Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/2016 z dne 27. 5. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/2016 z dne 27. 5. 2016

Kazalo

Št. 122-25/2016-7 Ob-2225/16, Stran 1182
Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, Kranj, ki jo zastopa župan Boštjan Trilar, na podlagi 86. člena Odloka o zagotavljanju socialno varstvenih dejavnosti v Mestni občini Kranj (Uradni list RS, št. 15/14 – UPB1, 76/15), Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13) in sklepa župana številka 122-25/2016-2-(47/04) z dne 3. 5. 2016 o začetku postopka oddaje javnega razpisa, objavlja
javni razpis 
za sofinanciranje preventivnih programov v Mestni občini Kranj za šolsko leto 2016/2017
1. Predmet javnega razpisa: sofinanciranje preventivnih programov v Mestni občini Kranj za šolsko leto 2016/2017, ki morajo biti izvedeni med 15. 9. 2016 do 15. 6. 2017, in sicer:
– za program vrtci:
 predavanja za starše na temo medsebojni odnosi (sem spadajo: odnosi med starši in otroci, odnosi v sodobni družini, razvajenost, vzgoja);
– za program osnovne šole:
 predavanja za starše na temo: vzgoja,
– delavnice za učence, in sicer največ dveh generacij (npr. 7. in 9. razred ali 1. in 6. razred …) na temo: alkoholna problematika; nelegalne in legalne droge; zasvojenost z računalnikom (sem spada: zasvojenost z internetom, zasvojenost z računalniškimi igrami in spletno nasilje); nasilje med vrstniki; motnje hranjenja;
– za program srednje šole (v srednjih šolah v Mestni občini Kranj in za dijake Dijaškega in študentskega doma Kranj):
– delavnice za dijake na temo: alkoholna problematika; nelegalne in legalne droge; zasvojenost z računalnikom (sem spada: zasvojenost z internetom, zasvojenost z računalniškimi igrami in spletno nasilje); nasilje med vrstniki; motnje hranjenja.
2. Višina razpoložljivih sredstev in način sofinanciranja programov
Skupna višina razpisanih sredstev, namenjenih za sofinanciranje preventivnih programov v Mestni občini Kranj za šolsko leto 2016/2017, znaša okvirno 11.600,00 €.
Okvirna višina sofinanciranja po posameznih preventivnih programih:
– program vrtci 900,00 €,
– program osnovne šole 6.950,00 €,
– program srednje šole 3.750,00 €.
Mestna občina Kranj (v nadaljevanju: MOK) bo končni skupni obseg sredstev za vsak posamični program določila v skladu z veljavnim proračunom za leto 2017.
Način sofinanciranja:
– MOK za posamezno predavanje namenja 100,00 €, razliko do polne cene pa zagotovi vlagatelj sam. Vlagatelj bo moral navedeno dokazati v poročilu, tako da bo poslal fotokopije računov, iz katerih bo razvidno, koliko sredstev je za navedeno predavanje zagotovil. V primeru, da bo predavanje cenejše od 100,00 €, bo vlagatelj upravičen le do višine cene predavanja.
– MOK sofinancira delavnice za učence in dijake največ v višini 80 % sredstev vrednosti delavnice, za 20 % sredstev vrednosti delavnice mora vlagatelj zagotoviti lastna sredstva. Vlagatelj bo moral navedeno dokazati v poročilu, tako da bo poslal fotokopije računov, iz katerih bo razvidno, da je zagotovil 20 % lastnih sredstev.
Izbranim vlagateljem bodo sredstva nakazana v dveh delih:
– 30 % sredstev 30. dan po uveljavitvi proračuna za leto 2017, pogoj za nakazilo je veljavna pogodba,
– 70 % sredstev 30. dan po prejemu zahtevka, pogoj za nakazilo sredstev pa je končno poročilo o opravljenem delu, ki ga mora vlagatelj posredovati na MOK najkasneje do 30. 6. 2017.
3. Pogoji, ki jih mora izpolnjevati vlagatelj
3.1. Na javni razpis se lahko prijavijo naslednji upravičeni vlagatelji:
– za program vrtci:
– javno vzgojno varstveni zavod MOK, ki izvaja dejavnost predšolske vzgoje,
– javno vzgojno izobraževalni zavodi MOK, ki izvajajo dejavnost vrtcev in predšolskega izobraževanja,
– zasebni vrtci s sedežem v MOK, ki izvajajo dejavnost predšolske vzgoje,
– za program osnovne šole:
– javno vzgojno izobraževalni zavodi MOK, ki izvajajo dejavnost osnovnošolskega splošnega izobraževanja, 
– za program srednje šole (v srednjih šolah v MOK in za dijake Dijaškega in študentskega doma Kranj):
– javno vzgojno izobraževalni zavodi s sedežem v MOK, ki izvajajo dejavnost srednješolskega splošnega izobraževanja ter srednješolskega poklicnega in strokovnega izobraževanja,
– Dijaški in študentski dom Kranj. 
3.2. V primeru, da vlagatelj predloži nepopolno izpolnjeno vlogo, to je neizpolnjene obrazce ali neparafirano pogodbo, bo s strani MOK pozvan, da v petih dneh dopolni vlogo. V primeru, da vloge v roku ne bo dopolnil, bo vloga zavržena.
3.3. Izbranim vlagateljem bo v podpis predložena pogodba, ki jo morajo vrniti v roku 8 dni. Kolikor podpisane pogodbe v navedenem roku vlagatelji ne vrnejo oziroma pisno ne sporočijo objektivnih razlogov za podaljšanje roka, se šteje, da so odstopili od vloge za sofinanciranje.
4. Merila za izbor izvajalcev in način določanja deleža, ki ga prejme posamezni izvajalec
Komisija bo določila končni skupni obseg sredstev za program vrtci, skupni obseg sredstev za program osnovne šole, skupni obseg sredstev za program srednje šole po uveljavitvi proračuna za leto 2017.
Merila in način določanja deleža za program vrtci:
– kolikor bo prijavljenih programov več od zagotovljenih sredstev, bo Komisija imenovana s strani župana Mestne občine Kranj (v nadaljevanju: komisija) sofinancirala tematike po naslednjem vrstnem redu: vzgoja, razvajenost, odnosi med starši in otroci, odnosi v sodobni družini, in sicer, glede na velikost, to je število otrok v vrtcu vlagatelja (prijavitelj z več otrok dobi več predavanj), s ciljem, da je vsak vlagatelj, ob ustrezno prijavljeni tematiki, sofinanciran vsaj za eno predavanje.
Merila in način določanja deleža za program osnovne šole:
– sofinancirajo se delavnice za učence, in sicer največ dveh generacij (npr. 7. in 9. razred ali 1. in 6. razred …), kolikor šola prijavi delavnice v več kot dveh generacijah, potem komisija po svoji oceni izbere dve generaciji sofinanciranja,
– komisija bo izbrala sofinanciranje vlagateljev po naslednjem vrtnem redu: sofinanciranje predavanj za starše, nato sofinanciranje delavnic v eni generaciji in sledi še sofinanciranje delavnic v drugi generaciji. Kolikor bo prijavljenih delavnic več od razpoložljivih sredstev, bo Komisija sofinancirala delavnice za učence glede na prijavljeno tematiko po naslednjem vrstnem redu: alkoholna problematika, nelegalne in legalne droge, zasvojenost od računalnika (sem spada: zasvojenost z internetom, zasvojenost z računalniškimi igrami in spletno nasilje), nasilje med vrstniki, motnje hranjenja, in sicer, glede na velikost oziroma število učencev vlagatelja (vlagatelj z več učenci dobi več delavnic) s ciljem, da je vsak vlagatelj, ob ustrezno prijavljeni tematiki, sofinanciran vsaj za eno delavnico.
Merila in način določanja deleža za program srednje šole:
– v Dijaškem in študentskem domu Kranj (v nadaljevanju: DŠD) se sofinancira največ ena delavnica, kolikor DŠD Kranj prijavi več delavnic, potem komisija po svoji oceni izbere eno delavnico sofinanciranja,
– kolikor bo prijavljenih programov več od zagotovljenih sredstev, bo komisija sofinancirala tematike po naslednjem vrstnem redu: alkoholna problematika, nelegalne in legalne droge, zasvojenost od računalnika (sem spada: zasvojenost z internetom, zasvojenost z računalniškimi igrami in spletno nasilje), nasilje med vrstniki, motnje hranjenja, in sicer, glede na velikost oziroma število uporabnikov prijavitelja (prijavitelj z več uporabniki dobi več delavnic oziroma predavanj) s ciljem, da je vsak vlagatelj, ob ustrezno prijavljeni tematiki, sofinanciran vsaj za eno delavnico.
5. Obdobje, v katerem morajo biti porabljena sredstva: za vse tri programe morajo biti sredstva porabljena v letu 2017.
6. Izdelava vloge
Vlagatelj mora vlogo izdelati v slovenskem jeziku, in sicer v skladu z določili iz razpisne dokumentacije.
Vloga mora vsebovati izpolnjen obrazec: »predlog in sofinanciranje« za izbrani program ter parafirana in žigosana pogodba.
7. Rok za predložitev vlog in način predložitve
Vloge je potrebno oddati v zaprti kuverti na naslov: Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, najkasneje do 20. 6. 2016.
Na kuverti mora biti vidna oznaka: »ne odpiraj – vloga za javni razpis, sofinanciranje preventivnih programov 2016/2017 – za program vrtci ali za program osnovne šole ali za program srednje šole«. Na kuverti mora biti označen tudi naziv in naslov vlagatelja.
V primeru, da vlagatelj oddaja dva programa in se odloči, da bo vlogo za program vrtci in program osnovne šole oddal skupaj v eni kuverti, morata biti na kuverti napisana oba programa ter označen naziv in naslov vlagatelja.
Pri odpiranju se bo upoštevalo vse vloge, ki bodo oddane osebno v sprejemni pisarni Mestne občine Kranj ali oddane priporočeno po pošti najkasneje do 20. 6. 2016. Prepozno prispele vloge bodo zavržene.
8. Odpiranje vlog: odpiranje vlog, ki ne bo javno, bo 21. 6. 2016 v Mestni občini Kranj.
9. Obravnava vlog
Vloge, prispele na javni razpis, odpre Komisija za sofinanciranje preventivnih programov in o tem sestavi zapisnik. Na podlagi ugotovitev zapisnika izda direktor občinske uprave oziroma od njega pooblaščena oseba sklep o zavrženju vlog, ki so bile prepozne ali so jih vložile neupravičene osebe. Komisija pa vlagatelje, katerih vloge so nepopolne glede izpolnjevanja pogojev tega javnega razpisa, pozove k dopolnitvi vlog. Rok za dopolnitev vlog je 5 dni od prejema poziva. Če vlagatelj vloge v roku ne dopolni, se njegova vloga zavrže. Zoper sklep o zavrženju vloge lahko vlagatelj v roku 8 dni po prejemu sklepa vloži pritožbo, o kateri odloča župan Mestne občine Kranj.
Ocenjevanje vseh pravočasnih in popolnih vlog izvede Komisija za sofinanciranje preventivnih programov. Komisija ovrednoti programe na podlagi kriterijev iz tega razpisa. Komisija po izvedenem ocenjevanju vlog pripravi poročilo in predlog sofinanciranja. Direktor oziroma od njega pooblaščena oseba Mestne občine Kranj izda sklepe o sofinanciranju programov izbranim izvajalcem. Zoper sklep je možna pritožba v roku 8 dni na župana Mestne občine Kranj.
Mestna občina Kranj pošlje izbranemu vlagatelju sklep o izboru in ga hkrati pozove za podpis pogodbe. Če izbrani vlagatelj v roku 8 dni od prejema poziva nanj ne odzove se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje preventivnih programov v Mestni občini Kranj za šolsko leto 2016/2017.
10. Izid razpisa: vlagatelji bodo o izidu javnega razpisa predvidoma obveščeni najpozneje v 30 dneh po sprejeti končni odločitvi.
11. Kraj in čas, kjer lahko vlagatelji dvignejo razpisno dokumentacijo: razpisna dokumentacija je od 30. 5. 2016 dalje dosegljiva na spletni strani Mestne občine Kranj: www.kranj.si. Vlagatelji lahko zahtevajo informacije in pojasnila v zvezi z razpisno dokumentacijo po elektronski pošti (manja.vovk@kranj.si), do vključno 16. 6. 2016.
Mestna občina Kranj 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti