Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2016 z dne 19. 8. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2016 z dne 19. 8. 2016

Kazalo

Št. 4110-92/2016-2 Ob-2769/16, Stran 1863
Na podlagi 7. in 10. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 97/01 – ZSDP, 110/02 – ZGO-1 in 15/03 – ZOPA; v nadaljevanju: Zakon), 4. člena Pravilnika o načinu in postopku sofinanciranja izvajalcev letnega programa športa (Uradni list RS, št. 95/99, 11/06) in Letnega programa športa v Republiki Sloveniji za leto 2016, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije na svoji 69. redni seji 7. 1. 2016, objavlja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
javni razpis 
za sofinanciranje investicij v posodabljanje športnih objektov in vgrajene športne opreme v letu 2016 
1. Naziv in sedež neposrednega uporabnika: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana.
2. Prijavitelj: na razpis za sofinanciranje investicij v posodabljanje javnih športnih objektov in vgrajene športne opreme v letu 2016, se lahko prijavijo lokalne skupnosti, ki imajo v lasti javne športne objekte.
3. Predmet, namen in cilj razpisa
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v posodabljanje javnih športnih objektov in vgrajene športne opreme v letu 2016, katerih sofinanciranje se bo pričelo po uvrstitvi projekta v Načrt razvojnih programov za leto 2016.
Namen razpisa je spodbuditi posodobitev obstoječih javnih športnih objektov ter njihovo učinkovito rabo skladno z Nacionalnim programom športa v Republiki Sloveniji 2014–2023.
Sofinancirali se bodo naslednji projekti:
a. posodobitve pokritih športnih objektov,
b. posodobitve nepokritih športnih objektov,
c. vgradnja športne opreme.
Cilj razpisa je zagotoviti prostorske pogoje za športno dejavnost za vse kategorije uporabnikov.
4. Upravičeni stroški za sofinanciranje: v okviru razpisa se sofinancirajo stroški posodobitve javnih športnih objektov in vgrajene športne opreme od začetka izvedbe del na gradbišču do predaje v uporabo. Stroški investicije do pridobitve upravnih dovoljenj za gradnjo, stroški gradbenega nadzora, najema kreditov ter stroški prispevkov za dovoljenja in komunalne priključke niso predmet sofinanciranja.
5. Višina sredstev, ki jih bo ministrstvo namenilo za sofinanciranje investicij v letu 2016, je 511.114,24 EUR. Pravice porabe so zagotovljene na PP 222010 – Investicije v športno infrastrukturo.
6. Obdobje za porabo sredstev
Sredstva za sofinanciranje morajo biti porabljena v letu 2016, zato bo zadnji rok za predložitev e-računa, ki bo podlaga za izplačilo sredstev sofinanciranja do 25. 11. 2016.
Sredstva bodo prejemnikom izplačana na osnovi e-računa, kateremu mora biti priloženo dokazilo o realizaciji del – izstavljena mesečna situacija oziroma račun za opravljena dela in opravljeni kontroli s strani ministrstva.
7. Pogoji in merila sofinanciranja
Predlagane investicije se morajo izvajati v Sloveniji in morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
7.1. Investicijski projekt mora biti skladen s predmetom in namenom razpisa, kar se dokazuje z investicijsko dokumentacijo.
7.2 Vrednost investicije prijavljenih projektov ne sme biti manjša od 40.000,00 EUR (brez DDV).
7.3 Prijavitelj mora predložiti dokazilo o zaprtju finančne konstrukcije upoštevaje tudi pričakovana sredstva iz naslova tega razpisa.
7.4. Investicija se začne in zaključi v letu 2016.
7.5. Do podpisa pogodbe mora biti, če gre za taka dela, da je to potrebno, pridobljeno ustrezno upravno dovoljenje za poseg v prostor.
Merila za izbor:
1.
Merilo za izbor je višina vrednosti investicije. Projekti prijaviteljev bodo glede na višino investicije razvrščeni od najvišje do najnižje vrednosti, v sofinanciranje pa se uvrsti prvih 13 projektov.
2.
Vsak od izbranih 13 projektov bo sofinanciranih v višini 39.316,48 EUR.
3.
V primeru, da se na 13. mesto uvrstita dva prijavitelja z isto višino investicije projekta, bo izbran tisti, ki bo s svojo investicijo zagotavljal prostorske pogoje za več športnih dejavnosti in več različnih kategorij uporabnikov.
4.
V primeru, da bo izbranih projektov manj kot 13, se bo višina sofinanciranja posameznega projekta sorazmerno povišala, pri čemer znesek sofinanciranja ne sme biti večji kot bodo vrednosti prijavljenih investicij izbranih projektov. 
Vloge prijaviteljev, ki ne izpolnjujejo pogojev za kandidiranje, se zavrnejo. Vloge, ki niso dopolnjene, se zavrže. Vloge bodo ocenjene skladno z merili tega razpisa.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izda izbranim prejemnikom sklep o dodelitvi sredstev. Projekt bo po veljavnem postopku uvrščen v Načrt razvojnih programov v državnem proračunu. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z izbranimi prijavitelji sklene pogodbo o sofinanciranju pod pogojem, da bodo le-ti izpolnili vse zahteve, določene v sklepu o dodelitvi sredstev.
8. Vloga mora vsebovati:
8.1. Ožigosan prijavni obrazec, podpisan s strani pooblaščene osebe prijavitelja;
8.2. Izjava o strinjanju z razpisnimi pogoji;
8.3. Izjava, da se investicija ni začela izvajati pred letom 2016;
8.4. Dokazilo o ostalih virih za zaprtje finančne konstrukcije;
8.5. Parafiran vzorec pogodbe;
8.6. Podpisan in ožigosan Dokument identifikacije investicijskega projekta izdelan skladno z Uredbo o enotni metodologiji za pripravo investicijske dokumentacije na področju javnih financ (Uradni list RS, št. 60/06, 54/10, 27/16). V kolikor je izdelana še druga investicijska dokumentacija, se jo lahko priloži (PIZ ali IP);
8.7. Prijavitelj mora skupaj z investicijsko dokumentacijo predložiti sklep ustreznega organa prijavitelja o potrditvi predložene investicijske dokumentacije in zaznamek na investicijskem dokumentu, ki je predmet sklepa;
8.8. Dokazilo o lastništvu, kjer izvaja dela;
8.9. Za izvedbo posodobitev športnih objektov in vgrajene športne opreme naj glede na obseg dela, prijavitelj predloži projektno dokumentacijo ali idejno zasnovo z opisom del ali specifikacijo opreme na osnovi predračuna, ki ne sme biti starejši od šestih mesecev.
9. Način prijave in razpisni rok: pisne prijave na razpisnih obrazcih pošljite do 5. 9. 2016 na naslov Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana. Prijava mora biti predložena v zapečatenem ovitku, ovitek pa mora biti na sprednji strani označen z napisom, »Ne odpiraj – ŠPORTNI OBJEKTI IN OPREMA 2016 (4110-92/2016)«. Na ovitku mora biti označen polni naslov pošiljatelja. Šteje se, da je prijava prispela pravočasno, če je bila oddana najkasneje zadnji dan roka za oddajo prijav na pošti s priporočeno pošiljko ali do 12. ure oddana v vložišču Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana. Upoštevane bodo le pravočasne prijave, ki bodo izpolnjevale vse zahteve tega razpisa in za katere bodo prijavitelji v rokih, določenih v razpisu, zagotovili potrebno dokumentacijo. Prijave, ki ne bodo oddane na predpisanih obrazcih, ki so del razpisne dokumentacije, bodo izločene iz nadaljnjega postopka. Število investicij, ki jih predlaga posamezen prijavitelj, ni omejeno. V primeru, da se prijavitelj prijavlja z več investicijami, mora za vsako investicijo oddati posebno vlogo. Vsaka vloga mora biti v svoji ovojnici.
10. Datum odpiranja vlog: odpiranje vlog bo opravila strokovna komisija dne 7. 9. 2016. Odpiranje vlog ne bo javno.
11. Obveščanje o izboru: rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izidu javnega razpisa, je 15 dni od odpiranja vlog.
12. Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana, na naslovu http://www.mizs.gov.si. Dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu maja.skale@gov.si. Na vsa vprašanja, ki bodo prejeta do 26. 8. 2016, bo odgovorjeno do 30. 8. 2016.
Izpolnjene razpisne obrazce prijavitelji natisnejo. Natisnjene obrazce ožigosa in podpiše pooblaščena oseba prijavitelja. Podpisane in ožigosane obrazce prijavitelji pošljejo ali dostavijo v skladu z 9. točko tega razpisa.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti