Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/2016 z dne 27. 5. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/2016 z dne 27. 5. 2016

Kazalo

Št. 430-25/2016 Ob-2241/16, Stran 1180
V skladu s Pravilnikom o zakupu kmetij in kmetijskih zemljišč v lasti Republike Slovenije Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije (v nadaljevanju: Sklad KZG RS) objavlja
javni razpis 
za zbiranje ponudb za najem zemljišč 
na območju smučišča Rogla na naslednjih zemljiščih s:
– parc. št. 1095/21, k.o. 1091 – Hudinja, v površini 22162 m2,
– parc. št. 1103/7, k.o. 1091 – Hudinja, v površini 6583 m2,
– parc. št. 1103/8, k.o. 1091 – Hudinja, v površini 177366 m2,
– parc. št. 1103/9, k.o. 1091 – Hudinja, v površini 10472 m2,
– parc. št. 1103/10, k.o. 1091 – Hudinja, v površini 13464 m2,
– parc. št. 1103/12, k.o. 1091 – Hudinja, v površini 18841 m2.
Območje najema je prikazano na spletni strani Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije http://www.s-kzg.si/si/.
Zemljišča se v najem oddajajo v kompletu.
Izhodiščna cena – najemnina za zgoraj navedena zemljišča, v izmeri 24,8888 ha letno znaša 3.807,97 EUR brez DDV. Davek na dodano vrednost ni vključen v izhodiščno ceno in se ga zaveže plačati najemnik. Izhodiščna cena – najemnina je določena skladu s Cenikom najemnin za nekmetijsko rabo zemljišč za leto 2016 za namen uporabe za smučišče, sprejet s strani Sveta Sklada KZG RS dne 10. 12. 2015.
Najemno razmerje se sklene za dobo 10 let z možnostjo podaljšanja.
Predmetna zemljišča se oddajo v celoletni najem za nekmetijsko rabo zemljišč za namen uporabe za smučišče in sankališče, v času poletne sezone pa tudi za poletni turizem. Predmetna zemljišča se lahko uporabljajo tudi za kmetijske namene (paša, košnja …). Kolikor kmetijske dejavnosti ne izvaja najemnik sam in bo v ta namen zemljišče oddal v podnajem, si mora za to predhodno pridobiti soglasje Sklada KZG RS. Najemnik sme podnajemniku zaračunati najemnino največ do višine, kot jo za zakup planinskega pašnika določa trenutno veljaven cenik zakupnin Sklada KZG RS. Podnajemno razmerje lahko sklene največ za čas sklenjene najemne pogodbe. V primeru predčasne prekinitve najemnega razmerja se hkrati prekine tudi podnajem. Najemnik ne sme ovirati izvajanje koncesije imetniku koncesije za žičniške naprave v času podeljene koncesije.
Na parc. št. 1103/8, k.o. Hudinja stojita objekta stavba št. 569 in stavba št. 35, ki nista predmet najema in nista v lasti Republike Slovenije in v upravljanju Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS.
Na razpisu lahko sodelujejo pravne osebe s sedežem v RS, fizične osebe državljani RS in tujci, pod pogoji, ki jih določa zakon ali mednarodna pogodba, ki jo ratificira Državni zbor Republike Slovenije. Fizične osebe morajo ponudbi priložiti potrdilo o državljanstvu in potrdilo o plačilu varščine, pravne osebe pa izpis iz sodnega registra, ki ni starejši od 30 dni in potrdilo o plačilu varščine.
Ponudbe z navedbo cene – najemnine morajo prispeti v zaprti kuverti na naslov: Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Dunajska cesta 58, Ljubljana, najkasneje do 10. 6. 2016 do 12. ure. Na kuverti mora biti pod naslovom vidna (poudarjena) oznaka, z navedbo »Ponudba za najem zemljišč v k.o. Hudinja – Ne odpiraj.«
Interesenti morajo v roku za oddajo vplačati varščino v višini 10 % od izhodiščne cene – najemnine na račun Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS, št. 01100-6030960677, pri Upravi RS za javna plačila, s sklicevanjem na št. 430-25/2016 za javni razpis. Ponudnikom, ki na razpisu ne bodo uspeli, bo vplačani znesek brezobrestno vrnjen v petih dneh po odpiranju javnih ponudb oziroma v petih dneh po poteku roka za sprejem ponudbe s strani imetnika koncesije za žičnice in žičniške naprave.
Ponudbe, ki bodo nižje od izhodiščne cene, ali ki bodo prispele po preteku razpisnega roka ali s pogoji v nasprotju s tem razpisom, se ne bodo upoštevale.
Uspeli ponudnik bo tisti, ki bo ponudil najvišjo najemnino za najem zgoraj navedenih zemljišč. Prednost pri najemu bo imel imetnik koncesije za žičniške naprave, ki se nahajajo na predmetnih zemljiščih. Sklad KZG RS bo po izvršenem komisijskem odpiranju ponudb podal pisno ponudbo za najem nepremičnin imetniku koncesije za žičniške naprave (v nadaljevanju: imetnik koncesije) po najvišje doseženi ceni iz tega razpisa. Imetnik koncesije se mora o ponudbi izjaviti najpozneje v 15 dneh, sicer se šteje, da zemljišč ne bo vzel v najem. Če imetnik koncesije v 15 dneh sprejme ponudbo Sklada KZG RS, bo Sklad KZG RS z njim sklenil najemno pogodbo. Če imetnik koncesije ne bo sprejel ponudbe Sklada KZG RS, bo Sklad KZG RS sklenil najemno pogodbo z najugodnejšim ponudnikom v postopku javnega zbiranja ponudb.
Nepremičnine se oddajo v najem po načelu »videno – najeto«.
Izbrani ponudnik mora podpisati najemno pogodbo najpozneje v petnajstih dneh po prejemu pisnega obvestila, da je izbran kot najugodnejši ponudnik, najemnino za leto 2016 pa mora plačati v celoti najkasneje v osmih dneh od izstavitve računa, pri čemer se položena varščina všteje v najemnino. Plačilo najemnine v zgoraj navedenem roku je bistvena sestavina pogodbe. Če ponudnik v petnajstih dneh po prejemu pisnega obvestila, da je izbran kot najugodnejši ponudnik, ne podpiše najemne pogodbe, Sklad KZG RS zadrži njegovo varščino. V primeru, da najemnik ne plača celotne najemnine za leto 2016 v osmih dneh od izstavitve računa, pa velja, da je pogodba razvezana na podlagi samega zakona, Sklad KZG RS pa zadrži njegovo varščino.
Objava javnega razpisa za zbiranje ponudb za najem zemljišč ne zavezuje Sklada KZG RS, da bo z najugodnejšim ponudnikom sklenil najemno pogodbo za zemljišča, ki so predmet razpisa. Sklad KZG RS lahko brez kakršnekoli odškodninske odgovornosti do sklenitve najemne pogodbe prekine oziroma ustavi postopek najema, ne da bi za to navedel razloge.
Pri komisijskem odpiranju ponudb, ki bo dne 13. 6. 2016 ob 14. uri, na sedežu Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Dunajska cesta 58, Ljubljana, lahko sodelujejo tudi ponudniki ali njihovi pooblaščenci s pisnim pooblastilom.
Ponudniki bodo o izbiri pisno obveščeni.
Interesenti lahko dobijo dodatne informacije in si ogledajo razpoložljivo dokumentacijo po predhodnem dogovoru (tel. 01/43-41-100).
Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti