevom javne dražbe plačati varščino v višini 10 % izklicne cene, kot navedeno zgoraj.
Pravne osebe morajo pred začetkom javne dražbe komisiji za vodenje postopka javne dražbe predložiti naslednje podatke oziroma listine:
– ažuren izpisek iz Sodnega registra, telefonsko številko in elektronski naslov;
– pooblastilo za zastopanje pravne osebe (če se v imenu ponudnika javne dražbe udeleži pooblaščenec);
– ime in priimek ter naslov pooblaščene osebe za podpis pogodbe, telefonsko številko in elektronski naslov;
– na vpogled izvirnik osebnega dokumenta pooblaščene osebe;
– potrdilo o plačanih davkih in prispevkih;
– potrdilo o plačani varščini;
– številko transakcijskega računa za potrebe vračila varščine.
Fizične osebe morajo pred začetkom javne dražbe komisiji za vodenje postopka javne dražbe predložiti naslednje podatke oziroma listine:
– na vpogled izvirnik osebnega dokumenta,
– telefonsko številko in elektronski naslov;
– fotokopijo davčne številke;
– potrdilo o plačani varščini;
– številko transakcijskega računa za potrebe vračila varščine;
– ime in priimek, točen naslov (ulica, hišna številka, poštna številka), telefon in elektronska pošta pooblaščene osebe za podpis pogodbe, ki se mora izkazati z notarsko overjenim pooblastilom.
Komisija bo pred začetkom javne dražbe potrdila vse pravilne in pravočasne prijave. Dražitelji, ki ne bodo izpolnjevali pogojev, bodo po sklepu komisije izločeni iz postopka.
VII. Kraj in čas javne dražbe: javna dražba se bo izvedla dne 13. 9. 2016 ob 10. uri, v sejni sobi na naslovu: Onkološki inštitut Ljubljana, Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana, stavba C, pritličje.
VIII. Drugi pogoji
Plačilo varščine se šteje za dano ponudbo najmanj po izklicni ceni za predmetne nepremičnine. Ponudba veže dražitelja do zaključka dražbe in dražitelj do tedaj ne more odstopiti od ponudbe ali jo kakorkoli razveljaviti.
S trenutkom razglasitve prodaje predmeta dražbe najugodnejšemu dražitelju s strani predsednika dražbene komisije nastane obveznost najugodnejšega dražitelja, da s prodajalcem v roku 15 dni po opravljeni javni dražbi sklene prodajno pogodbo.
Javna dražba je končana, ko voditelj dražbe trikrat neuspešno ponovi isto najvišjo ponudbo.
Javno dražbo bo izvedla Komisija za prodajo nepremičnin Onkološkega inštituta Ljubljana v skladu z določbami Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/10 in naslednji) in določbami Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11 in naslednji).
Komisija za prodajo nepremičnin Onkološkega inštituta Ljubljana lahko s soglasjem generalnega direktorja do sklenitve pravnega posla postopek prodaje brez obrazložitve in brez odškodninske odgovornosti ustavi. V tem primeru se dražiteljem vrne vplačana varščina brez obresti.
IX. Podrobnejši pogoji javne dražbe in ogled predmeta javne dražbe
Zainteresirani kupci lahko dobijo osnutek kupoprodajne pogodbe osebno na Onkološkem inštitutu Ljubljana, Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana ali po e-pošti pravnasluzba@onko-i.si.
Vse informacije v zvezi s prodajo se lahko dobijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana, Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana, na tel. 01/58-79-110, vsak delovni dan od dneva objave do dneva izvedbe javne dražbe med 9. in 15. uro.
Ogled nepremičnin je možen po predhodnem dogovoru na tel. 01/58-79-110.
Nepremičnine bodo prodane po načelu videno – kupljeno, zato morebitne reklamacije po sklenitvi prodajne pogodbe ne bodo upoštevane.
Onkološki inštitut Ljubljana 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti