Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2016 z dne 29. 7. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2016 z dne 29. 7. 2016

Kazalo

Št. 6100-0002/2016 Ob-2687/16, Stran 1792
Na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 – uradno prečiščeno besedilo, 56/08, 4/10, 20/11 in 111/13), Statuta Občine Ravne na Koroškem (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 20/2014) in Pravilnika o sofinanciranju programov kulture v javnem interesu v Občini Ravne na Koroškem (Uradni list RS, št. 30/07) objavlja Občina Ravne na Koroškem
javni poziv 
za sofinanciranje vzdrževanja kulturnih objektov v Občini Ravne na Koroškem za leto 2016
1. Naročnik javnega poziva: Občina Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 5, Ravne na Koroškem, javno poziva lastnike oziroma upravljavce kulturnih objektov k predložitvi ponudb za sofinanciranje vzdrževanja kulturnih objektov, ki so v javnem interesu.
2. Javni poziv se izvaja na podlagi pravnih predpisov, navedenih v uvodu.
3. Predmet poziva:
3.1. Finančna podpora za vzdrževanje kulturnih objektov
4. Osnovni pogoji za kandidiranje na pozivu
Javni in drugi zavodi ter druge pravne osebe, ki imajo v lasti oziroma v upravljanju objekte, ki se koristijo za javne namene in so namenjeni izvajanju kulturnih dejavnosti, ob pogoju, da:
– imajo sedež v Občini Ravne na Koroškem,
– imajo poravnane vse svoje obveznosti po pogodbah z Občino Ravne na Koroškem,
– imajo izkušnje pri načrtovanju in izvedbi vzdrževanja kulturnih objektov,
– imajo zagotovljene kadrovske, prostorske, druge tehnične ter organizacijske pogoje za izvajanje kulturnih programov v kulturnem objektu ter imajo zastavljene cilje za kvalitetno uresničitev zastavljenega cilja.
Ostali pogoji za pridobitev sredstev:
– Objekt oziroma prostor je namenjen izvajanju kulturnih dejavnosti
– Za vzdrževanje objekta oziroma prostora obstaja javni interes
– Lastnik oziroma upravnik ima postavljene jasne cilje, ki izhajajo iz potreb objekta oziroma je njihovo vzdrževanje v interesu Občine Ravne na Koroškem
– Izdelan je prikaz realnih predračunskih stroškov za izvedbo vzdrževalnih del glede na namen in cilje izvedbe predvidenih vzdrževalnih del ter pričakovane rezultate
– Priložena so dokazila o deležih zagotovljenih drugih finančnih virov (lastna sredstva, sponzorji, Ministrstvo za kulturo, druge občine)
– Objekt je namenjen širši javnosti, lastnik omogoča izvajanje kulturnih prireditev tudi drugim društvom.
Pri izboru bo upoštevan načrt vzdrževanja objekta ter zagotovitev vsaj 50 % sredstev po predračunu za vzdrževanje objekta. V primeru hkratno obravnavanih prispelih ponudb se bodo sredstva razdelila glede na razmerje prijavljenih vzdrževalnih del.
5. Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih temu pozivu, znaša 2.082 €.
6. Dodeljena sredstva mora predlagatelj realizirati najkasneje do 30. 11. 2016, na podlagi pisne izjave in z dokazili o izvedbi programa.
7. Razpisni rok: javni poziv se začne 29. 7. 2016 in traja do razdelitve sredstev, vendar največ do 31. 10. 2016.
8. Odpiranje vlog: naročnik bo vloge odpiral sproti, po vrsti prispetja do razdelitve razpoložljivih sredstev.
9. Odločanje o vlogah: komisija bo opravljala strokovno presojo in ocenjevanje prispelih vlog enkrat mesečno. Prispele vloge do zadnjega v mesecu, bo komisija obravnavala na prvi seji v naslednjem mesecu.
10. Obveščanje o izboru: naročnik bo posameznega predlagatelja obvestil o odločitvi glede podpore predlaganemu najkasneje v 30 dneh po oddaji popolne vloge.
11. Razpisna dokumentacija obsega:
– besedilo javnega poziva,
– navodila izvajalcem programov oziroma projektov za izdelavo prijave,
– pogoje, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci, in izločitvene faktorje,
– navedbo dokumentov, ki jih mora prijavitelj priložiti k prijavi,
– navedbo organa, ki z odločbo odloči o dodelitvi sredstev, in organa, ki odloča o pritožbi,
– vzorec pogodbe,
– kriterije in merila za izbor,
– letni program kulture.
Razpisno dokumentacijo lahko predlagatelji v razpisnem roku dvignejo v sprejemni pisarni Občine Ravne na Koroškem, pri Andreji Jezernik, vsak delovni dan in na spletnih straneh naročnika: www.ravne.si, od dneva objave tega poziva do razdelitve sredstev.
11.1. Oddaja in dostava vlog
Vloga mora biti izpolnjena na ustreznih razpisnih obrazcih in mora vsebovati vse obvezne priloge in podatke, določene v razpisni dokumentaciji.
V primeru nepopolne vloge bo ponudnik v osmih dneh pozvan k dopolnitvi. V kolikor v predpisanem roku predlagatelj vloge ne bo dopolnil, se le-ta izloči iz nadaljnje obravnave.
Vloga mora biti predložena v zaprti kuverti z nazivom in naslovom pošiljatelja ter vidno označena s pripisom: »Ponudba – ne odpiraj«, »Javni poziv – kultura-vzdrževanje kulturnih objektov – 2016« na naslov: Občina Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 5, Ravne na Koroškem.
Vloge se lahko v razpisnem roku oddajo osebno v sprejemni pisarni naročnika ali priporočeno po pošti. Oddaja vloge pomeni, da se predlagatelj strinja z vsemi pogoji in kriteriji tega poziva.
12. Dodatne informacije: pristojna uslužbenka za dajanje informacij in pojasnil v zvezi s tem pozivom je mag. Marija Vrhovnik Čas, tel. 02/82-16-007, e-naslov: marija.vrhovnik@ravne.si.
Občina Ravne na Koroškem

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti